Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

Wall Street – Σε κλοιό πληθωριστικών πιέσεων παραμένει η αμερικανική οικονομία

Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου, 2021

Πάντως, η έκρηξη των τεχνολογικών μετοχών προβληματίζει τους αναλυτές για το αν το ράλι θα έχει περαιτέρω συνέχεια...

Υψηλότερα από το αναμενόμενο κινήθηκαν οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την έκθεση για την απασχόληση που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή. Όμως, το ακριβώς αντίθετο ελπίζουν να δουν οι επενδυτές της Wall Street στα στοιχεία που θα δημοσιευτούν, την ερχόμενη εβδομάδα, αναφορικά με τον πληθωρισμό.

Σε κάθε περίπτωση ο πληθωρισμός ήταν και θα παραμείνει ψηλά, πολύ ψηλά, με την αγορά να προσπαθεί να προετοιμαστεί… ψυχολογικά για ένα νέο άλμα στις τιμές καταναλωτή που θα φέρει το δείκτη στο ανώτερο σημείο του από το 1990.

Συγκεκριμένα, οι αναλυτές αναμένουν πως τα στοιχεία που θα δημοσιευτούν την ερχόμενη Τετάρτη θα δείξουν τον τιμάριθμο στο 5,8%, σε σχέση με το 5,4% του Σεπτεμβρίου, ένα ποσοστό που ήδη αποτελούσε ρεκόρ σχεδόν είκοσι ετών.

Ο δομικός πληθωρισμός εκτιμάται πως αυξήθηκε στο 4,3% σε ετήσια βάση, από 4% τον Σεπτέμβριο.

Οι οικονομικοί αναλυτές και η αγορά θα περάσουν από… κόσκινο τα επιμέρους στοιχεία προσπαθώντας να εντοπίσουν αν οι πληθωριστικές πιέσεις διευρύνονται και σε άλλους κλάδους, πιο ευαίσθητους και σε έτερα δεδομένα, όπως η πανδημία. Πάντως, και η ίδια η Federal Reserve προ ημερών, παραδέχτηκε πως το ρίσκο του πληθωρισμού παραμένει αυξημένο, με το δείκτη να παραμένει επίμονα σε υψηλά επίπεδα, αν και επανέλαβε την άποψη πως ο πληθωρισμός θα αρχίσει να υποχωρεί από τα μέσα της επόμενης χρονιάς.

Τι τρέχει με τις τεχνολογικές 

Στους κόλπους της Wall Street το ερώτημα που προκύπτει έχει να κάνει με το συνεχιζόμενη ή όχι ράλι στις τεχνολογικές μετοχές, οι οποίες εξάλλου έχουν συμπαρασύρει και τον S&P 500 σε συνεχή ιστορικά υψηλά, με συνολικά κέρδη ύψους 25,1% για τη χρονιά.

Σημειωτέον πως τρεις και μόνο μετοχές, των Microsoft, Apple και Amazon, αναλογούν από μόνες τους στο 15% της κεφαλαιοποίησης του S&P 500.

Πολλοί αναλυτές εκτιμούν πως τα κέρδη των τεχνολογικών μετοχών συνιστούν ευκαιρία για τους επενδυτές, ώστε να ρευστοποιήσουν και να επενδύσουν τα κέρδη τους σε άλλους κλάδους, όπως ο χρηματοπιστωτικός και ο ενεργειακός τομέας, κλάδοι δηλαδή που επωφελούνται περισσότερο από τον αυξημένο πληθωρισμό. Όμως, έτεροι αναλυτές διατηρούν θετικές συστάσεις για επενδύσεις σε τεχνολογικές μετοχές προκρίνοντας την υψηλή κερδοφορία τους και την αναπτυξιακή δυναμική τους.

Θυμίζουμε πως την Παρασκευή όλοι οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου έκλεισαν με κέρδη. Ο S&P 500 συμπλήρωσε την έβδομη ανοδική του συνεδρίαση και την τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα του με νέο υψηλό στις 4.697 μονάδες. Το δε, συνολικό εβδομαδιαίο κέρδος του ανήλθε σε 2%,που ήταν η καλύτερη επίδοση του εδώ και 4,5 μήνες.

Ο.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου