Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Οι «ψεκασμένοι» της Εκκλησίας, ο μητροπολίτης Κοσμάς και τα εγκλήματα με πρόσχημα την πίστη

 Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, 2021

Κανέλλης Βασίλης Σ

Η πίστη στην Εκκλησία είναι δικαίωμα του καθενός. Αλλά δεν πρέπει να παραμερίζουμε την Επιστήμη που σώζει τις ζωές μας…

Οι «ψεκασμένοι» της Εκκλησίας, ο μητροπολίτης Κοσμάς και τα εγκλήματα με πρόσχημα την πίστη | tovima.gr

ΗΕκκλησία είναι ένας πολύ σπουδαίος θεσμός για τα εκατομμύρια των πιστών, των οποίων οι θρησκευτικές πεποιθήσεις δεν μπορούν να αμφισβητούνται από κανέναν.

Το αν κάποιος είναι Χριστιανός, Μουσουλμάνος ή… Δωδεκαθεϊστής είναι δικό του θέμα και ουδείς μπορεί να τον κρίνει.

Το πώς βλέπει τον κόσμο του και πώς τη μετά θάνατον ζωή επίσης.

Όμως, κάπου έχουμε μπερδέψει τα πράγματα με τη θρησκεία και την Επιστήμη. Κι ευτυχώς υπάρχουν σοβαροί ιεράρχες, επιστήμονες πολλοί από αυτούς, οι οποίοι υπάρχουν για να επαναφέρουν στην τάξη τους ανόητους.

Βλέπουμε για παράδειγμα τον μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμά, και την περίπτωσή του σε ό,τι αφορά τον κοροναϊό.

Οσοι γνωρίζουν τα έργα και τις ημέρες του εν λόγω Δεσπότη, ξέρουν και το ποιόν του. Ξέρουν ότι πρόκειται για έναν σκληροπυρηνικό ιεράρχη που γράφει στα παλιά του τα παπούτσια ακόμη και τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου.

Είναι ο ίδιος ο οποίος πέρυσι το Πάσχα αψήφησε τις εντολές για τα υγειονομικά μέτρα προκειμένου να γιορτάσει ο κόσμος με ασφάλεια και χωρίς να πάρει κανέναν στο λαιμό του.

Ο ίδιος, όπως και ο Κυθήρων, κ. Σεραφείμ, είχαν παραπεμφθεί στις αρμόδιες εκκλησιαστικές αρχές για «καταφρόνηση των αποφάσεων, απειθαρχία, θεολογική πλάνη, ηθική αυτουργία για απειθαρχία των πιστών, fake news» κλ.π.

Ενας δηλαδή «σεσημασμένος» αντιεμβολιαστής ο οποίος πιθανότατα… πήρε πολλούς πιστούς στο λαιμό του με τις ψεκασμένες απόψεις του περί του κοροναϊού.

Και αυτός και όλοι οι ιερωμένοι που οδηγούν πιστούς ακόμη και στο θάνατο συμβουλεύοντάς τους να μην κάνουν το εμβόλιο, να μη φορούν μάσκες, να μην πιστεύουν στον κοροναϊό ή να κάνουν προσευχές γιατί έτσι θα απομακρυνθεί η πανδημία.

Πολλοί… πνευματικοί παίρνουν στο λαιμό τους πιστούς με διάφορα παραληρηματικά κηρύγματα. Από ανθρώπους άσχετους με την επιστήμη, άσχετους με την ιατρική που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι μη χάσουν το… θρησκευτικό τους μαγαζάκι.

Ακούγεται ότι η άτυχη Π. Κουτμερίδου, η κόρη του πρώην βουλευτή, πέθανε πιθανότατα επειδή κάποιος πνευματικός είχε μιλήσει στον άνδρα της, ο οποίος είναι αντιεμβολιαστής.

Πρόκειται για έγκλημα…

Διότι άλλο η Εκκλησία, άλλο η πίστη και τα θρησκευτικά πιστεύω, κι άλλο η αρρώστια, ο κοροναϊός, η πανδημία, ο καρκίνος κι όποια άλλη ασθένεια.

Το να πιστεύεις ότι θα σε σώσει η πίστη είναι δικαίωμά σου, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα εμπιστευτείς τους γιατρούς και θα αρνείσαι τις θεραπείες που σου προσφέρει η επιστήμη.

Αλίμονο αν συνέβαινε κάτι τέτοιο. Είναι σίγουρο τότε ότι θα είχαμε εκατομμύρια θύματα.

Ο μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, νόσησε από κοροναϊό. Από τις 21 Νοεμβρίου παρέμενε στο σπίτι του, το έκανε λίγο πολύ «ταμπούρι» ανορθολογισμού γιατί ενώ ήταν σε σοβαρή κατάσταση δεν δεχόταν να πάει στο νοσοκομείο.

Προφανώς πίστευε ότι ένα νοσοκομείο με εξειδικευμένους γιατρούς και με τα κατάλληλα φάρμακα είναι πράγματα του… διαβόλου. Είναι το 666 προσωποποιημένο και ήρθε να κατακτήσει τον κόσμο. 

Το «παράδειγμά» του ενδεχομένως να ακολουθούν πολλοί. Αλλωστε ο κ. Κοσμάς είχε καλέσει τους πιστούς να… προσεύχονται γι’ αυτόν, προφανώς γιατί έπρεπε να κρατήσει ζωντανές τις απόψεις του, ακόμη κι αν τον σκότωνε η αρρώστια.

Να, όμως, που οι προσευχές δεν έπιασαν τόπο. Δεν πιάνουν πάντα. Να που ο Θεός μάλλον έχει να ασχολείται με το πώς θα «φωτίσει» τους επιστήμονες για να βρουν λύσεις για τις αρρώστιες, κι όχι με τον μητροπολίτη.

Να που ο κοροναϊός δεν είναι μια ασθένεια που έστειλε ο Θεός για να αποδείξει ότι οι πολύ πιστοί θα σωθούν και οι αμαρτωλοί θα πεθάνουν. Διότι το έχουμε ακούσει κι αυτό. Ο,τι δηλαδή η πανδημία ήρθε για να σκοτώσει τους άπιστους και να διασώσει τους καλούς χριστιανούς.

Κάτι πήγε στραβά με τον κ. Κοσμά και βρίσκεται διασωληνωμένος στον Ευαγγελισμό. Εκεί που ο Θεός υπάρχει για να δίνει κουράγιο στους επιστήμονες να διασώσουν ακόμη και ψεκασμένους.

Εκεί που ο γιατρός και ο νοσοκόμος δεν διαχωρίζουν τους ανθρώπους σε μητροπολίτες και σε απλούς πολίτες.

Εκεί που και οι αρνητές βρίσκουν φάρμακα, οξυγόνο, ένα χάδι, ένα στήριγμα. Αυτό που βρήκε και ο αρνητής μητροπολίτης και μακάρι να πάει καλά.

Μακάρι να ζήσει ο άνθρωπος και να αναδείξει την περιπέτειά του σε παράδειγμα προς μίμηση… Ή προς αποφυγή.

Αλλά δεν πρέπει να οδηγεί με τη στάση του ανθρώπους στον όλεθρο. Δεν μπορεί να αρνείται την επιστήμη και την άλλη ώρα να πιάνει τη θέση κάποιου άλλου στην εντατική.

Δεν έχει κανείς δικαίωμα να μπερδεύει τον πνευματικό του ρόλο, τον ρόλο του ως «ποιμένα» για όποιον πιστεύει, με την επιστήμη και με τους γιατρούς.

Μια παγκόσμια πανδημία σαρώνει τις ζωές μας. Η σωτηρία δεν θα έρθει με προσευχές και λιτανείες. Μπορεί κάποιος να πιστεύει σε αυτά και καλά κάνει, όμως, τα φάρμακα, η επιστήμη θα τον σώσουν.

Όπως έσωσαν τον άνθρωπο από τη χολέρα, τον λοιμό, την πανούκλα, τη μηνιγγίτιδα, το AIDS. Όπως τον σώζουν από δεκάδες μορφές καρκίνου.

Φτάνει πια με τους κομπογιαννίτες που πουλάνε ελπίδα και «νερά του Καματερού». Φτάνει πια με τους ιερωμένους που μπερδεύουν την πίστη με την επιστήμη και τον ορθολογισμό.

Εχουμε άξιους μητροπολίτες. Φωτισμένους, καθαρούς, μπροστάρηδες στη μάχη κατά της πανδημίας. Ας τους ακούσουμε, κι ας κλείσουμε τα αυτιά στις ψεκασμένες Σειρήνες εντός της Εκκλησίας.

Γιατί ο κοροναϊός σκοτώνει, αλλά για να φτάσει να σκοτώσει η πραγματική αιτία είναι ο σκοταδισμός.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου