Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Η Ελλάδα έχει από τους πιο γερασμένους στόλους οχημάτων της Ε.Ε. - Στροφή στην ηλεκτροκίνηση

  Σάββατο, 13 Νοεμβρίου, 2021

Δημήτρης Μπαλής

Σπουδαία θέματα αναπτύχθηκαν στο 1st Patra’s Green Transport Conference: «Η Ηλεκτροκίνηση στον δρόμο σήμερα και αύριο».

1ST PATRAS GREEN TRANSPORT CONFERENCE

Είχα την ευκαιρία να συντονίσω ένα ξεχωριστό πάνελ ομιλητών, στο πολύ ενδιαφέρον 1st Patra’s Green Transport Conference: «Η Ηλεκτροκίνηση στον δρόμο σήμερα και αύριο», το οποίο διοργανώθηκε προ ημερών στην Πάτρα.

Οι ομιλητές, αναφέρθηκαν στα ζητήματα της αυτοκίνησης, αλλά και τους αστικού περιβάλλοντος, στη μεταστροφή που παρατηρούμε και που θα βιώσουμε τα επόμενα χρόνια, προς την ηλεκτροκίνηση.

Ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), Δημήτριος Πάτσιος, ξεκίνησε με την παραδοχή ότι η Ελλάδα έχει τον παλαιότερο στόλο φορτηγών και λεωφορείων στην Ε.Ε., ενώ όσων αφορά τα επιβατικά οχήματα βρίσκεται στην 4η θέση από το τέλος.


Όπως υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Λάμπρος Δημητρογιάννης, λύση σε αυτό μπορεί να επιφέρει η τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την ηλεκτροκίνηση καθώς κάτι τέτοιο θα επιταχύνει τους ρυθμούς ανάπτυξης και θα δώσει μεγαλύτερο κίνητρο στους πολίτες να στραφούν προς αυτήν.

Με την βοήθεια των καθηγητών του Τομέα Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας, του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών, Επαμεινώνδα Μητρονίκα και Εμμανουήλ Τατάκη αλλά και της καθηγήτριας του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, Ζωής Χριστοφόρου, δόθηκαν οι απαραίτητες πληροφορίες για την υφιστάμενη κατάσταση της ηλεκτροκίνησης αλλά και των προοπτικών που υπάρχουν, ενώ ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ) πρόσθεσε και κάποια επιπλέον στοιχεία αναφορικά με τους κινδύνους που μπορεί να παρουσιαστούν.

Καθοριστικό ρόλο στην στροφή προς την ηλεκτροκίνηση διαδραματίζουν εταιρείες όπως η «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.», η οποία έχει ως στόχο την μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος και την τοποθέτηση ταχυφορτιστών στους αυτοκινητοδρόμους για να εξυπηρετούνται οι οδηγοί, όπως επισήμανε ο Διευθυντής Νέων Τεχνολογιών και Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειάς της, Σπύρος Κιαρτζής.

Παράλληλα η nrg - όμιλος MOTOR OIL, με το μεγαλύτερο δίκτυο φορτιστών στην Ελλάδα εξελίσσεται συνεχώς, όπως ανέφερε ο Strategy & business Development Manager, Ηλίας Πετρής, ενώ η E-Mobility Project Manager & Project Management, της «ΗΡΩΝ Ενεργειακή Α.Ε.», Βιβή Δαλάκου τόνισε πως ο «ΗΡΩΝ» παρέχει κίνητρα στους καταναλωτές μέσα από συνδυαστικά προγράμματα.

Τον δρόμο προς την «πράσινη» ενέργεια δείχνει και η «Ολυμπία Οδός Α.Ε.», στην οποία χρησιμοποιούνται πιλοτικά κάποια ηλεκτρικά οχήματα και όπως υπογράμμισε ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας, Αλέξανδρος Αρχοντίδης, όλη η ενέργεια που καταναλώνεται στην Ολυμπία Οδό προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Δείτε το χαρακτηριστικό video

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου