Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Παραβίαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του FBI – Έστειλαν χιλιάδες email

 Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου, 2021

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας το υλικό που είχε «επηρεαστεί» από την επίθεση τέθηκε γρήγορα εκτός δικτύου, μετά την ανακάλυψη του συμβάντος.

Παραβίαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του FBI – Έστειλαν χιλιάδες email | tovima.gr

Μία ομάδα χάκερ κατόρθωσε να παραβιάσει το σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του FBI (Federal Bureau of Investigation) και κατάφερε να στείλει μέσω αυτού δεκάδες χιλιάδες ηλεκτρονικά μηνύματα που… προειδοποιούσαν για πιθανή κυβερνοεπίθεση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του FBI η παραβίαση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 13 Νοεμβρίου, με τα ψεύτικα μηνύματα να εμφανίζονται με την πραγματική κατάληξη των ηλεκτρονικών διευθύνσεων της υπηρεσίας, δηλαδή @ic.fbi.gov.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας, το υλικό που είχε «επηρεαστεί» από την επίθεση τέθηκε γρήγορα εκτός δικτύου, μετά την ανακάλυψη του συμβάντος, ενώ διευκρινίζεται ότι πρόκειται πλέον για μία έρευνα σε εξέλιξη.

Την αποκάλυψη ότι τα ψεύτικα μηνύματα αφορούσαν «προειδοποιήσεις» για πιθανή κυβερνοεπίθεση έκανε ο οργανισμός παρακολούθησης απειλών στον κυβερνοχώρο Spamhaus Project, μέσω ανάρτησης στο Twitter. Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα έδωσαν στη δημοσιότητα, τα υποτιθέμενα επίσημα έγγραφα έχουν τον χαρακτηρισμό «επείγον» ενώ η σφραγίδα ήταν του αμερικανικού Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας (Department of Homeland Security).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το FBI είναι ομοσπονδιακή υπηρεσία επιβολής του νόμου αλλά υπάγεται στο αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου