Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε διπλωματικό μποϊκοτάζ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο

 Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021
Κάτι λέγανε για την ΕΙΝΗΝΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Το συγκεκριμένο μποϊκοτάζ έρχεται προκειμένου η Κυβέρνηση των ΗΠΑ να στείλει μήνυμα κατά των κινεζικών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Οι ΗΠΑ προχωρούν σε διπλωματικό μποϊκοτάζ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο, γεγονός που δεν αποκλείεται να προκαλέσει “βλάβη” στις σχέσεις με την Κίνα.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε τη Δευτέρα (06.12.2021) ότι οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε διπλωματικό μποϊκοτάζ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 στο Πεκίνο, αρνούμενες να στείλουν οποιονδήποτε αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης στους Αγώνες.

Το συγκεκριμένο μποϊκοτάζ έρχεται προκειμένου η Κυβέρνηση των ΗΠΑ να στείλει μήνυμα κατά των κινεζικών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Σιντζιάνγκ, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Τύπου, Τζεν Ψάκι.

«Η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν θα στείλει καμία διπλωματική ή επίσημη αντιπροσώπευση στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2022, δεδομένης της συνεχιζόμενης γενοκτονίας και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στο Σιντζιάνγκ», πρόσθεσε η εκπρόσωπος Τύπου.

Σύμφωνα με το CNN, η Ψάκι σημείωσε ακόμη ότι η Team USA έχει την «πλήρη υποστήριξη» της κυβέρνησης, αλλά δεν θα «συμβάλει στη φανφάρα του παιχνιδιού».

«Η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ θα αντιμετώπιζε αυτά τα παιχνίδια as business as usual ενόψει των κατάφωρων παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των φρικαλεοτήτων στο Σιντζιάνγκ, και απλά δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό», είπε η Ψάκι, ενώ τόνισε πως το διπλωματικό μποϊκοτάζ των αγώνων δε σημαίνει ότι «αυτές είναι οι μόνες ανησυχίες που θα εκφράσουμε για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ερωτηθείσα για το εάν οι ΗΠΑ προσπαθούν να πείσουν και άλλους συμμάχους να ενταχθούν στο διπλωματικό μποϊκοτάζ των ΗΠΑ, η Ψάκι είπε ότι ο Λευκός Οίκος έχει ενημερώσει τους συμμάχους του για την απόφαση και «προφανώς θα τους αφήσουμε να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις».

Η εκπρόσωπος Τύπου είπε επίσης ότι ο Λευκός Οίκος δεν αισθάνθηκε ότι ήταν το «σωστό βήμα» ή δίκαιο να τιμωρηθούν οι αθλητές των ΗΠΑ, με το να προβούν στο μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Να αναφέρουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να φιλοξενήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2028 στο Λος Άντζελες και πλέον υπάρχει το ερώτημα, για το πώς θα μπορούσε να αντιδράσει η Κίνα στο ενδιάμεσο διάστημα.

Το Πεκίνο λέει ότι αντιτίθεται στην πολιτικοποίηση του αθλητισμού, αλλά έχει «τιμωρήσει» τα αμερικανικά αθλήματα στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένης της Εθνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, επειδή παραβίασαν τις πολιτικές «κόκκινες γραμμές» της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου