Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Ο Πούτιν καλεί το ΝΑΤΟ σε συμφωνία: Μην πλησιάσετε άλλο τα σύνορα της Ρωσίας

Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Κώστας Μαυραγάνης

«Έδωσαν υποσχέσεις πως δεν θα επεκτείνονταν προς ανατολάς, μα μετά έκαναν το αντίθετο».

VIA ASSOCIATED PRESS

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν είπε ότι θα ζητήσει συνομιλίες με το ΝΑΤΟ για να διασφαλιστεί πως η Συμμαχία δεν θα πλησιάσει άλλο τα σύνορα της χώρας του, εν μέσω των εντάσεων με την Ουκρανία.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του RTμιλώντας σε μια ομάδα νεοαφιχθέντων πρεσβευτών στο Κρεμλίνο την Τετάρτη ο Πούτιν είπε πως η χώρα του θα επιμείνει σε εγγυήσεις για να αποκλειστεί η περαιτέρω επέκταση του ΝΑΤΟ ανατολικά και η ανάπτυξη απειλητικών όπλων κοντά στη ρωσική επικράτεια.

«Θα ήθελα να τονίσω ότι χρειαζόμαστε αυτές οι εγγυήσεις να έχουν νομική διάσταση» είπε ο Ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας πως «οι συνάδελφοί μας στη Δύση δεν έχουν τηρήσει τις αντίστοιχες προφορικές υποχρεώσεις. Όλοι ξέρουν ότι έδωσαν υποσχέσεις πως δεν θα επεκτείνονταν προς ανατολάς, μα μετά έκαναν το αντίθετο. Βάσιμες ρωσικές ανησυχίες περί ασφαλείας έχουν αγνοηθεί και συνεχίζουν να αγνοούνται».

Ο Πούτιν επέμεινε πως «η απειλή στα δυτικά μας σύνορα αυξάνεται στα αλήθεια, και έχουμε επανειλημμένα συζητήσει για αυτό. Αρκεί να δει κανείς πόσο κοντά οι στρατιωτικές υποδομές του ΝΑΤΟ έχουν πλησιάσει τα ρωσικά σύνορα. Είναι πάρα πολύ σοβαρό για εμάς».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Κρεμλίνο κάνει βήματα για να διασφαλίσει τα σύνορα της χώρας, μα, όπως υποστήριξε, η Ρωσία δεν είναι απειλή για τη Δύση. «Το να μετατοπίζουμε την ευθύνη, όπως λένε από αυτούς που έχουν πρόβλημα στο κεφάλι σε εμάς που είμαστε υγιείς, είναι ανεύθυνο».

Τα σχόλια του Πούτιν λαμβάνουν χώρα εν μέσω αυξημένων εντάσεων μεταξύ της Συμμαχίας και της Ρωσίας για την αυξημένη στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη. Την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, είπε ότι «σημαντικές μονάδες και οπλισμός από χώρες του ΝΑΤΟ, μεταξύ άλλων από τις ΗΠΑ και από τη Βρετανία, μετακινούνται πιο κοντά στα σύνορά μας».

HuffPost Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου