Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Αυστηροποίηση του ελέγχου των ταξιδιωτών προς τις ΗΠΑ

Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η κυβέρνηση Μπάιντεν προχωρά σε αυστηρότερες εντολές ελέγχων για διεθνείς ταξιδιώτες στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων τόσο των εμβολιασμένων όσο και των μη εμβολιασμένων ατόμων, εν μέσω της εξάπλωσης της νέας παραλλαγής Ομικρον του κορωνοϊού.

Οπως ανέφεραν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), σχεδιάζουν να σκληρύνουν τους ελέγχους για τον κορωνοϊό και τον έλεγχο διεθνών πτήσεων προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, απαιτώντας τους να δώσουν αρνητικό αποτέλεσμα από τεστ που έγινε εντός 24 ωρών από την αναχώρηση.

Το πιο απαιτητικό πλαίσιο των κανόνων αναμένεται ότι θα ανακοινωθεί την Πέμπτη, χωρίς ωστόσο, να έχει δημοσιοποιηθεί η ημερομηνία της εφαρμογής του. Επίσης δεν είναι ακόμη σαφές εάν ο νέος κανόνας 24 ωρών θα απαιτεί ταχύ τεστ P.C.R. ή τεστ αντιγόνου.

Κατά την τρέχουσα περίοδο, οι εμβολιασμένοι διεθνείς ταξιδιώτες των αεροπορικών εταιρειών μπορούν να παρουσιάσουν ένα αρνητικό αποτέλεσμα διαγωνιστικού τεστ, που έγινε μέσα σε τρεις ημέρες πριν από την αναχώρησή τους. Περίπου όλοι οι ξένοι ταξιδιώτες πρέπει να έχουν εμβολιαστεί για να εισέλθουν στις ΗΠΑ.

Οι μη εμβολιασμένοι ταξιδιώτες, κατά την τρέχουσα περίοδο, πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ Covid-19 24 ωρών από την άφιξή τους.

Η νέα απαίτηση του διαγνωστικού τεστ των 24 ωρών θα εφαρμοστεί ισότιμα για όλους τους πολίτες των ΗΠΑ, όπως επίσης και για τους ξένους ταξιδιώτες.

«Το CDC εργάζεται για να τροποποιήσει την τρέχουσα παγκόσμια εντολή ελέγχων για ταξίδια καθώς μαθαίνουμε περισσότερα για την παραλλαγή Ομικρον. Μια αναθεωρημένη εντολή θα συντομεύσει το χρονοδιάγραμμα για τα απαιτούμενα τεστ για όλους τους διεθνείς αεροπορικούς ταξιδιώτες σε μία ημέρα πριν από την αναχώρηση για τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο εκπρόσωπος, Τζέισον Μακντόναλντ (Jason McDonald).

«Αυτό ενισχύει τα ήδη ισχυρά πρωτόκολλα που ισχύουν για τα διεθνή ταξίδια, συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων για τους ξένους ταξιδιώτες να είναι πλήρως εμβολιασμένοι», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, την Τρίτη, ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, επειδή δεν είχαν ληφθεί τελικές αποφάσεις, είπε ότι οι υγειονομικοί αξιωματούχοι εξετάζουν εάν το τρέχον τεστ -το οποίο επιτρέπει σε πλήρως εμβολιασμένα άτομα να κάνουν P.C.R. τεστ έως και τρεις ημέρες πριν από την αναχώρηση με πτήση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες- ήταν αρκετά αυστηρή.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν είπε ότι θα ανακοινώσει την Πέμπτη τα σχέδιά του για την ενίσχυση της καταπολέμησης της πανδημίας. Δεν είναι σαφές εάν θα ανακοινώσει αυστηρότερες απαιτήσεις ελέγχων για τους διεθνείς ταξιδιώτες, οι οποίες αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από την «Washington Post», κατά τη διάρκεια της ομιλίας της Πέμπτης. Ο κ. Mακντόναλντ δεν προσέφερε χρονοδιάγραμμα για τη δράση του C.D.C.

Στο μεταξύ, είπε ο κ. Μακντόναλντ, το C.D.C. συνεχίζει να συνιστά σε όλους τους ταξιδιώτες να κάνουν τεστ κορωνοϊού τρεις έως πέντε ημέρες μετά την άφιξή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι μη εμβολιασμένοι ταξιδιώτες θα πρέπει να αυτοαπομονωθούν και να τεθούν σε καραντίνα για επτά ημέρες μετά την άφιξή τους, ακόμα κι αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό.

Η Νάταλι Κουίλιαν (Natalie Quillian), η αναπληρώτρια συντονίστρια για την αντιμετώπιση του Covid στον Λευκό Οίκο, είπε σε συνέντευξή της τη Δευτέρα ότι η παραλλαγή Ομικρον ώθησε την κυβέρνηση να επαναξιολογήσει τις προσπάθειές της για να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι που εισέρχονται στη χώρα δεν φέρουν τον ιό.

«Εξετάζουμε συνεχώς τι μπορούμε να κάνουμε για να κάνουμε αυτό το ταξιδιωτικό σύστημα ακόμα πιο ισχυρό», είπε. «Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή αξιολογούμε όλους τους ελέγχους μας για να βεβαιωθούμε ότι είναι αποτελεσματικοί στην επιλογή αυτής της παραλλαγής». Και πρόσθεσε: «Εάν διαπιστώσουμε ότι ένας έλεγχος δεν είναι αποτελεσματικός στην επιλογή της παραλλαγής, θα την αφαιρέσουμε από τη λίστα που είναι αποδεκτή για είσοδο στη χώρα».

Ενα μέτρο ελέγχου εντός 24 ωρών θα μπορούσε να κάνει δύσκολη την επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες, είπαν ορισμένοι ταξιδιώτες. Η Πόλα Τόλτον (Paula Tolton), 23, φοιτήτρια στην Ταϊπέι της Ταϊβάν, είπε ότι το σχέδιο την έκανε να ανησυχεί μήπως χάσει την πτήση που σχεδίαζε να πάρει τον επόμενο μήνα να επισκεφτεί τη μητέρα της στο Τζάκσονβιλ της Φλόριδας.

Σύμφωνα, τέλος, με το «Associated Press», ερωτηθείς από δημοσιογράφους εάν θα διαβουλεύονταν με τους συμμάχους για τυχόν αλλαγές στους ταξιδιωτικούς κανόνες, δεδομένου ότι ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε αιφνιδιάσει τους παγκόσμιους ηγέτες, ο πρόεδρος Μπάιντεν είπε: «Σε αντίθεση με τον Τραμπ, δεν σοκάρω τους συμμάχους μας».

Με πληροφορίες από «ΑΡ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου