Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Αττική: Νέα υπόθεση κατασκοπείας με Αλβανούς που φωτογράφισαν στρατόπεδο

Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου, 2021

Δύο άνδρες μπήκαν μέσα στο στρατόπεδο πυροβολικού «Ταγματάρχη Στεφανάκη» στο όρος Αιγάλεω και έβγαλαν βίντεο και φωτογραφίες από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις

Στα χέρια της ΕΛΑΣ έπεσαν δύο άνδρες αλβανικής καταγωγής, καθώς κατηγορούνται πως φωτογράφισαν και βιντεοσκόπησαν εγκαταστάσεις στρατοπέδου στο όρος Αιγάλεω, όπως αποκαλύπτει σήμερα το protothema.gr.

Όλα έγιναν σύμφωνα με τη δικογραφία της υπόθεσης το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου. Οι δυο άνδρες μπήκαν μέσα στο στρατόπεδο πυροβολικού «Ταγματάρχη Στεφανάκη» στο όρος Αιγάλεω και στη συνέχεια έβγαλαν βίντεο και φωτογραφίες από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Ένας Υπολοχαγός που ήταν σε υπηρεσία το απόγευμα τους είδε και τους ζήτησε να σταματήσουν.

Παράλληλα ενημέρωσε άμεσα την Αστυνομία που εμφανίστηκε γρήγορα στο σημείο και πέρασε χειροπέδες στους δυο άνδρες. «Εμείς βρεθήκαμε εκεί τυχαία. Προσπαθούσαμε να βρούμε τρόπο να βγούμε από το σημείο. Νομίζαμε ότι ήταν χώρος που είχε εγκαταλειφθεί επειδή τα σύρματα ήταν πεσμένα. Ζητήσαμε βοήθεια και από έναν στρατιώτη. Τις φωτογραφίες τις δείξαμε στους αστυνομικούς. Χαθήκαμε και δεν ξέραμε πώς θα φύγουμε από το σημείο», ανέφερε ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους σύμφωνα με πληροφορίες. «Ξεκινήσαμε από τον Βοτανικό κήπο στο Χαϊδάρι μαζί με αλλά τέσσερα άτομα και κάποια στιγμή χαθήκαμε», είπε στην κατάθεσή του.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο αστυνομικός που βρέθηκε στο σημείο, στο βίντεο που είχαν στην κατοχή τους οι κατηγορούμενοι είχε καταγράφει στρατιωτικός εξοπλισμός.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων Μαριόλης Παναγιώτης και Νάκου Θεανώ υπογράμμισαν ότι επρόκειτο για «μια τυχαία βόλτα σε ένα σημείο στο οποίο κακώς δεν υπάρχει περίφραξη ούτε σήμανση στρατιωτικού χώρου» που «είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη δύο νέων ανθρώπων και τους έφερε αντιμέτωπους με ένα σοβαρό κατηγορητήριο. Αναμένουμε την απαλλαγή τους με την ανάδειξη των κρίσιμων πραγματικών περιστατικών της ημέρας της σύλληψής τους».

Τόνισαν ακόμη ότι στην «κατεύθυνση της μη εμπλοκής τους συνέβαλε η απόλυτη συνεργασία τους με τις Αρχές καταδεικνύοντας τη θετική συμπεριφορά τους, η οποία απέχει ρητά από τη διασάλευση της τάξης πολλώ δε μάλλον από τον κίνδυνο της ακεραιότητας της χώρας μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου