Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Ανελκυστήρες στο σταθμό Steinway Street στο Κουίνς

 Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου, 2021

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στην κατασκευή ανελκυστήρων στο σταθμό Steinway Street των γραμμών R και M του Μετρό της Νέας Υόρκης, θα προχωρήσει η MTΑ, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της «Queens Post».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη MTA, η σύμβαση για νέους ανελκυστήρες θα ανατεθεί το επόμενο καλοκαίρι και η κατασκευή έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει 36 μήνες μετά την ανάθεσή της.

Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα που αφορά το μείζον ζήτημα της προσβασιμότητας του σταθμού, για το οποίο είχε τοποθετηθεί επανειλημμένως και ο ομογενής πολιτειακός γερουσιαστής, Μιχάλης Γιάνναρης (Michael Gianaris), ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή.

«Μετά από χρόνια πίεσης για την ευκολότερη προσβασιμότητα όλων των επιβατών, η MTA άκουσε τους κατοίκους του δυτικού Κουίνς, τους ακτιβιστές και τους εκλεγμένους ηγέτες που ζητούσαν καλύτερη πρόσβαση στο Μετρό. Αυτές οι ενέργειες θα βοηθήσουν πολύ στο να γίνει το Μετρό μας προσβάσιμο σε όλους» είπε ο κ. Γιάνναρης, ενώ συμπλήρωσε: «Αν και υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για να γίνει 100% προσβάσιμο ολόκληρο το σύστημα του Μετρό, αυτοί οι ανελκυστήρες αντιπροσωπεύουν την εξέλιξη και το ένα βήμα μπροστά».

Οι ανελκυστήρες στο σταθμό Steinway Street δεν θα είναι οι πρώτοι που θα εγκατασταθούν στην Αστόρια, αφού η MTA ολοκλήρωσε μια ανάλογη κατασκευή στον σταθμό του Astoria Blvd το καλοκαίρι του 2020, και πάλι κατόπιν συνεχών πιέσεων.

Σύμφωνα μάλιστα με τους εκπροσώπους Τύπου της, η MTA στο επόμενο διάστημα έχει καταθέσει σχέδιο για την κατασκευή επίσης ανελκυστήρων στους σταθμούς 33 Street-Rawson Avenue και 46th Street στη γραμμή 7 του Μετρό.

Ο Μιχάλης Γιάνναρης υπήρξε επί μακρόν υπέρμαχος της προσβασιμότητας μέσω ανελκυστήρων, πιέζοντας πολλές φορές την MTA να εγκαταστήσει ανελκυστήρες σε όλο το σύστημα του Μετρό, ασκώντας αυστηρή κριτική στην υπηρεσία τα τελευταία χρόνια.

Αλλωστε, ήταν από τους εκλεγμένος που αντέδρασαν όταν η υπηρεσία ανακοίνωσε την επισκευή τεσσάρων σταθμών στην κίτρινη γραμμή N/W της Αστόριας, με συνολικό προϋπολογισμό 150 δολαρίων, χωρίς να έχει προβλεφθεί εγκατάσταση ανελκυστήρων. Μάλιστα, ο ομογενής πολιτικός είχε δώσει το «παρών» και σε σχετικές διαμαρτυρίες ατόμων με κινητικά προβλήματα, κρατώντας πανό που ανέγραφε «απαιτούμε προσβασιμότητα για όλους τους επιβάτες».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου