Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

Η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση Ομοσπονδίας – Μαλιωτείου στη Βοστώνη

Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου, 2021

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εντυπωσιακή ήταν η Χριστουγεννιάτικη Μουσική Εκδήλωση που διοργανώθηκε από κοινού  από την Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας και το Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο, το βράδυ της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με προσευχή την οποία ανέπεμψε ο Επίσκοπος Ναζιανζού Αθηναγόρας, Αρχιγραμματέας της Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και επίσης Διευθυντής της Κατηχητικής Παιδείας, συνεπικουρούμενος από τον κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής, πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Παρσένιο.

Ο Επίσκοπος Αθηναγόρας συγχάρηκε τους διοργανωτές εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου και τόνισε την ανάγκη διατήρησης της Ελληνικής γλώσσας, παραδόσεων και εθίμων από τα παιδιά και τις νέες γενιές.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η μητέρα του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου κυρία Νάντια Λαμπρυνιάδη η οποία επισκέπτεται τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τόσο η είσοδος του Μαλιωτείου Κέντρου όσο και το αμφιθέατρο και οι χώροι δεξίωσης  ήταν όμορφα στολισμένα με Χριστουγεννιάτικο δένδρο και Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο.

Στην εκδήλωση τηρήθηκαν οι υγειονομικοί κανόνες και  περιορισμοί για την πανδημία του κορωνοϊού.

Συμμετείχαν αξιόλογοι ομογενείς καλλιτέχνες. Στο πιάνο ήταν ο Λευτέρης Κορδής ενώ τη χορωδία Greek Chorale Boston διεύθυνε η Παναγιώτα Χαλουλάκου.  Σε έκτακτη εμφάνιση στην κιθάρα ήταν ο Στέλιος Καραμηνάς και στο μπαγλαμά η Σάντυ Θεοδώρου.  Έπαιξαν και τραγούδησαν τραγούδια από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Στο ιστορικό κομμάτι είχε δημιουργηθεί σκηνικό με τζάκι και καναπέ όπου «η γιαγιά» είπε παραμύθια στα παιδάκια.  Την γιαγιά έπαιξε η Δρ. Ευρυδίκη Διγκιντίκη, ενώ ιδιαίτερη ήταν η εκπροσώπηση του Ελληνικού σχολείου του Αγίου Νεκταρίου με την διευθύντρια του κυρία Μαρία Κυριακαντωνάκη.

Αγόρια και κορίτσια με τρίγωνα έψαλαν τα κάλαντα, ενώ στο τέλος εμφανίσθηκε και ο Άγιος Βασίλης με τα δώρα του.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης απηύθυνε βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό, Επίσης  χαιρετισμό απηύθυναν η κυρία Μιρέλα Κουκούτσι από το Ελληνικό Προξενείο, η Διευθύντρια του Μαλιωτείου Κέντρου Χρυσούλα Κουρκουντή και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλειος Καυκάς, ο οποίος ανάμεσα στα άλλα είπε πως «αυτή η εκδήλωση είναι ένα φως μέσα στο σκοτάδι.

Ακολούθησε δεξίωση με Ελληνικά γλυκίσματα και σαμπάνιες.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Α αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Κώστας Τραβαγιάκης και μεταδόθηκε ζωντανά μέσω του YouTube ενώ όποιος επιθυμεί να την δει μπορεί να ζητήσει αντίγραφο από την Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων ή το Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Εθνικός Κήρυξ

-----------------------------------------------

Φωτογραφίες paneliakos.com


Από αριστερά: Sachary Chau, Δημοτικός Σύμβουλος Lowell, MA,
Κωνσταντίνος Τραβαγιάκης, Α' Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και υπεύθυνος της βραδυάς
Βασίλειος Καυκάς Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας,
Νάντια Λαμπριανιάδη, Μητέρα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου
Πρεσβ. Χρυσούλα Κουρκουντή, Υπεύθυνη Μαλιωτείου Πολιτιστικού Κέντρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου