Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

Ο εκπληκτικός "όφις" τσίμπησε την ΑΕΚ, 2-1 στο ΟΑΚΑ

Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου, 2021

Ενας ΟΦΗ άριστα στημένος από τον προπονητή του Νίκο Νιόπλια νίκησε με 2-1 την ΑΕΚ για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια στο ΟΑΚΑ και ψαλίδισε και τις τελευταίες ελπίδες της να διεκδικήσει το εφετινό πρωτάθλημα καθώς την άφησε 11 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Η «Ενωση» αν και προηγήθηκε νωρίς στο σκορ με τον Βράνιες, παρουσίασε στη συνέχεια τεράστιες αδυναμίες κυρίως στο ανασταλτικό κομμάτι που τις εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρον οι Κρητικοί για να πάρουν το «τρίποντο» που τους έφερε στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Από την άλλη για την «Ενωση» συνεχίστηκε η αρνητική παράδοση να μην κερδίζει τα παιχνίδια που δίνει από 2008 παραμονές των Χριστουγέννων.

Οι Κρητικοί πήγαν να αιφνιδιάσουν την ΑΕΚ μόλις στο πρώτο λεπτό, όταν ο Τοράλ βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Τσιντώτα, αλλά του σουτ που επιχείρησε κάτω από την πίεση του Τζαβέλλα πέρασε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα είχε η «Ενωση» τη δική της καλή στιγμή όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, ο Τζαβέλλας έπιασε από κοντά την κεφαλιά για να περάσει η μπάλα λίγο άουτ.

Οι «κιτρινόμαυροι» πήραν γρήγορα τα ηνία στο ματς και στο 8’ ο Τσούμπερ έβγαλε στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ τον Αραούχο, αλλά το πλασέ του τελευταίου ήταν άστοχο. Τελικά το γκολ για την ΑΕΚ ήρθε στο 14’ όταν ο Μάνταλος πέρασε την μπάλα μέσα στην περιοχή του ΟΦΗ στον προωθημένο Βράνιες κι αυτός με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Επασί για το 1-0.

Η χαρά ωστόσο για τους παίκτες της «Ενωσης» δεν κράτησε για πολύ καθώς στο 23’ οι Κρητικοί έφτασαν στο 1-1 με σουτ του Λάμπρου μέσα από τη μεγάλη περιοχή μετά από πάσα του Μαρινάκη. Στο 30’ ο ΟΦΗ έχασε τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα του όταν σε μια γρήγορη αντεπίθεση των παικτών του ο Λάμπρου «έκοψε» την μπάλα προς τον Τοράλ ο οποίος μόνος του στο δεύτερο δοκάρι πλάσαρε άουτ.

Οι «κιτρινόμαυροι» θέλησαν να «απαντήσουν» στο γκολ που δέχτηκαν πριν βγει το πρώτο μέρος, αλλά οι προσπάθειές τους διακρίνονταν από μεγάλη νευρικότητα και δεν πέτυχαν τίποτα το ουσιαστικό.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους (47’) ο Αραούχο έκανε ένα βολέ με το αριστερό για να διώξει με δυσκολία σε κόρνερ ο Επασί. Από την εκτέλεση του κόρνερ η μπάλα «στρώθηκε» εκτός περιοχής στον Σιμόες που με δυνατό σουτ  την έστειλε στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε. Κι αυτό γιατί ο Βράνιες που ήταν εκτεθειμένος έκανε κίνηση για να βρει την μπάλα με το κεφάλι. Ο ΟΦΗ φάνηκε για πρώτη φορά επιθετικά στην επανάληψη  στο 54’ μ’ ένα μακρινό σουτ του Ντε Γκούζμαν που εξουδετέρωσε σε κόρνερ ο Τσιντώτας.  Ο Ντε Γκούζμαν είχε και νέο μακρινό σουτ στο 57’ που πέρασε λίγο άουτ.

Οι Κρητικοί είχαν προειδοποιήσει δύο φορές τους παίκτες της «Ενωσης» και στο 60’ σε μια αντεπίθεσή τους ο Καμάου που είχε μπει πριν από δύο λεπτά στο ματς αντί του Ντε Γκούζμαν, έκανε στην πρώτη του προσπάθεια με κοντινό πλασέ το 1-2. Στο 74’ ο ΟΦΗ απείλησε και με τρίτο γκολ την σοκαρισμένη από την εξέλιξη του αγώνα ΑΕΚ, αλλά το σουτ του Καστάνιος από καλή θέση πέρασε λίγο άουτ.

Στο 86’ η ΑΕΚ έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν κέρδισε πέναλτι για χέρι του Μπαλογιάννη σε σουτ του Αμραμπατ, αλλά ο Μαροκινός εξτρέμ που ανέλαβε και την εκτέλεσή του, έστειλε την μπάλα άουτ.

Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Στέφανος Κουμπαράκης από τις Κυκλάδες που «κιτρίνισε» τους Μεγιάδο, Σάκχοφ, Βράνιες, Μαρινάκη και Μπαλογιάννη.

AΕΚ: Τσιντώτας, Μισελέν (67’ Ρότα), Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμόες (67΄Σιμάνσκι), Σάκχοφ (77’ Λιβάι Γκαρσία), Αμραμπατ, Μάνταλος (65’ Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ (84’ Γέφτιτς), Αραούχο.

ΟΦΗ: Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Πασαλίδης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Γκαγιέγκος, Ντε Γκούζμαν (58’ Καμάου), Τοράλ (77’ Γιαννούλης), Φαν Ντάινεν (64’ Καστάνιος), Λάμπρου (64’ Τσιλιανίδης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου