Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Ο Joe Biden επιστρέφει στην Ουάσινγκτον σε έναν πολιτικό εφιάλτη

 Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου, 2021

Jeff Zeleny, John Harwood, Betsy Klein, Kate Sullivan and Kevin Liptak

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έλαβε την Τετάρτη ένα ανεπιθύμητο κάλεσμα αφύπνισης για την ακόμα νέα προεδρία του, καθώς ο Δημοκρατικός επέστρεψε στην Ουάσινγκτον από μια ευρωπαϊκή εκδρομή που ξαφνικά αντιμετωπίζει ένα μεταμορφωμένο πολιτικό τοπίο.

Η προβλεπόμενη νίκη του Ρεπουμπλικάνου Glenn Youngkin επί του Δημοκρατικού πρώην κυβερνήτη Terry McAuliffe στη Βιρτζίνια, την οποία κέρδισε ο Μπάιντεν με 10 μονάδες πέρυσι, και μια πολύ κοντινή αναμέτρηση στο Νιου Τζέρσεϊ έκαναν δυσάρεστα νέα για τον Πρόεδρο καθώς πετούσε πάνω από τον Ατλαντικό.

Στο σκοτάδι, ο Μπάιντεν αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την αναμέτρηση, την οποία είχε προβλέψει λανθασμένα ότι οι Δημοκρατικοί θα κέρδιζαν οκτώ ώρες νωρίτερα. Τα αποτελέσματα είχαν προκηρυχθεί μισή ώρα πριν ο Μπάιντεν προσγειωθεί στην Κοινή Βάση Άντριους.

Στο Air Force One, άνθρωποι εξοικειωμένοι με το θέμα είπαν ότι η διάθεση ήταν ζοφερή καθώς μια κουραστική ομάδα επέστρεψε σε αυτό που έχει γίνει μια δίνη αλληλοκαθορύσης και δεύτερων εικαζόμενων.

Ένας υποτονικός Μπάιντεν δήλωσε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο την Τετάρτη ότι τα αποτελέσματα των εκλογών πρέπει να γίνουν αποδεκτά και δήλωσε ότι είναι περήφανος για την αναμέτρηση που διεξήγαγε ο Terry McAuliffe -- υποστηρίζοντας ότι ο πρώην κυβερνήτης έλαβε τις περισσότερες ψήφους που είχε λάβει ποτέ δημοκρατικός υποψήφιος στην Κοινοπολιτεία.

Ωστόσο, δήλωσε ο Μπάιντεν, δεν υπάρχουν πολλά που θα μπορούσαν να έχουν γίνει δεδομένων των ιστορικών τάσεων και του ενθουσιασμού μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων.

«Νομίζω ότι θα έπρεπε να είχε περάσει πριν από την ημέρα των εκλογών», δήλωσε ο Μπάιντεν για τη νομοθετική του ατζέντα, «αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσα να αλλάξω τον αριθμό των πολύ συντηρητικών ανθρώπων που εμφανίστηκαν σε κόκκινες περιοχές που ήταν (πρώην πρόεδρος Ντόναλντ) ψηφοφόροι του Τραμπ. Αλλά, ίσως. Ίσως."

Πρόσθεσε, "Ο κόσμος θέλει να κάνουμε τα πράγματα, και γι' αυτό συνεχίζω να πιέζω πολύ σκληρά για να προχωρήσει το Δημοκρατικό Κόμμα και να περάσει το νομοσχέδιο για τις υποδομές και το νομοσχέδιο μου για το Build Back Better".

Παραμένουν ερωτήματα σχετικά με το πώς θα εξελιχθεί η μεταβαλλόμενη δυναμική τις επόμενες ημέρες, εβδομάδες και μήνες.

Ο Μπάιντεν βρίσκεται εδώ και μήνες σε έναν επαναλαμβανόμενο κύκλο εβδομάδων γεμάτο πιέσεις για τη νομοθετική του ατζέντα, καθώς το κόμμα του δεν κατάφερε να περάσει τη σαρωτική εγχώρια ατζέντα του, αποτελούμενη από ένα δικομματικό σχέδιο υποδομής ύψους 1,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και ένα νομοσχέδιο επέκτασης του κοινωνικού δικτύου ασφαλείας ύψους 1,75 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι προτεραιότητες αυτές παραμένουν ημιτελείς -- και στις αρχές Δεκεμβρίου διαφαίνεται πιθανό κλείσιμο της κυβέρνησης και αθέτηση πληρωμών για το χρέος του έθνους.

Όλα καταλήγουν σε μια πιθανή κρίσιμη καμπή στην προεδρία του Μπάιντεν πριν φτάσει σε έναν ολόκληρο χρόνο στη δουλειά. Ο Λευκός Οίκος αισθάνεται ήδη μια νέα αίσθηση επείγοντος τόσο για να περάσει την ημερήσια διάταξη όσο και για να δώσει κατεύθυνση σε ένα κόμμα σε πανικό, και ένας αξιωματούχος λέει στο CNN ότι είναι πιθανό ο Μπάιντεν να απευθυνθεί απευθείας στον αμερικανικό λαό την Τετάρτη.

"Ας ελπίσουμε ότι θα ανάψει φωτιά κάτω από την ομάδα μας στο νομοσχέδιο για να δράσει", δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης στο CNN, αλλά πρόσθεσε, "Νομίζω ότι είναι λάθος να αντιδράμε υπερβολικά εδώ".

Ο αξιωματούχος ανέφερε επίσης, "Ωστόσο, είναι σαφές ότι οι ψηφοφόροι είναι απογοητευμένοι από το ρυθμό δράσης και πρέπει να επιταχύνουμε αυτό το ρυθμό".

CNN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου