Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Στο… «σφυρί» το Δημοτικό Κάμπινγκ Κουρούτας!

 Σάββατο, 20 Νοεμβρίου, 2021

Κίνηση… αιφνιδιασμού από την ΕΤΑΔ.

Αναρτήθηκε στις 5 Νοεμβρίου από την ΕΤΑΔ  και «τρέχει» ο ηλεκτρονικός δημόσιος διαγωνισμός για την έκταση των 22.351,39 τ.μ. που περιλαμβάνει το Δημοτικό Κάμπινγκ Κουρούτας «για χρήση camping  και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά…

Σύμφωνα με την περιγραφή του διαγωνισμού, η εκμίσθωση θα είναι για 15 χρόνια με δυνατότητα ανανέωσης για άλλα 10. Τιμή… εκκίνησης η ΕΤΑΔ όρισε τα 65.000 ευρώ, ενώ ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου.


Η εξέλιξη αυτή, που… φαίνεται ότι έγινε υπό κάποια «μυστικότητα» ως προς την σύνταξη και δημοσίευση του διαγωνισμού, αλλά σίγουρα όχι ως προς τις βλέψεις εδώ και χρόνια της ΕΤΑΔ για ιδιωτικοποίηση του χώρου, προκάλεσε αντιδράσεις σε δημοτική αρχή και αντιπολίτευση.

Το θέμα πάντως θα απασχολήσει την επικείμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, όπου εκεί αναμένεται να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις…

Γ. Λυμπέρης: «Θα κρατήσουμε αυτό που μας ανήκει»

Ότι τις επόμενες μέρες μαζί με την διοίκηση της ΚΕΔΕ, θα συμμετάσχει σε συνάντηση με την διοίκηση της ΕΤΑΔ για το θέμα αυτό και άλλα παρόμοια ζητήματα που απασχολούν κι άλλους δήμους, δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης: Ο κ. Λυμπέρης τόνισε ότι θα γίνει ότι είναι δυνατόν ώστε ο δήμος και ο λαός να κρατήσουν αυτό που τους ανήκει και έχει κατοχυρωθεί στις συνειδήσεις ως Δημοτικό Κάμπινγκ.  «Το έχω θέσει στην ΚΕΔΕ, ήδη κλείσαμε ραντεβού για συνάντηση στην ΕΤΑΔ. Ο δήμαρχος που εκπροσωπεί τον δήμο Ήλιδας, αμφισβητεί ευθέως την κυριότητα του Δημοσίου επί του συγκεκριμένου κτήματος.

Το κτήμα αυτό, έχει κατοχυρωθεί στη συνείδηση του κόσμου σαν Δημοτικό Κάμπινγκ. Και το Δημοτικό είναι Δημόσιο. Δεν μπορεί το ένα Δημόσιο να επικυριαρχεί επί του άλλου Δημοσίου και μάλιστα για κερδοσκοπία. Θα κάνουμε ότι είναι αναγκαίο και με νομικά μέσα, αλλά και με λαϊκή «εξέγερση» αν χρειαστεί για να κρατήσουμε αυτό που μας ανήκει», δήλωσε.

Χρ. Χριστοδουλόπουλος: «Άμεσα ενεργοποίηση φορέων»

Για αδράνεια κατηγορεί τον δήμαρχο Ήλιδας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος ζητά άμεσα την ενεργοποίηση όλων των φορέων ώστε να μην πουληθεί σε ιδιώτες το Δημοτικό Κάμπινγκ. Ο κ. Χριστοδουλόπουλος δήλωσε: «Πριν από έναν χρόνο, στις 4 Νοεμβρίου 2020, είχαμε ζητήσει την σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου, αφού τότε ο απερχόμενος πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων και σημερινός αντιδήμαρχος διοίκησης, είχε προχωρήσει -με ανακοίνωσή του στο τύπο- στη σοβαρή καταγγελία ότι, η ΕΤΑΔ στην οποία ανήκει το Κάμπινγκ της Κουρούτας ετοιμάζεται είτε να ενοικιάσει, είτε να πουλήσει τις δομές, δίχως ο Δήμαρχος να έχει κάνει -τότε- κάποια ενέργεια για να αντιστρέψει το κλίμα. Θυμόμαστε όλοι ότι τότε, μηχανικοί της ΕΤΑΔ έκαναν μετρήσεις στα κτήρια του κάμπινγκ και των υπολοίπων δομών, προκειμένου να εκδοθούν τα ενεργειακά πιστοποιητικά, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για πώληση ή για ενοικίαση σε ιδιώτη.  Αφού ο ίδιος δεν έπραξε απολύτως τίποτα από το 2007 μέχρι το 2014, που το κάμπινγκ από τον τότε δήμο Αμαλιάδας πέρασε στην Κτηματική Εταιρεία και στη συνέχεια στην ΕΤΑΔ, σήμερα ένα χρόνο μετά, συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα και να μην κάνει απολύτως τίποτα. Γιατί άραγε; Αντιθέτως, η ΕΤΑΔ προχώρησε από τις 5 Νοεμβρίου στην ουσιαστική ιδιωτικοποίηση, της μεγαλύτερης μέχρι σήμερα περιουσίας του Δήμου μας στην Κουρούτας.

Ενός “φιλέτου” που ο ίδιος ο Δήμαρχος απαξίωσε τα τελευταία δύο χρόνια, μην ζητώντας από την ΕΤΑΔ την ενοικίαση του χώρου, έστω για τους θερινούς μήνες, όπως γινόταν την τελευταία δεκαετία. Αποτέλεσμα, να υποβαθμίζονται οι υποδομές και να χάνεται η επαφή της ΕΤΑΔ με τον Δήμο, αλλά και η επαφή των δημοτών με το δημοτικό κάμπινγκ.

Η πολιτική αυτή οδήγησε στη σημερινή κατάσταση, όπου σε ένα ακόμα μεγάλο θέμα -όπως συνέβη με το Νοσοκομείο Αμαλιάδας και η πανεπιστημιακή σχολή Γεωπονίας- βρισκόμαστε στη δυσάρεστη κατάσταση να κυνηγάμε τις εξελίξεις και όχι να προλαμβάνουμε τα μέτρα μας.

Επίσης, αν και με τους γνωστούς του λεονταρισμούς ο κύριος Λυμπέρης είχε προαναγγείλει τη δικαστική διεκδίκηση του χώρου από το Δήμο Ήλιδας, μιλώντας μάλιστα πριν από έναν χρόνο για τους τίτλους ιδιοκτησίας του χώρου, ουδέποτε ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο για την εξέλιξη του θέματος, για το οποίο πιθανότατα δεν υπάρχει καμία!

Για όλους του ανωτέρω λόγους και για τις διαχρονικές ευθύνες του Δημάρχου Ήλιδας στην απαξίωση και εν τέλει πώληση σε ιδιώτες του κάμπινγκ της Κουρούτας, ζητάμε άμεσα την ενεργοποίηση των φορέων της πόλης μας, διότι η αδράνεια και αδυναμία που επιδεικνύει ο Γιάννης Λυμπέρης στη διαχείριση των μεγάλων ζητημάτων, απαξιώνει και συρρικνώνει την πόλη μας».

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου