Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

Εξ αποστάσεως η διδασκαλία στο Harvard λόγω Ομικρον

Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου, 2021

ΒΟΣΤΩΝΗ. Αγωνία και προβληματισμός επικρατεί στα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Βοστώνης, Πανεπιστήμια και Κολέγια, λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης των κρουσμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού ανάμεσα στους φοιτητές, καθώς ολοκληρώθηκε πριν δύο μέρες το πρώτο ακαδημαϊκό τους εξάμηνο.

Την πρώτη απόφαση για επιστροφή στην εξ’ αποστάσεως διδασκαλία έλαβε το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου το κορυφαίο Πανεπιστήμιο Harvard της Βοστώνης τουλάχιστον για τον μήνα Ιανουάριο, έως ότου υπάρξουν καινούργιες αξιολογήσεις για την πορεία των κρουσμάτων σε Βοστώνη και Μασαχουσέτη, τα οποία έχουν φτάσει πάνω από πεντέμισι χιλιάδες ημερησίως.

Πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν ότι η διοίκηση του Πανεπιστημίου είχε ενημερώσει το καθηγητικό προσωπικό πριν από μία εβδομάδα ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των μολύνσεων ανάμεσα σε φοιτητές. Το Harvard διαθέτει δικό του πλήρως εξοπλισμένο και σύγχρονο εργαστήριο – κλινική για τεστ του κορωνοϊού στο οποίο υποβάλλονται φοιτητές και καθηγητές δύο φορές την εβδομάδα.

Σε επιστολή του προς φοιτητές και καθηγητές ο πρόεδρος του Harvard, Lawrence Bacow, έγραψε ανάμεσα στα άλλα, πως «σας γράφουμε για να σας πληροφορήσουμε ότι για τις πρώτες τρεις εβδομάδες του Ιανουαρίου θα λάβουμε μέτρα προκειμένου να μειώσουμε την ένταση στο Πανεπιστήμιο μεταθέτοντας την περισσότερη διδασκαλία, μαθητεία και εργασία εξ’ αποστάσεως».

Συμπλήρωσε πως «παρακαλούμε σημειώστε ότι δεν λάβαμε αυτή την απόφαση αβασάνιστα. Προέκυψε από τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του Covid-19  τοπικά αλλά και σ’ ολόκληρη τη χώρα, καθώς και από τη ραγδαίως μεταδιδόμενη μετάλλαξη της Ομικρον».

Σε άλλο σημείο έγραψε πως η απόφαση αυτή «ενισχύθηκε από τις συμβουλές των ειδημόνων δημόσιας υγείας οι οποίοι συμβουλεύουν το Πανεπιστήμιο κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου