Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Συμβιβαστική παρέμβαση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στην Ομοσπονδία της Νέας Υόρκης

  Σάββατο, 13 Νοεμβρίου, 2021

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σε συμβιβαστική κίνηση προχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος για την εξομάλυνση της κρίσης που έχει ξεσπάσει εδώ και πολλούς μήνες με εσωτερικές έριδες και τριβές στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης. Οπως αναγράφεται στο ανακοινωθέν της Αρχιεπισκοπής, η παρέμβασή του έγινε «κατόπιν αιτήματος όλων των εμπλεκομένων πλευρών της Ομοσπονδίας».

Ζήτησε την υπέρβαση των διαφωνιών ώστε να διασωθεί και διεξαχθεί η παρέλαση της 25ης Μαρτίου, πρόεδρος της οποίας ορίσθηκε ο αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, Τζον Κατσιματίδης.

Στο ανακοινωθέν της Αρχιεπισκοπής αναγράφηκαν τα εξής: «Την 11η Νοεμβρίου, 2021, και κατόπιν αιτήματος όλων των εμπλεκομένων πλευρών της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων της Μείζονος Νέας Υόρκης για την ειρηνική επίλυση των ανακυψάντων προβλημάτων, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος τους προσκάλεσε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Μετά από ενδελεχή και ειλικρινή διάλογο, ο Σεβασμιώτατος ζήτησε από τους παρόντες εκπροσώπους να υπερβούν τις υπάρχουσες διαφωνίες, ώστε να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στην επερχόμενη Πανομογενειακή Παρέλαση του 2022 για την Ελληνική Ανεξαρτησία, κατά την οποία εορτάζονται η κατακλείδα των 200ων ετών από την Ελληνική Επανάσταση, τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και η εκατονταετηρίδα της AHEPA. Ο Σεβασμιώτατος έκανε τις εξής προτάσεις, οι οποίες και έγιναν ομοφώνως αποδεκτές:

Τη σύσταση Επιτροπής Παρελάσεως με την εκπροσώπηση όλων των πλευρών, και συμφώνως προς τους Ειδικούς Κανονισμούς της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων, η οποία θα έχει ως αποστολή την επιτυχή οργάνωση της Εθνικής Παρελάσεως του 2022 στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης.

Ο κ. Ιωάννης Κατσιματίδης, Αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, να ηγηθεί ως πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως και υπεύθυνος για τη σύνθεση της επιτροπής, η οποία θα επωμιστεί την ευθύνη του σχεδιασμού και της οργανώσεως της Παρελάσεως του 2022.

Ολες οι συνεδριάσεις της Επιτροπής Παρελάσεως θα λάβουν χώρα στο ‘Σταθάκειον Κέντρον’ της Αστορίας».

Εξάλλου, ο Γεώργιος Γεωργόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου του Διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας, που εκλέχθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου, έκανε στον «Ε.Κ.» την ακόλουθη δήλωση:

«Ηταν μια θετική συζήτηση με τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος έβαλε τα πράγματα σε κάποια σειρά με προτεραιότητα την διεξαγωγή της εθνικής μας παρέλασης. Ολοι συμφωνήσαμε ότι το πρωταρχικό θέμα είναι η παρέλαση με δεδομένη και την επέτειο των 100 ετών από την ίδρυση της Αρχιεπισκοπής μας. Πρότεινε στην Επιτροπή Παρελάσεως για πρόεδρο τον γνωστό σε όλους μας, Ιωάννη Κατσιματίδη. Ομόφωνα δεν είχαμε καμία αντίρρηση να μπει ως πρόεδρος στην Επιτροπή, όπου τα μέλη θα είναι και από τις δυο αντιμαχόμενες πλευρές. Αυτή η Επιτροπή θα διέπεται από τα διατάγματα του καταστατικού της Ομοσπονδίας. Ότι θα βοηθήσουν όλοι για να έχουμε συμμετοχή και να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια και θα βοηθήσει στα μέγιστα.

Κάναμε ένα κοινό ανακοινωθέν περίπου σε αυτά τα πράγματα. Η Επιτροπή θα είναι και από τις δυο πλευρές. Ολοι από το καταστατικό.

Οσο για τα υπόλοιπα, ο Σεβασμιώτατος υποσχέθηκε ότι δεν τελειώσαμε, θα πάμε στο επόμενο θέμα για να τελειώσουμε αυτές τις παρεξηγήσεις και τις διαμάχες που έχετε. Τον ευχαριστήσαμε για την πρωτοβουλία του και αναχωρήσαμε μετά από ένα δίωρο που διήρκησε η συνεδρίαση για να συναντηθούμε στο άμεσο μέλλον αυτή τη στιγμή και να επιλύσουμε ό,τι συμβαίνει στην Ομοσπονδία.

Μέχρι την άλλη εβδομάδα πρέπει να συσταθεί, να δούμε τι μέλη θα προτείνει ο καθένας. Θα γίνει μια συνάντηση με τον Κατσιματίδη και θα βγει το πρόγραμμα των πανομογενειακών».

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου