Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

Εχασαν μια ευκαιρία

 Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Στο ΚΙΝΑΛ με την επιλογή που έκαναν την Κυριακή (Ανδρουλάκη) και την οποία όπως φαίνεται θα την πάνε μέχρι τέλους (εκτός απροόπτου) έχασαν μια σημαντική ευκαιρία να δώσουν ώθηση στο κόμμα τους. Μπορεί ο νικητής του πρώτου γύρου να είναι νέος και πράγματι άφθαρτος (εδώ ο χαρακτηρισμός ισχύει, πράγματι δεν έρχεται από το παλιό, το «αμαρτωλό» ΠΑΣΟΚ) αλλά αυτά από μόνα τους δεν φτάνουν. Βρίσκεται κοντά δέκα χρόνια στην πολιτική και περνάει σχεδόν απαρατήρητος: άχρωμος, άοσμος, άγευστος. Ο λόγος του ξύλινος, γεμάτος από τις γνωστές κομματικές γενικολογίες που δεν λένε ουσιαστικά τίποτα.

Οσοι παρακολουθήσατε έστω και λίγο το ντιμπέιτ μπορείτε να καταλάβετε τι εννοώ. Το γεγονός δε ότι ενώ διεκδικεί (πλέον με πολλές αξιώσεις) την αρχηγία του κόμματος δεν λέει να εγκαταλείψει την έδρα του ευρωβουλευτή καταδεικνύει από μόνο του νοοτροπία δημοσίου υπαλλήλου. Οι μόνοι που μπορούσαν να κάνουν το ΠΑΣΟΚ μεγάλο κόμμα, να κυριαρχήσει στην κεντροαριστερά στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ανδρέας Λοβέρδος (ο καθένας για διαφορετικούς λόγους). Ο πρώτος γιατί το όνομα Παπανδρέου έχει απήχηση στην ελληνική κοινωνία -στο κάτω κάτω αν είναι ο κόσμος να ψηφίζει έναν μίμο του Ανδρέα γιατί να μην ψηφίζει τον γιο του;- και ο δεύτερος γιατί διαθέτει την πληρέστερη συγκρότηση από όλους τους άλλους υποψηφίους και τις πιο ξεκάθαρες θέσεις – π.χ. είπε ότι τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλω να τον βλέπω.

Χωρίς να τρέφω κάποια προσωπική συμπάθεια σε κάποιον από αυτούς τους δύο εκτιμώ πως ήταν οι μόνοι που μπορούσαν να κάνουν το ΠΑΣΟΚ αξιωματική αντιπολίτευση. Με τον Ανδρουλάκη το κόμμα απλά θα υπάρχει για να υπάρχει, θα κυμαίνεται μεταξύ του 5% και του 8% και τον χώρο της κεντροαριστεράς θα τον λυμαίνεται ο κάθε Αλέξης, ο κάθε Πολάκης, ο κάθε τυχάρπαστος.

«Ανεξάρτητοι»

Τη μεγαλύτερη πλάκα την έχουν στα κανάλια οι δημοσιογράφοι-στενοί συνεργάτες πολιτικών που εμφανίζονται ως «ανεξάρτητοι» σχολιαστές.

E.K.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου