Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Ανήσυχοι για την Οικονομία, οι Αμερικανοί ξοδεύουν έτσι κι αλλιώς

Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου, 2021

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ («ΝΥΤ») – Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1,7% τον Οκτώβριο, η τρίτη μηνιαία αύξηση, μια άνοδος που ανέδειξε την ανθεκτικότητα της Οικονομίας των ΗΠΑ. Ωστόσο, οι Αμερικανοί καταναλωτές είναι σκυθρωποί για την Οικονομία, ανησυχούν για τον πληθωρισμό και είναι απαισιόδοξοι για την κατεύθυνση της χώρας γενικά. Τίποτα όμως από αυτά δεν τους κρατάει μακριά από την κατανάλωση.

Οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν ρεκόρ τον Οκτώβριο, πριν προσαρμοστούν για τον πληθωρισμό, καθώς οι αγοραστές ξόδεψαν σε έργα ηλεκτρονικών ειδών και οικιακής βελτίωσης. Μεγάλοι λιανοπωλητές όπως η Walmart παρουσιάζουν ισχυρά κέρδη. Και όσοι κάνουν προβλέψεις στη Wall Street προβλέπουν μια εορταστική περίοδο που μοιάζει λιγότερο με περιορισμένη από την πανδημία το 2020 παρά με το 2019, όταν μια ισχυρή αγορά εργασίας τροφοδότησε ισχυρές πωλήσεις.

Η συνεχιζόμενη ισχύς των καταναλωτικών δαπανών αντανακλά την ανθεκτικότητα της Οικονομίας των ΗΠΑ μετά από ενάμιση χρόνο διαταραχών και την επιτυχία της οικονομικής αντίδρασης της κυβέρνησης να απομονώσει πολλές οικογένειες από τη ζημιά. Τα νοικοκυριά συνολικά έχουν τρισεκατομμύρια δολάρια περισσότερες συσσωρευμένες αποταμιεύσεις από ό,τι πριν από την κρίση.

Ωστόσο, οι βαριές δαπάνες, ιδιαίτερα για αγαθά και όχι για υπηρεσίες, συμβάλλουν επίσης στα προβλήματα της Οικονομίας, εντείνοντας τις κρίσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας και τις καθυστερήσεις στη Ναυτιλία. Αυτό, με τη σειρά του, ωθεί προς τα πάνω τις τιμές: Ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο έφτασε στο υψηλότερο ετήσιο ποσοστό του σε περισσότερο από τρεις δεκαετίες.

«Είναι η ζήτηση καταρχήν που προκαλεί τις τιμές να κινηθούν υψηλότερα», δήλωσε η Ανέτα Μαρκόβσκα (Aneta Markowska), επικεφαλής χρηματοοικονομικός οικονομολόγος της Jefferies, μιας επενδυτικής τράπεζας. «Υπάρχει έλλειψη εφοδιασμού, αλλά δεν οφείλεται σε συμφόρηση. Είναι επειδή είχαμε αυτό το μεγάλο σοκ στη συνολική ζήτηση και η προσφορά δεν μπορεί να ανταποκριθεί αρκετά γρήγορα».

Αυτά τα ζητήματα ελάχιστα μειώνουν τον πλούτο των μεγαλύτερων εμπόρων λιανικής της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των Walmart και Home Depot, που ανέφεραν τριμηνιαία κέρδη την Τρίτη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street.

Η Walmart τους τελευταίους μήνες άρχισε να ναυλώνει πλοία για να παρακάμψει τη ναυτιλιακή συμφόρηση και πιέζει να προσλάβει 150.000 εργαζομένους ενόψει των εορτών. Την Τρίτη, η εταιρεία δήλωσε ότι το απόθεμά της στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν 11,5 τοις εκατό υψηλότερο κατά την περίοδο των εορτών φέτος από πέρυσι.

«Η περίοδος των διακοπών είναι εδώ και είμαστε έτοιμοι», δήλωσε ο Νταγκ ΜακΜίλον, διευθύνων σύμβουλος της Walmart, σε μια σύσκεψη με αναλυτές.

Οι καταναλωτές συνολικά ξόδεψαν ρεκόρ 638 εκατομμυρίων δολαρίων σε καταστήματα και εστιατόρια τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Εμπορίου, αύξηση 1,7% από τον Σεπτέμβριο και 21% πάνω από τα προπανδημικά επίπεδα. Ηταν το μεγαλύτερο κέρδος ενός μήνα από τον Μάρτιο, όταν ο τελευταίος γύρος ελέγχων κινήτρων της κυβέρνησης αύξησε τις δαπάνες.

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου