Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Βρυξέλλες: Δεκάδες χιλιάδες πολίτες και βίαια επεισόδια σε διαδήλωση κατά των μέτρων για τον κορονοϊό

Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου, 2021

Κώστας Μαυραγάνης

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν στο κέντρο των Βρυξελλών την Κυριακή διαμαρτυρόμενοι κατά των περιορισμών για την Covid-19 που επέβαλε η κυβέρνηση του Βελγίου ως μέτρο αντιμετώπισης της πρόσφατης έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Η αστυνομία εκτιμά πως περίπου 35.000 στη διαδήλωση είχαν ήδη φύγει για τα σπίτια τους όταν ξέσπασαν τα βίαια επεισόδια, με εκατοντάδες άτομα να αρχίζουν να πετάνε αντικείμενα κατά της αστυνομίας, να σπάνε αυτοκίνητα και να βάζουν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων. Η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα και κανόνια νερού, προσπαθώντας να αποκαταστήσει την τάξη ενώ νύχτωνε στην πρωτεύουσα του Βελγίου.

«Έχουμε τραυματισμούς, μα δεν μπορούμε να πούμε ακόμα πόσους» είπε η Ίζε Βάντε Κέερε, εκπρόσωπος της αστυνομίας. Ήταν επίσης ασαφές πόσοι είχαν τεθεί υπό κράτηση.

Προηγουμένως διαδηλωτές είχαν διαμαρτυρηθεί για τις ισχυρές συστάσεις της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό και το ενδεχόμενο υποχρεωτικών εμβολιασμών. Φωνάζοντας «ελευθερία! Ελευθερία!» και τραγουδώντας το «Bella Ciao» οι διαδηλωτές ύψωσαν πανό και βάδισαν προς τα κεντρικά της ΕΕ. Εν μέσω του πλήθους υπήρχαν διάφορα πλακάτ, που είχαν από ακροδεξιά σύμβολα μέχρι και τις πολύχρωμες σημαίες της LGBT κοινότητας.

HuffPost Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου