Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Ο Μητροπολίτης Ευάγγελος χοροστάτησε στον Πατριαρχικό Ναό

Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Μητροπολίτης Σάρδεων Ευάγγελος ο οποίος επισκέπτεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» στην έκδοση του Σαββατοκύριακου 4-5 Δεκεμβρίου, κατόπιν προσκλήσεως του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου χοροστάτησε την Κυριακή στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Ο κ. Ευάγγελος είχε συναντήσεις με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, σε κάποιες εκ των οποίων παρόντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου. Πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αν και άκουσε με προσοχή τον Μητροπολίτη Ευάγγελο που απάντησε στις αιτιάσεις του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, τόσο σ’ εκείνες που υπέβαλλε στην εισήγηση του στον Πατριάρχη και τη Σύνοδο τον Οκτώβριο του 2020, όσο και σε πρόσφατες που έχουν ανακύψει, συντάχθηκε με το μέρος του Ελπιδοφόρου ακολουθώντας την πάγια τακτική του Φαναρίου να συντάσσεται με τον «Πρώτον» της τοπικής Εκκλησίας και εν προκειμένω με τον Ελπιδοφόρο.
Την μόνη παρέμβαση που έκανε ο Πατριάρχης εν είδη εντολής στον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο ήταν «να μην φτάσουν τα πράγματα στα δικαστήρια» και να αποφευχθεί ο διασυρμός προσώπων και θεσμών στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Όπως ήδη έχομε σημειώσει ο Μητροπολίτης Ευάγγελος διετέλεσε επί δέκα επτά έτη Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης, στην οποία είχε εκλεγεί παμψηφεί από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου του 2020 κατόπιν εισήγησης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, ο Πατριάρχης και η Σύνοδος τον απέπεμψαν τον Ευάγγελο από την Μητρόπολη Νέας Ιερσέης και τον εξέλεξαν στην Μητρόπολη Σάρδεων της Μικράς Ασίας. Στη Μητρόπολη Νέας Ιερσέης ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος διόρισε ως Αρχιεπισκοπικό Προϊστάμενο τον Επίσκοπο Μηδείας Απόστολο και πρωτοσύγκελλο τον Αρχιμανδρίτη Χριστόφορο Οικονομίδη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Κ.» υπάρχει δυσφορία ανάμεσα σε αρχιερείς του Φαναρίου για τον τρόπο με τον οποίον έγινε η αποπομπή του Ευαγγέλου από τη Μητρόπολη Νέας Ιερσέης, ενώ ακόμα και ιεράρχες που συμμετείχαν στη Σύνοδο εκείνης της περιόδου του Οκτωβρίου του 2020 και ψήφισαν για τις αποφάσεις της, εκ των υστέρων ομολογούν πως «ήταν λάθος» τα γενόμενα.

Εν τω μεταξύ στο Φανάρι δημιουργήθηκε επεισόδιο ανάμεσα σε δύο εκ των κορυφαίων ιεραρχών του Θρόνου και τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, για θέμα που αφορούσε τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης επί ημερών της ηγουμενίας του Ελπιδοφόρου που αναγκάσθηκε να παρέμβει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και αποδείχθηκε τελικά ότι ο Ελπιδοφόρος δεν ήταν εν αδίκω, αλλά είχε τακτοποιήσει το θέμα και είχε δώσει απολογισμό προ της αναχωρήσεως του από εκεί.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου