Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Συνταξιοδοτείται αλλά δεν αποχωρεί ο πρωτοπρεσβύτερος Αλέξανδρος Καρλούτσος

 Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο πρωτοπρεσβύτερος Αλέξανδρος Καρλούτσος με επιστολή την οποία έστειλε σε γνωστούς, φίλους και συνεργάτες του, ευχαριστεί για τη συνεργασία και συμπαράστασή τους κατά τα 51 έτη της διακονίας του στην Εκκλησία και συνάμα τους πληροφορεί πως απέρχεται από τη θέση του στην Αρχιεπισκοπή.

Συνάμα πληροφορεί πως έγραψε στον Αρχιεπίσκοπο στις 25 Μαρτίου πως «η πρεσβυτέρα μου Ξάνθη κι εγώ έχουμε κάνει το καλύτερο και αμφότεροι αισθανόμαστε πως είναι ο κατάλληλος χρόνος τώρα να υπηρετήσουμε την τοπική μας εκκλησία στο Χάμπτον και να έχουμε περισσότερο πολύτιμο χρόνο με τα παιδιά και τα εγγόνια μας». Είχε γράψει επίσης στον Αρχιεπίσκοπο πως «συνταξιοδοτούμαι αλλά δεν αποχωρώ».

Σε άλλο σημείο της επιστολής του έγραψε πως «με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου, θα εξακολουθήσω να εργάζομαι για το Τάγμα του Αγίου Ανδρέα για τη συγκέντρωση οικονομικών πόρων για το Ιδρυμα Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος (Ecumenical Patriarch Bartholomew Foundation) και θα εργάζομαι μέχρι τον Απρίλιο του 2022 για την αποπεράτωση του Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου».

Εγραψε ακόμα ο π. Αλέξανδρος πως «δεν ήταν ποτέ η επιθυμία μου να ‘πεθάνω έφιππος’ (die in the saddle) ή να κάθομαι πίσω από ένα Αρχιεπισκοπικό Γραφείο μέχρι της τελευταίας μου αναπνοής. Η ελπίδα μου είναι να διέλθω τις εναπομείνασες ημέρες μου, τις τελευταίες ημέρες μου ενώπιον της Αγίας Τραπέζης όπου ξεκίνησε η διακονία μου στον Χριστό και την Εκκλησία του. Εκανα το καλύτερο για να διαφυλάξω και επαυξήσω την Παρακαταθήκη, το ‘Ιερό Ταμείο της Πίστεως’ που μου εμπιστεύθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος στις 11 Σεπτεμβρίου του 1970 και εντεύθεν, να αντιμετωπίσω τις προκλήσεις και να υπηρετήσω τις διακονίες που μου ανατέθηκαν από εκείνον τον μεγάλο αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο και από τους πολύ άξιους διαδόχους του».

Στην κατακλείδα της επιστολής του, ο π. Αλέξανδρος ανέφερε πως «απλώς επιθυμούσα να γράψω τούτο το σημείωμα για να εκφράσω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη σε όλους, είτε είναι φίλοι μου, είτε όχι. Εχω μάθει πολλά για τον εαυτό μου από αμφοτέρους και ο καθένας με βοήθησε να γίνω, ελπίζω, καλύτερος υπηρέτης/ηγέτης στην πορεία».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου