Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Ατύχημα με μαχητικό F-16 στην Ανδραβίδα – Καταστράφηκε κατά την προσγείωση – Σώος ο πιλότος

 Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου, 2021
Επέστρεφε από εκπαιδευτική πτήση - Ο πιλότος εγκατέλειψε με επιτυχία το F-16 Block 52+.

Συναγερμός σήμανε στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα, όταν F-16 ξεκίνησε να βγαίνει εκτός διαδρόμου, με αποτέλεσμα ο πιλότος του να αναγκαστεί να το εγκαταλείψει. 

Το αεροσκάφος κάηκε ολοσχερώς όταν ο κινητήρας του πήρε φωτιά  ενώ βρισκόταν στη φάση της προσγείωσης,  στον διάδρομο του στρατιωτικού αεροδρομίου.

Ο πιλότος κάνοντας χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος κατάφερε να απεγκλωβιστεί από το φλεγόμενο F-16 και είναι σώος.  Το μαχητικό αεροσκάφος επέστρεφε στη βάση μετά από εκπαιδευτική πτήση. Το F-16 Block 52+ είναι από τα πλέον σύγχρονα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας. Αναμένεται έρευνα για τα αίτια της πτώσης.

Δείτε το βίντεο από το ΟΡΤ

Η ανακοίνωση της πολεμικής αεροπορίας

Την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 15:40, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, χειριστής αεροσκάφους F-16 Block 52+, εγκατέλειψε επιτυχώς το αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της προσγείωσης, εντός της Αεροπορικής Βάσης Ανδραβίδας.

Ο χειριστής του αεροσκάφους μεταφέρεται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας για προληπτικούς λόγους.

Τηλεφωνική επικοινωνία της ΠτΔ με τον ΥΠΕΘΑ για το ατύχημα του F-16

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες του ατυχήματος του αεροσκάφους F-16 που συνετρίβη στην Ανδραβίδα. Η κυρία Σακελλαροπούλου εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι ο πιλότος εξήλθε σώος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου