Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Ποια είναι η Michell Wu, (Μισέλ Γου). Κόρη μεταναστών από την Ταϊβάν (Taiwan, Φορμόzα) η επόμενη δήμαρχος της Βοστώνης

  Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου, 2021

Η Βοστώνη μόλις εξέλεξε την Μισέλ Γου δήμαρχο, 36 χρονών.  Η Γου γράφει ιστορία ως η πρώτη γυναίκα και Ασιατικής εκλεγμένη δήμαρχος στην Αθήνα της Αμερικής.

Η Michell Wu έχει παρευρεθεί στις παρελάσεις του Ελληνισμού στη Βοστώνη.

H Michell Wu έχει πλούσια δραστηριότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Βοστώνης και είναι «κολλητή» της Ελίζαμπεθ Γουόρεν.

Ποια είναι η Μισέλ Γου;

H Wu εξελέγη για πρώτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο της Βοστώνης τον Νοέμβριο του 2013 σε ηλικία 28 ετών. Ήταν η πρώτη Ασιάτισσα-Αμερικανίδα που υπηρέτησε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Εξελέγη Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σε ομόφωνη ψηφοφορία τον Ιανουάριο του 2016, καθιστώντας την πρώτη έγχρωμη γυναίκα που υπηρέτησε ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Βοστώνης..

Κόρη μεταναστών από την Ταϊβάν, η Γου μεγάλωσε στη νότια πλευρά του Σικάγου. Η εκπαίδευσή της στο Χάρβαρντ την έφερε στη Βοστόνη και είπε ότι ερωτεύτηκε την πόλη.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Βοστώνης, ο Wu έχει συγγράψει μια σειρά διατάξεων που έχουν θεσπιστεί: παρεμπόδιση της πόλης από τη σύναψη συμβάσεων με τους ασφαλιστές υγείας που εισάγουν διακρίσεις στην κάλυψή τους εις βάρος των διεμφυλικών ατόμων, προστασία των υγροτόπων και υποστήριξη της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, θέσπιση απαγόρευσης πλαστικής σακούλας, υιοθέτηση συγκέντρωσης κοινοτικών επιλογών και πρόβλεψη αμειβόμενης γονικής άδειας στους δημοτικούς υπαλλήλους. Πίεσε επίσης για μια επιτυχημένη προσπάθεια θέσπισης κανονισμών για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις.

H Γου θεωρείται προοδευτική πολιτικός και προστατευόμενη της Ελίζαμπεθ Γουόρεν. Η Γουόρεν ήταν καθηγητής νομικής σχολής της Wu και η Wu αργότερα εργάστηκε στην εκστρατεία του Warren το 2012  για τη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Γου έχει ταχθεί υπέρ της μεταρρύθμισης του συστήματος αδειοδότησης και χωροταξίας της πόλης, συμπεριλαμβανομένης της κατάργησης της Υπηρεσίας Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Βοστώνης, η οποία υποστηρίζει ότι είναι υπερβολικά πολιτικοποιημένη και στερείται διαφάνειας. Έχει επίσης υποστηρίξει τη δημόσια συγκοινωνία χωρίς ναύλο.  Έχει ταχθεί υπέρ της "αποστρατικοποίησης" του αστυνομικού τμήματος της Βοστώνης και της δημιουργίας μιας άοπλης κρίσης κοινοτικής ασφάλειας σύστημα ανταπόκρισης που θα αναλάμβανε την ευθύνη για μη βίαιες κλήσεις 9-1-1. Η Γου πρότεινε μια δημοτική "Πράσινη Νέα Συμφωνία" για τη Βοστώνη.

Η Γου γεννήθηκε στη νότια πλευρά του Σικάγο, στο Ιλινόις, από γονείς που είχαν μεταναστεύσει στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Ταϊβάν για την εκπαίδευση του πατέρα της ως χημικού μηχανικού.  Είναι η μεγαλύτερο  από τέσσερα παιδιά.  Η πρώτη της γλώσσα είναι τα κινέζικα μανδαρινικά. Οι γονείς της Γου χώρισαν τελικά.

Η Γου αποφοίτησε από το Λύκειο Μπάρινγκτον το 2003, όπου ήταν αριστούχος. Το 2003, επιλέχτηκε ως προεδρικός υπότροφος των ΗΠΑ από το Ιλινόις.  Μετακόμισε στην περιοχή της Βοστώνης για να φοιτήσει στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, όπου επικεντρώθηκε στα οικονομικά και αποφοίτησε το 2007.  Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ το 2012.

Μετά το κολέγιο, η Γου εργάστηκε ως σύμβουλος στην Ομάδα Συμβούλων της Βοστώνης. Εντούτοις, έπρεπε να αφήσει αυτήν την εργασία αφότου αρρώστησε η μητέρα της, και πήγε πίσω στο Σικάγο για να φροντίσει τη μητέρα της και τα δύο νεότερα αδέλφια της. Ξεκίνησε μια επιχείρηση τσαγιού προκειμένου να υποστηρίξει οικονομικά την οικογένειά της.  Το 2009, επέστρεψε στη Μασαχουσέτη για να κερδίσει το J.D. της από τη νομική σχολή του Χάρβαρντ.  Όταν μετακόμισε πίσω στη Μασαχουσέτη, η μητέρα της και η μικρότερη αδελφή της μετακόμισαν μαζί της.  Στο πρώτο εξάμηνο της στη νομική σχολή, Elizabeth Warren ήταν ένας από τους καθηγητές της.  Η Γου εξήγησε την οικογενειακή της κατάσταση στην Γουόρεν, η οποία ξεκίνησε μια μακρά φιλία.

Το 2010, η Wu εργάστηκε στο Δημαρχείο της Βοστώνης για τον Δήμαρχο Thomas Menino στο Γραφείο Διοίκησης και Οικονομικών και αργότερα ως Συνεργάτης Του Δικαίου και της Δημόσιας Πολιτικής υπό τον Επιτελάρχη του Menino Mitch Weiss.  Το 2010, Wu αποφοίτησε επίσης από emerge Μασαχουσέτη, ένα πρόγραμμα κατάρτισης για τις γυναίκες που φιλοδοξούν να επιδιώξουν το εκλεγμένο γραφείο.

Πανδημία COVID-19

Η Wu επέκρινε ορισμένες από τις πρωτοβουλίες του Δημάρχου Marty Walsh εν μέσω της πανδημίας COVID-19.  Η Wu επέκρινε συγκεκριμένα μερικές από τις πρωτοβουλίες COVID-19 του Walsh, οι οποίες ως Ταμείο ανθεκτικότητας της Βοστώνης και Φυλετικό κεφάλαιο δικαιοσύνης, που ζήτησαν τη χρηματοδότηση χορηγών ιδιωτικού τομέα, λέγοντας ότι «η φιλανθρωπία είναι θαυμάσια» αλλά ότι η κυβέρνηση που ζητά τα χρήματα από τις επιχειρήσεις και το διανέμει στους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Η Wu επέκρινε τον Walsh για την έλλειψη μειοψηφικών επιχειρήσεων που έλαβαν έκτακτες συμβάσεις που σχετίζονται με τον κορωνοϊό (λιγότερο από το 2% των 12 εκατομμυρίων δολαρίων σε τέτοιες συμβάσεις που εκδόθηκαν πριν από τον Ιούλιο του 2020 πήγαν σε μειοψηφούσες επιχειρήσεις που ανήκουν στη Βοστώνη, με μόνο μία τέτοια επιχείρηση να είναι μεταξύ ογδόντα επιχειρήσεων για να λάβουν τέτοιες συμβάσεις ανά δεδομένα που είχε παράσχει η διοίκηση Walsh).

Η Γου ζήτησε από την πόλη να διευκολύνει μια «δίκαιη ανάκαμψη» από την πανδημία, προεδρεύοντας των ακροάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα αυτό το 2020.

Τον Φεβρουάριο του 2021, η Wu πρότεινε νομοθεσία που θα επιδίωκε τη δημιουργία μιας δίκαιης κατανομής του εμβολίου COVID-19 στη Βοστώνη, απαιτώντας τη δημιουργία τουλάχιστον ενός χώρου εμβολιασμού σε κάθε κατοικημένη γειτονιά.  Συνεργάστηκε επίσης με τη συνάδελφο δημοτική σύμβουλο Annissa Essaibi (αντίπαλή στην κούρσα για Δήμαρχος) να προτείνει ένα μέτρο που θα παρέχει άδεια μετ' αποδοχών στους δημοτικούς υπαλλήλους που αισθάνθηκαν άρρωστοι μετά τη λήψη του εμβολίου.

Στις αρχές Αυγούστου 2021, η Wu επέκρινε την εν ενεργεία δήμαρχο Kim Janey για την αποτυχία της να δεσμευτεί να απαιτήσει από τους εργαζόμενους της πόλης να εμβολιαστούν κατά του COVID-19.

Η Γου υποστήριξε την εντολή εμβολιασμού των εργαζομένων της πόλης, συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων των δημόσιων σχολείων.  Οι συνάδελφοι υποψήφιοι δήμαρχοι John Barros και Essaibi George αντιτάχθηκαν σε αυτό.

Στα τέλη του καλοκαιριού του 2021, το γραφείο της Wu συγκέντρωσε στοιχεία που υποδήλωναν ότι τα μισά από τα χρήματα του Ταμείου Αναζωογόνησης Εστιατορίων της πόλης που είχαν διατεθεί σε εστιατόρια δόθηκαν σε εγκαταστάσεις μόνο σε τρεις από τις 23 γειτονιές της πόλης (Back Bay, Downtown Boston και Seaport District). Σημειώνεται ότι πρόκειται σε μεγάλο βαθμό για λευκές και πλούσιες γειτονιές σε σύγκριση με την υπόλοιπη πόλη.

Οικονομία

Τον Απρίλιο του 2015, το Δημοτικό Συμβούλιο της Βοστώνης ψήφισε διάταγμα γονικής άδειας μετ' αποδοχών που συντάχθηκε από την Wu. Το διάταγμα παρείχε στους υπαλλήλους πόλεων έξι εβδομάδες της αμειβόμενης γονικής άδειας μετά από τον τοκετό, την θνησιγένεια, ή την υιοθέτηση.  Περίπου ένα μήνα πριν από το πέρασμά του στο δημοτικό συμβούλιο, η Wu και ο  δήμαρχος Walsh συνέγραψαν έναν νόμο αποκαλούμενος αμειβόμενη γονική άδεια, «ένας μύστης για τις εργαζόμενες οικογένειες».  Ο δήμαρχος Walsh υπέγραψε το διάταγμα στο νόμο τον Μαΐου.

Το 2021, η Wu πρότεινε την ιδέα της επέκτασης της άδειας μετ' αποδοχών για την παροχή άδειας σε όσους έχουν κάνει έκτρωση. Τον Σεπτέμβριο, το Δημοτικό Συμβούλιο της Βοστώνης ψήφισε διάταγμα που γράφτηκε από τη Σύμβουλο Λυδία Έντουαρντς και συγχρηματοδοτήθηκε από τις Wu και Annissa Essaibi George, το οποίο άλλαξε τη διατύπωση της προηγούμενης διάταξης από "θνησιγένεια" σε "απώλεια εγκυμοσύνης", καθώς και εκτεταμένη άδεια μετ' αποδοχών σε όσους καλωσορίζουν ένα νέο μέλος της οικογένειας ή ενεργούν ως φροντιστές.  Ως δημοτικός σύμβουλος, η Γου έχει εκφράσει την υποστήριξή της για κατώτατο μισθό 15 δολαρίων.

Μικρές επιχειρήσεις

Το 2014, η Wu ήταν επικεφαλής της Ειδικής Επιτροπής του Δημοτικού Συμβουλίου της Βοστώνης για τις Μικρές Επιχειρήσεις, την Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία. Τον Ιούνιο του 2014, δημοσίευσε μια έκθεση που έκανε 25 συστάσεις για τον εξορθολογισμό της διαδικασίας αδειοδότησης και αδειοδότησης της πόλης για τις μικρές επιχειρήσεις. Το 2016, ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Η Wu υποστήριξε μια επιτυχημένη πρόταση που θα επιτρέψει στους πελάτες να φέρουν τα δικά τους αλκοολούχα ποτά σε ορισμένα εστιατόρια ("BYOB"), μια κίνηση που αποσκοπεί στην προώθηση της οικονομικής ζωτικότητας και στην παροχή βοήθειας σε εστιατόρια που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τις άδειες ποτών.

Τον Ιανουάριο του 2017, η πόλη υιοθέτησε ένα διάταγμα που είχε εισαγάγει η Wu, το οποίο επέτρεπε στις μικρές επιχειρήσεις να παραιτηθούν από τα τέλη και τη γραφειοκρατική διαδικασία έγκρισης για να φιλοξενήσουν μουσικές παραστάσεις.

Τον Ιούλιο του 2018, η Wu, μαζί με τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους Lydia Edwards και Kim Janey, εισήγαγαν νομοθεσία για την κατάργηση των «κατονομαστήρων» για τα καταστήματα αλυσίδων, απαιτώντας έτσι άδεια υπό όρους για να ανοίξουν και να λειτουργήσουν τα καταστήματα αλυσίδων σε οποιαδήποτε περιοχή που χαρακτηρίζεται ως «επιχειρηματική περιοχή γειτονιάς». Η Γου χαρακτήρισε το προτεινόμενο διάταγμα ως προστασία των μικρών επιχειρήσεων από τον «εμπορικό εξευγενισμό» και τις πιέσεις από μεγάλες αλυσίδες λιανικής.

Τον Απρίλιο του 2016, η Wu υπέβαλε αίτηση με την οποία ζητούσε να προσφέρει ετήσια απαλλαγή από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων.  Στις αρχές του καλοκαιριού του 2019, η Wu ηγήθηκε των διαμαρτυριών για τις πεζοπορίες της Αρχής Μεταφορών του Κόλπου της Μασαχουσέτης (MBTA) από επιβάτες που διαμαρτύρονταν για κατώτερες υπηρεσίες μετρό, τραμ και γραμμών λεωφορείων.  Το 2019, η Wu ήταν ο κύριος χορηγός σε μια πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα καθιέρωνε ένα τέλος για τις άδειες στάθμευσης κατοίκων.

Θέσεις πλατφόρμας και εκστρατείας

Η δημαρχιακή πλατφόρμα της Wu περιλαμβάνει τις προηγουμένως περιεγραμμένες προτάσεις της για μια δημοτική πράσινη νέα συμφωνία, χωρίς ναύλο δημόσιες συγκοινωνίες, καταργώντας την αντιπροσωπεία προγραμματισμού & ανάπτυξης της Βοστώνης, που εφαρμόζει μια ατζέντα δικαιοσύνης τροφίμων και την προηγουμένως δηλωμένη υποστήριξή της για να επαναφέρει τη σταθεροποίηση ενοικίων (Rent Control).  Η Wu υποστηρίζει επίσης την αναδιάρθρωση της σχολικής επιτροπής της Βοστώνης (η οποία σήμερα διοριζετε από τότε που υιοθετήθηκε ο δημαρχιακός έλεγχος των σχολείων τη δεκαετία του 1990) για να εκλεγεί με πλειοψηφία. Η Wu καλεί για τη δημιουργία της συμβουλευτικής επιτροπής δασκάλων, και την εξουσιοδότηση της συμβουλευτικής επιτροπής σπουδαστών της Βοστώνης. Η Wu προτείνει την καθολική προσχολική και καθολική φροντίδα παιδιών για τα παιδιά της Βοστώνης κάτω από πέντε ετών, και για ένα γραφείο πόλεων για να συντονίσει την προσχολική εκπαίδευση.

Μαριχουάνα

Το 2016, ο Wu υποστήριξε την Ερώτηση 4 της Μασαχουσέτης για τη νομιμοποίηση της ψυχαγωγικής χρήσης κάνναβης στη Μασαχουσέτη. Αυτό την έφερε σε σύγκρουση με τον Δήμαρχο Γουόλς, έναν εξέχοντα αντίπαλο της νομιμοποίησης.

Το 2019, ο Wu υποστήριξε ένα προτεινόμενο διάταγμα που εισήγαγε ο σύμβουλος Kim Janey, το οποίο είχε ως στόχο να διασφαλίσει ότι η νόμιμη βιομηχανία κάνναβης στη Βοστώνη θα ήταν δίκαιη και δίκαιη για τους ιδιοκτήτες φυλετικών μειονοτήτων.

Το σχέδιο αυτό, εν μέρει, λειτουργεί για να το πράξει εκδίδοντας μόνο επιχειρηματικές άδειες σε αιτούντες ίδια κεφάλαια που πληρούν τις προϋποθέσεις για περίοδο δύο ετών. Το διάταγμα περιέλαβε επίσης ένα νέο συμβούλιο επίβλεψης για να αξιολογήσει και να ψηφίσει στις αιτήσεις για τις άδειες βάσει ενός καθορισμένου κριτηρίων. Ήταν από το Δημοτικό Συμβούλιο τον Νοέμβριο του 2019. Ο Walsh υπέγραψε το διάταγμα σε νόμο αργότερα εκείνο το μήνα.

Προσωπική ζωή

Στις αρχές της δεκαετίας του '20, ενώ η Γου ζούσε στη Βοστόνη και εργαζόταν για την Boston Consulting Group, η μητέρα της ανέπτυξε σοβαρή ψυχική ασθένεια και διαγνώστηκε με σχιζοφρένεια. H Wu επέστρεψε στο οικογενειακό σπίτι στα προάστια του Σικάγου και άρχισε να την φροντίζει και να μεγαλώνει τα δύο νεότερα αδέλφια της.  Άνοιξε ένα σπίτι τσαγιού, ελπίζοντας ότι η μητέρα της θα αναρρώσει αρκετά για να το διευθύνει.

Michell Wu είναι παντρεμένη με τον Conor Pewarski, έχουν δύο παιδιά 4 και 6 ετών και κατοικούν στο Roslindale. 

Paneliakos.com, Με πληροφορίες απο το Wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου