Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Μυστήριο με θέαση UFO στην Ελβετία: Ποιες είναι οι θεωρίες

 Τρίτη, 16 Νοεμβρίου, 2021

Κώστας Μαυραγάνης

Το φωτεινό αντικείμενο εθεάθη από αστρονόμο στη Ζυρίχη.

DAVID WALL VIA GETTY IMAGES

Τη νύχτα της Δευτέρας 8 Νοεμβρίου ένας φωτογράφος στη Ζυρίχη της Ελβετίας που στο Twitter χρησιμοποιεί το handle @Eavix1Eavix τράβηξε μερικές φωτογραφίες ενός αντικειμένου που περιέγραψε ως «UFO-ντόνατ».

Το αντικείμενο είχε φανεί να αποτελείται από φωτεινούς μπλε ομόκεντρους κύκλους – δακτυλίους. Ο φωτογράφος υποψιαζόταν πως αυτό που είχε δει ήταν στην πραγματικότητα η κάψουλα Endeavour της SpaceX, που θα επέστρεφε εκείνο το βράδυ πίσω στη Γη με τέσσερις αστροναύτες οι οποίοι είχαν ολοκληρώσει παραμονή 200 ημερών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό- μάλιστα η βρετανική Daily Mail συμπεριέλαβε τις φωτογραφίες σε μια συλλογή με εικόνες του Endeavour την επόμενη ημέρα.

Ωστόσο, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του Live Science, υπάρχει κάτι που δεν πάει καλά σε αυτή τη θεωρίαΌταν η κάψουλα προσθαλασσώθηκε, αυτό έγινε στην άλλη άκρη του πλανήτη, στον Κόλπο του Μεξικού – πάνω από 8.000 χλμ από τη Ζυρίχη.

Αν και θεατές στη Λουϊζιάνα, την Αλαμπάμα και άλλες περιοχές είδαν καθαρά την κάψουλα να κατεβαίνει, θεωρείται μάλλον απίθανο να μπόρεσε κάποιος στην Ελβετία να δει την επανείσοδο του σκάφους, δήλωσε στο Live Science ο Μάρκο Λάνγκμπροεκ, ερασιτέχνης παρατηρητής δορυφόρων και ακαδημαϊκός στο Πανεπιστήμιο Leiden στην Ολλανδία.

 

 

«Οποιοδήποτε πέρασμα πάνω από την Ελβετία πριν την προσθαλάσσωση εκείνη τη νύχτα θα ήταν πλήρως στη σκιά της Γης, δηλαδή δεν θα φωτιζόταν από τον Ήλιο και ως εκ τούτου δεν θα ήταν ορατές» είπε ο Λάνγκμπροεκ. «Η ίδια η επανείσοδος ήταν πάνω από το Μεξικό και τον Κόλπο του Μεξικού, και δεν θα ήταν ορατή από την Ελβετία. Η κάθοδος από την τροχιά, πριν την επανείσοδο, ήταν πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό, οπότε επίσης δεν ήταν ορατή από την Ελβετία» πρόσθεσε.

Οπότε αν το UFO- ντόνατ δεν ήταν σκάφος της SpaceXτι μπορεί να ήταν; Σύμφωνα με τον Λάνγκμπροεκ, μπορεί να μην ήταν καν ιπτάμενο αντικείμενο, μα η εικόνα κάποιου μακρινού άστρου. «Είμαι αρκετά βέβαιος πως το UFO-ντόνατ στις εικόνες από την Ελβετία είναι μια εικόνα χωρίς εστίαση ενός φωτεινού άστρου» εκτίμησε.

Πάντως υπάρχουν και άλλες εικόνες οι οποίες δείχνουν ένα ίχνος φωτός που κάνει «ζιγκ-ζαγκ» πίσω από το αντικείμενο, υποδεικνύοντας πως ήταν σε κίνηση. Σύμφωνα με τον Τζόναθαν Μακντάουελ, αστροφυσικό στο Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics στη Μασαχουσέτη, είναι πιθανόν το UFO-ντόνατ να ήταν ο άνω όροφος ενός πυραύλου, που επανεισερχόταν στην ατμόσφαιρα και καιγόταν. Σε κάθε περίπτωση, όπως διευκρίνισε ο ίδιος στο Live Science, χωρίς ακριβές time frame για τις φωτογραφίες, είναι δύσκολο να συνδεθούν τα φώτα με κάποιο γνωστό αντικείμενο που ήταν στον ουρανό εκείνο το βράδυ.

HuffPostGr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου