Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Στους εφησυχάζοντες Ιεράρχες κατατάχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος

Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, 2021

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου υπό την Προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου αποφάσισε κατά τη συνεδρίαση της την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου την υπαγωγή του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου στους εφησυχάζοντες ιεράρχες του Θρόνου.

Η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω ασθενείας του Αρχιεπισκόπου Ειρηναίου και κατόπιν γνωματεύσεως κλιμακίου ιατρών το οποία έπειτα από εξέταση του απεφάνθη ότι αδυνατεί στην εκπλήρωση των καθηκόντων του.

Το ανακοινωθέν του Πατριαρχείου έχει ως εξής:

«Συνήλθεν, υπό την προεδρείαν της Α. Θ. Παναγιότητος, η Αγία και Ιερά Σύνοδος, εις την τακτικήν αυτής συνεδρίαν σήμερον, Πέμπτην, 2αν Δεκεμβρίου 2021.

Κατ’ αυτήν, η Αγία και Ιερά Σύνοδος έλαβε γνώσιν, εκ των εν Κρήτη Ποιμεναρχών του Θρόνου, περί της εν γένει καταστάσεως του Σεβ. Αρχιεπισκόπου κ. Ειρηναίου, τον οποίον, φιλαδέλφως και εκ πολλής αγάπης και τιμής κινουμένη, κατατάσσει εν τοις εφ’ εξής μεταξύ των εφησυχαζόντων Ιεραρχών, γνωριζόμενον πλέον ως Σεβ. Αρχιεπίσκοπον πρώην Κρήτης, κηρύσσουσα τον Θρόνον αυτού εν χηρεία.

Εξ άλλου, η Εκκλησία προέτρεψε την εν Κρήτη Ιεράν Επαρχιακήν Σύνοδον όπως, κατά τα, το γε νυν έχον, κρατούντα, χωρήση εις καταρτισμόν τριπροσώπου και υποβολήν αυτού τω Ιερώ Κέντρω προς εκλογήν εντεύθεν του νέου Αρχιεπισκόπου.

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος εκφράζει την στοργήν και την πλήρη ευαρέσκειαν αυτής προς τον πολιόν Ιεράρχην κ. Ειρηναίον, όστις ηνάλωσεν εαυτόν εις την διακονίαν των ιερών υποθέσεων της Εκκλησίας και του χριστωνύμου λαού του Θεού.

Εκ της Αρχιγραμματείας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος είχε εκελεγεί στις 30 Αυγούστου του 2006 παμψηφεί από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ενώ μέχρι τότε ήταν Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου. Πρόκειται κατά κοινή ομολογία για έναν πνευματικό και σεμνό ιεράρχη ο οποίος κόσμησε την Εκκλησία της Κρήτης και την πηδαλιούχησε με σύνεση και ειρήνη.

Γεννήθηκε στις 9 Αυγούστου το 1933 στα Μιξόρρουμα, ιστορικό χωριό της επαρχίας Αγίου Βασιλείου του Νομού Ρεθύμνου.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου