Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Προσοχή στις… κλήσεις – Και Hλείοι στα «δίχτυα» απατεώνων

  Κυριακή, 14 Νοεμβρίου, 2021

Δεκάδες κλήσεις καθημερινά ανά τη χώρα που αποδεικνύονται απάτη.

Κλήσεις από αριθμούς που ξεκινούν από +44 δέχονται αρκετοί πολίτες στην Ελλάδα σε καθημερινή βάση.

Πρόκειται για κλήσεις του εξωτερικού στις οποίες απαντώντας, καλούνται να επενδύσουν σε κερδοφόρα χρηματοοικονομικά προϊόντα, όπως σε κρυπτονομίσματα αλλά και σε εταιρείες.

Το φαινόμενο τείνει να εξελιχθεί σε επιδημία με αρκετές καταγγελίες, ενώ όπως πληροφορείται η εφ. «Πατρίς» τέτοιες κλήσεις έχουν δεχτεί και Ηλείοι.

Αυτό που υπόσχονται οι επιτήδειοι, μέλη κυκλώματος με σκοπό την εξαπάτηση ανυποψίαστων πολιτών, είναι το ελάχιστο ποσό που θα κληθεί το θύμα να επενδύσει σε σχέση με τις υποτιθέμενες υπέρογκες αποδόσεις στις τοποθετήσεις.

Πώς «δουλεύει» η απάτη

Ένα ενδεικτικό τηλεφώνημα των απατεώνων είναι το εξής: «Καλησπέρα σας! Καλώ από την επενδυτική εταιρεία τάδε. Έχουμε για εσάς μια πρόταση, με την οποία θα μπορέσετε με μια πολύ μικρή μόνο επένδυση, να αυξήσετε σημαντικά το κεφάλαιό σας. Μιλάμε για υπεραποδόσεις μέσω Bitcoins, που είναι το μέλλον της Οικονομίας, αν δεν το γνωρίζετε. Τι λέτε; Θέλετε να δοκιμάσετε; Το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο και χιλιάδες πολίτες είναι ήδη ευνοημένοι!»

Μετά από την ενημέρωση, όπως αναφέρει το ertnews.gr, που γίνεται οι πολίτες που είναι πιο εύπιστοι πέφτουν στην παγίδα, καθώς καλούνται να δώσουν προσωπικά στοιχεία, στα οποία και αποσκοπούν οι επιτήδειοι. Ακολουθούν μεταφορές ποσών σε λογαριασμούς τους, τα οποία και τελικά «κάνουν φτερά».

Οι ανυποψίαστοι πολίτες, πείθονται ότι με ένα ποσό που επένδυσαν, λ.χ. της τάξεως των 500 ευρώ, θα λάβουν σε επόμενο στάδιο το δεκαπλάσιο, κατόπιν της ανάλογης υπόσχεσης. Σαφώς και μετά από λίγες, επόμενες επικοινωνίες, η όποια «ανταπόκριση» χάνεται και χρήματα εξαφανίζονται.

Οι εν λόγω κλήσεις γίνονται τόσο σε κινητά όσο και σε σταθερά ιδιωτών και οι εισερχόμενες κλήσεις φαίνεται να προέρχονται από διάφορες ξένες χώρες, π.χ. Ιταλία, Αυστρία, Γερμανία και Κύπρο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις επί του ζητήματος, στη γειτονική Αλβανία αλλά και στην Ουκρανία εκτιμάται ότι τελικά βρίσκεται ο «πυρήνας» του κυκλώματος εξαπάτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου