Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

Φονικοί ανεμοστρόβιλοι σαρρώνουν τις Μεσοδυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ – Τουλάχιστον 90 νεκροί στο Κεντάκι

ΜΕΪΦΙΛΝΤ. Ο κυβερνήτης του Κεντάκι δήλωσε ότι τουλάχιστον 70 άνθρωποι μπορεί να έχουν χάσει την ζωή τους στην πολιτεία, ενώ ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί μέσα στη μέρα, μετά από μία νύχτα όπου φονικοί ανεμοστρόβιλοι έπληξαν τουλάχιστον πέντε πολιτείες, αφήνοντας εκτεταμένες καταστροφές.

Ο κυβερνήτης Αντι Μπέσχιαρ είπε σε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο ότι ο ανεμοστρόβιλος σάρωσε ένα τεράστιο μέρες της πολιτείας και ότι υπάρχουν φόβοι για νεκρούς σε τουλάχιστον 10 κομητείες.

«Πρόκειται για τον πιο καταστροφικό κύμα ανεμοστρόβιλων στην ιστορία της πολιτείας μας», τόνισε ο Μπέσχιαρ.

Ο κυβερνήτης είπε επίσης ότι περίπου 110 άνθρωποι βρίσκονταν σε ένα εργοστάσιο κεριών στο Μέιφιλντ, όταν αυτό χτυπήθηκε από την κακοκαιρία.

Τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι μέλη της εθνικής φρουράς και εργαζόμενοι έκτακτης ανάγκης από όλη την πολιτεία κατέφθαναν στο Μέιφιλντ για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Στο Τενεσί, η κακοκαιρία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον τρεις ανθρώπους, δήλωσε στην Post ο Ντιν Φλένερ, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων της πολιτείας.

Οι ανεμοστρόβιλοι είναι μια «αφάνταστη τραγωδία», είπε σήμερα ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Ο αμερικανός πρόεδρος διευκρίνισε στο Twitter πως ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο. «Εργαζόμαστε μαζί με τους κυβερνήτες (των πολιτειών) για να εξασφαλίσουμε ότι έχουμε αυτό που είναι απαραίτητο για την αναζήτηση επιζώντων», πρόσθεσε.

Νεκροί και αγνοούμενοι σε αποθήκη της Amazon στο Ιλινόι

Τουλάχιστον δύο εργαζόμενοι έχουν χάσει τη ζωή τους από την κατάρρευση μέρους της οροφής μιας αποθήκης της Amazon κοντά στο Σεν Λούις,, αφού ανεμοστρόβιλοι και ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν την περιοχή, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Αρκετοί άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται καθώς οι διασώστες αναζητούν αγωνιωδώς εργαζόμενους που μπορεί να έχουν εγκλωβιστεί στην αποθήκη που βρίσκεται στο Έντουαρντσβιλ του Ιλινόι, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Αρχηγός της Αστυνομίας Μάικ Φίλμπακ. Είπε πως περίπου 50 εργαζόμενοι φέρονταν να βρίσκονταν στην αποθήκη όταν σημειώθηκε ένα “σχετιζόμενο με τον καιρό γεγονός” γύρω στις 8.30 μ.μ. της Παρασκευής (ώρα ΗΠΑ).

Τουλάχιστον 30 εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν από το σημείο με λεωφορείο και άλλοι μπορεί να έχουν φύγει μόνοι τους, είπε ο Φίλμπανκ και πρόσθεσε πως είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των εργαζομένων που ενδέχεται να αγνοούνται επειδή η αποθήκη δεν είχε “έναν καθορισμένο αριθμό μελών προσωπικού”.

Πλάνα από drone από το σημείο έδειξαν εργαζόμενους στα συνεργεία διάσωσης να ερευνούν μια τεράστια περιοχή γεμάτη μπάζα ενώ έπεφτε το σκοτάδι.

Μία γυναίκα, η Σάρα Μπίερμαν, είπε πως ανησυχεί πολύ για τον άνδρα της, ο οποίος εργάζεται στην αποθήκη.

“Του μίλησα γύρω στις οκτώ απόψε, λίγο πριν του στείλω ένα μήνυμα κειμένου, επέστρεφε στην αποθήκη για να αφήσει το βαν του”, δήλωσε σε έναν δημοσιογράφο.

“Από τότε δεν έχω νέα του, απλώς άκουσα τις ειδήσεις και ζούμε στο Έντουαρντσβιλ – έπεσε το ρεύμα. Έτσι αποφάσισα να έρθω εδώ να δω τι συνέβαινε, και δεν είχα ιδέα ότι το κτίριο ήταν σε τόσο κακή κατάσταση. Ανησυχώ πολύ”, είπε.

Εκπρόσωπος της Amazon είπε πως η εταιρία εργάζεται με την ομάδα άμεσης παρέμβασης που βρίσκεται στο σημείο.

“Λυπούμαστε πολύ για τα νέα ότι μέλη της οικογένειας της Amazon έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα της καταιγίδας”, δήλωσε η εκπρόσωπος Κέλι Νέιτελ. “Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τα θύματα, τα αγαπημένα τους πρόσωπα, και όλους όσοι επηρεάστηκαν από την καταιγίδα. Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη της ομάδας άμεσης παρέμβασης για τις συνεχιζόμενες προσπάθειές τους στο σημείο”.

Ο κυβερνήτης του Ιλινόι Τζέι Μπι Πρίτζκερ έγραψε στο Twitter: “Οι προσευχές μου είναι με τους ανθρώπους του Έντουαρντσβιλ απόψε και επικοινώνησα με τον δήμαρχο για την παροχή όσων πολιτειακών πόρων χρειαστεί”.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ είχε εκδώσει το βράδυ της Παρασκευής προειδοποιήσεις για περιοχές σε αρκετές πολιτείες περιλαμβανομένου του Άρκανσο, του Τενεσί, του Μισούρι και του Ιλινόι.

Οχήματα έκτακτης ανάγκης βρίσκονται έξω από μια αποθήκη της Amazon, η οποία υπέστη σοβαρές ζημιές όταν μια ισχυρή καταιγίδα σάρωσε την περιοχή την Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021, κοντά στο Σεν Λούις του Ιλινόις. (AP Photo/Jeff Roberson)

Νεκροί και εγκλωβισμένοι σε οίκο ευγηρίας στο Άρκανσο

Νωρίτερα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Παρασκευή, πέντε τραυματίστηκαν και πολλοί παραμένουν εγκλωβισμένοι αφού οίκος ευγηρίας στο βορειοανατολικό Άρκανσο, στις κεντρικές ΗΠΑ, χτυπήθηκε από ανεμοστρόβιλο.

Ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε τον οίκο ευγηρίας ο οποίος βρίσκεται στην πόλη Μονέτ, κοντά στα σύνορα με τη γειτονική πολιτεία Τενεσί, ήταν ένας από τους πολλούς που δημιουργήθηκαν στην περιοχή, σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KAIT.

«Είκοσι άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στο Monette Manor αυτή τη στιγμή και έχουμε δύο επιβεβαιωμένα θύματα», δήλωσε ο δικαστής της κομητείας Κρέγκχεντ, ο Μάρβιν Ντέι, στο CNN.

Εξάλλου υπάρχουν αναφορές ότι ένας άλλος οίκος ευγηρίας στην πόλη Τρούμαν έχει επίσης υποστεί ζημιές, με την πυροσβεστική και σωστικά συνεργεία να σπεύδουν στο σημείο, όπως μετέδωσε το KAIT.

Ισχυρές καταιγίδες που μαίνονται στις κεντρικές πολιτείες των ΗΠΑ από αργά χθες Παρασκευή έχουν προκαλέσει τουλάχιστον δύο ανεμοστρόβιλους, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα εκτείνονται από την κοιλάδα του Μισισιπή ως το κεντρικό Οχάιο, ενώ η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία έχει εκδώσει ισχυρή προειδοποίηση για ανεμοστρόβιλους στις πολιτείες Άρκανσο, Τενεσί, Μιζούρι, Ιλινόι και Ιντιάνα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου