Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Οι «μυστικές συναντήσεις» Μπάιντεν με Fed για τη διαδοχή και η «σιωπή» από τον Λευκό Οίκ

  Τρίτη, 9 Νοεμβρίου, 2021


Η θητεία του Τζερόμ Πάουελ λήγει το Φεβρουάριο του 2022

Ο  Λευκός Οίκος αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τη Δευτέρα ότι ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε πρόσφατα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Τζερόμ Πάουελ και την Λέιαλ Μπρέιναρντ, στο πλαίσιο των επαφών που έχει ενόψει τη λήξης της θητείας του επικεφαλής  της Fed. Ο Μπάιντεν έχει αφήσει να εννοηθεί ότι σκέφτεται να ανανεώσει τη θητεία του Πάουελ, ωστόσο η απόφαση αυτή βρίσκει αντίθετα πολλά στελέχη του κόμματός τους.

Σημειώνεται ότι το CNBC δημοσίευσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος συνάντησε τον Πάουελ και την Μπρέιναρντ την περασμένη εβδομάδα.

«Δεν έχω καμία ανακοίνωση για εσάς σήμερα. Ο πρόεδρος θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την ανώτερη οικονομική ομάδα του σε μια προσεκτική και στοχαστική διαδικασία για τον διορισμό προέδρου της Federal Reserve», δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre.

Η θητεία του Τζερόμ Πάουελ λήγει το Φεβρουάριο του 2022 και όλες αυτές τις ημέρες το επιτελείου του αμερικανού προέδρου, αλλά και ο ίδιος ο Τζό Μπάιντεν, έχουν προχωρήσει σε πυρετώδεις διαβουλεύσεις για να αποφασιστεί εάν θα παραμείνει για δεύτερη θητεία ο Πάουελ ή εάν θα αντικατασταθεί από άλλο πρόσωπο.

Η Λέιαλ Μπρέιναρντ, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Fed από το 2014 (διορίστηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα), μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος με εξαιρετικές σπουδές στο Χάρβαρντ και ήδη μεγάλη εμπειρία (προεδρεύει τεσσάρων Επιτροπών της Τράπεζας). Η ηλικίας 59 ετών τραπεζίτισσα προβάλλει ως ιδανική επιλογή για να γίνει η δεύτερη γυναίκα επικεφαλής της Fed μετά την Τζάνετ Γέλεν, σημερινή υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ την οποία διαδέχθηκε το 2018 ο Ρεπουμπλικανός Πάουελ (επιλογή του Ντόναλντ Τραμπ).

Η Γέλεν είχε την επωνυμία «η κόκκινη τραπεζίτισσα». Φοιτήτρια και μεγάλη θαυμάστρια του διάσημου κεϊνσιανιστή νομπελίστα οικονομολόγου (το 1981) Τζέιμς Τόμπιν, σύζυγος του επίσης νομπελίστα οικονομολόγου (το 2001) Τζορτζ Άκερλοφ, η Γέλεν έγραφε σε άρθρο της ότι «οι Κεντρικοί Τραπεζίτες δεν μπορούν να αγνοούν το υψηλό κόστος που έχει για την οικονομία η ανεργία και ιδιαίτερα η μακροχρόνια ανεργία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου