Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Ισχυρές τεχνολογικές πιέσεις δέχτηκε η Wall Street

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου, 2021

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε κέρδη 0,05% στις 35.619 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε πτώση 0,32% στις 4.682 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite υποχώρησε κατά 1,26% στις 15.854 μονάδες.

Στο κενό έπεσε η αρχική στήριξη που έδωσε στη Wall Street η απόφαση του Αμερικάνου προέδρου Joe Biden να ανανεώσει τη θητεία του Jerome Powell στην ηγεσία της Federal Reserve, καθώς η ισχυρή πτώση του Nasdaq άσκησε πιέσεις τόσο στον S&P 500 που του στέρησε μάλιστα και τα ενδοσυνεδριακά ιστορικά υψηλά, όσο και στον Dow Jones που έκλεισε οριακά υψηλότερα.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε κέρδη 0,05% στις 35.619 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε πτώση 0,32% στις 4.682 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite υποχώρησε κατά 1,26% στις 15.854 μονάδες.

Υπενθυμίζεται εδώ η επιλογή για την ηγεσία της Federal Reserve φαινόταν να «παίζεται» μεταξύ δύο ονομάτων, τον ίδιο τον Τζερόμ Πάουελ και την Κυβερνήτη της Fed, Λάελ Μπρέναρντ. Η τελευταία ήταν η επιλογή της προοδευτικής πτέρυγας του κόμματος αλλά και των πράσινων ακτιβιστών που θεωρούσαν πως ο Τζερόμ Πάουελ δεν προώθησε μια πράσινη στροφή στις επιλογές της Ομοσπονδιακής Τράπεζας. Όμως, η αγορά ψήφιζε Πάουελ… «δαγκωτό», κρίνοντας πως δοκιμάστηκε στα δύσκολα με την ιστορική διαχείριση της πανδημίας και κατάφερε να τα βγάλει πέρα στηρίζοντας την αγορά και την οικονομία με όσα μέτρα χρειάζονταν.

Μετά την ανακοίνωση οι αποδόσεις των τραπεζικών μετοχών και των ομολόγων κινήθηκαν υψηλότερα. Οι μετοχές της JPMorgan και της Morgan Stanley σημείωσαν άνοδο περίπου 3%, ενώ στο επίκεντρο ήταν και η μετοχή της Tesla, καθώς ενισχύθηκε κατά 4%, μετά τη δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου, Elon Musk ότι το Model S Plaid θα μπορούσε να κυκλοφορήσει στην Κίνα μέχρι την άνοιξη του 2022.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι αγορές των ΗΠΑ θα είναι κλειστές την Πέμπτη την Ημέρα των Ευχαριστιών, ενώ την Παρασκευή θα κλείσει νωρίτερα λόγω της Black Friday.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου