Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Γενική Συνέλευση και αποφάσεις Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας

 Κυριακή, 21 Νοεμβρίου, 2021

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Σωματείων Νέας Αγγλίας αποφάσισε παμψηφεί να μην γίνουν εκλογές νέου Διοικητικού Συμβουλίου λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά να δοθεί παράταση ενός έτους στο υπάρχον Συμβούλιο μέχρι τον Νοέμβριο του 2022.

Ολοι δέχτηκαν να παραμείνουν και να προσφέρουν για το καλό του Ελληνισμού. Ο πρόεδρος Βασίλειος Καυκάς αρχικά δεν δέχτηκε την πρόταση να παραμείνει στην προεδρία, αλλά έπειτα από συζήτηση και αφού όλοι δεσμεύτηκαν ότι θα βοηθήσουν όσο μπορούν, ο κ. Καυκάς αναθεώρησε την απόφασή του και δέχτηκε να συνεχίσει για έναν ακόμα χρόνο.

Παρευρέθηκαν περί τους 35 αντιπροσώπους από 11 σωματεία και συλλόγους εκ των 19 που συγκροτούν την Ομοσπονδία, ενώ πρόεδρος της γενικής συνέλευσης εκλέχτηκε ο Ιωάννης Νικολάου.

Εγινε οικονομικός απολογισμός από τον Ταμία Παναγιώτη Λαμπρόπουλο, ενώ ο Ιωάννης Πατουχέας από τους Ελεγκτές κοινοποίησε στους αντιπροσώπους ότι τα οικονομικά στοιχεία ελέγχθηκαν και είναι σωστά.

Από τη γενική συνέλευση της Ομοπονδίας Νέας Αγγλίας στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο της Θεολογικής Σχολής. Διακρίνεται όρθιος ο ταμίας της Οργάνωσης Παναγιώτης Λαμπρόπουλος να δίνει την αναφορά των οικονομικών.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΕΑΣ ΑΓΓΛΙΑΣ

Ο κ. Βασίλειος Καυκάς εισηγήθηκε την άμεση συνεδρίαση της Επιτροπής Καταστατικού για να ασχοληθεί με προσθήκες που θα φέρουν την Ομοσπονδία στη σύγχρονη εποχή της τεχνολογίας ενώ ζήτησε από τα σωματεία να ενεργοποιηθούν για το καλό του Ελληνισμού.

Ελήφθη απόφαση να γίνει Χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο όπου η Ομογένεια θα μπορέσει να συμμετάσχει με αυτοπρόσωπη παρουσία, αλλά και σε απ’ ευθείας μετάδοση από το Διαδίκτυο.

Αποφασίσθηκε επίσης να προχωρήσει η αδελφοποίηση των πόλεων Λόουελ – Καλαμάτας και Βοστώνης – Αθηνών και εφεξής να αναλαμβάνουν οι Επιτροπές για να προωθήσουν αυτές τις εκδηλώσεις.

Ακόμα, θα επιδιωχθεί συνάντηση με την νέα δήμαρχο Βοστώνης Μισέλ Wu (Γου) και αμέσως θα ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, εφόσον οι Αρχές επιτρέψουν λόγω της πανδημίας.

Ο πρόεδρος Βασίλης Καυκάς δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα» πως «ο κόσμος έχει περάσει δύο χρόνια δύσκολα. Εχει ατονήσει και το ενδιαφέρον λόγω της πανδημίας αλλά και της εύρυθμης λειτουργίας πολλών των Οργανισμών λόγω μειωμένης συμμετοχής.

Ζήτησα από τους αξιωματούχους των Συλλόγων μας και τους αντιπροσώπους να βάλουν πλάτη και να εργαστούν για το καλό του Ελληνισμού. Χρειάζεται εργάτες ο Ελληνισμός με υλοποιήσιμες ιδέες και αποτελεσματικότητα. Ζήτησα τη συνεργασία όλων για να πάμε μπροστά. Δεσμεύτηκαν ότι θα το κάνουν και για αυτό και εγώ δέχτηκα να συνεχίσω. Ολοι μπορούν να βοηθήσουν για το καλό του Ελληνισμού. Εχουμε μπροστά μας εκδηλώσεις που η Ομογένεια της Βοστώνης θα παίξει μεγάλο ρόλο για το μέλλον του Ελληνισμού. Πέραν από τους Συλλόγους χρειάζεται και η ενεργή συμμετοχή και συμπαράσταση από τους φορείς, τις επιχειρήσεις, τους Ακαδημαϊκούς, τη Νεολαία και τον απλό κόσμο. Ολοι μαζί μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Ευχαριστώ τα Σωματεία και τους αντιπροσώπους για την εμπιστοσύνη τους».

Στην εκτενή αναφορά του προς τη Γενική Συνέλευση ο κ. Καυκάς, ανάμεσα στα άλλα, ανέφερε και τα εξής: «Το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκα στην Ελλάδα όπου είχα πολλές συναντήσεις με αξιωματούχους και φορείς.

Πήγα στην εναρκτήρια τελετή του Συνεδρίου της AHEPA στο ξενοδοχείο ‘Μεγάλη Βρετανία’ όπου συνάντησα τον Πρέσβη των ΗΠΑ, κυβερνητικούς παράγοντες, τον ύπατο Πρόεδρο της AHEPA κ. Χωριάτη, αρκετούς Προέδρους Ελληνο-Αμερικανικών Ομοσπονδιών και άλλους τοπικούς παράγοντες. Το ίδιο βράδυ και προσκεκλημένος του Δημάρχου Αιγάλεω παρευρέθηκα στο Δημαρχείο του Αιγάλεω όπου έγιναν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Κλεισθένη στα οποία συμμετείχαν κυβερνητικοί παράγοντες, Ομογενείς, Δήμαρχοι και πολλοί άλλοι.

Την άλλη ημέρα στις 12:00 το μεσημέρι είχα συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού κ. Γιάννη Χρυσουλάκη, όπου συνομιλήσαμε για την αναβάθμιση των σχέσεων με την Ομογένεια και στην προκειμένη περίπτωση με την Ομογένεια της Βοστώνης. Λίγο αργότερα, στις 2:00 μ.μ. την ίδια ημέρα στο υπουργείο Εξωτερικών συνάντησα τον τότε υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κώστα Βλάση».

Σε άλλο σημείο, είπε ότι «επισκέφθηκα στην Καλαμάτα τον Δήμαρχο κ. Θανάση Βασιλόπουλο. Αναθεωρήσαμε το ενδιαφέρον για την αδελφοποίηση Λόουελ – Καλαμάτα και είπαμε η επίσκεψη στο Λόουελ να γίνει τον Απρίλιο του 2022. Και τον Ιούλιο με Αύγουστο του 2022 να γίνει η ολοκλήρωση της αδελφοποίησης με επίσκεψη στην Καλαμάτα».

Είπε επίσης, πως «είχα συναντήσεις επικοινωνίας και συνεργασίας με τον πρόεδρο του Ελληνικού Κολλεγίου και της Θεολογικής Σχολής κ. Γεώργιο Καντώνη και την διευθύντρια του Μαλιωτείου Πολιτιστικού Κέντρου, κυρία Χρυσούλα Κουρκουντή για το ρόλο μας στην Ομογένεια. Η συνεργασία μας είναι άψογη. Το Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο θα παραμείνει αυτό που είναι και είναι ανοικτό για την Ομοσπονδία, τους Συλλόγους της και την ελληνική Ομογένεια. Βλέπετε ότι έχουν γίνει έργα στο Πολιτιστικό Κέντρο και θα γίνουν περισσότερα με φιλότιμη συνεργασία πολλά μπορούν να γίνουν».

Ανέφερε ότι «παρ’ όλο που συνεχίζεται η πανδημία γιορτάσαμε και φέτος τη μεγάλη επέτειο της Ημέρας του ΟΧΙ. Η εκδήλωση για πρώτη φορά έγινε σε συνεργασία με το Ελληνικό Κολλέγιο. Ο κ. Καυκάς ανέφερε ακόμα πως «τον τελευταίο καιρό γίνομαι αποδέκτης παραπόνων ότι τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Ελληνικό Προξενείο της Βοστώνης οι ομογενείς λέγουν ότι δεν εξυπηρετούνται! Χθες και προχθές έλαβα παράπονα από 2 ομογενείς. Τον τελευταίο χρόνο αυτά τα παράπονα είναι αρκετά. Λέγω στους ομογενείς ότι εγώ δεν είμαι αρμόδιος για διεκπεραιώσεις εγγράφων. Σας παρακαλώ, αποταθείτε στις υπηρεσίες και στο Προξενείο».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου