Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Ομογενής γιατρός του Λονγκ Αϊλαντ ένοχος για απάτη εκατομμυρίων δολαρίων

 Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου, 2021

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Για απάτη άνω των $3 εκατομμυρίων κατηγορείται ο Κωνσταντίνος Ζαρκάδας (Konstantino Zarkadas), ο οποίος φέρεται να εισέπραξε τα χρήματα μέσα από δάνεια για μικρές εταιρείες και να αγόρασε για τον ίδιο πολυτελή αντικείμενα, μεταξύ αυτών και ένα γιοτ.

Ο γιατρός από το Γκλεν Κοβ (Glen Cove), παραδέχθηκε την ενοχή του ενώπιον του ομοσπονδιακού περιφερειακού δικαστή Γκάρι Μπράουν στις 12 Νοεμβρίου για απάτη που συνδέεται με τη λήψη εκατομμυρίων δολαρίων μέσω δανείων για μικρές επιχειρήσεις στο πλαίσιο των προγραμμάτων οικονομικής ενίσχυσης Paycheck Protection Program (PPP) και Economic Injury Disaster Loan Program (EIDLP). Ο Ζαρκάδας βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως 30 χρόνια, κατάπτωσης 3.796.849 δολαρίων και ενός προστίμου ύψους $250.000, αναφέρει η ανακοίνωση του δικαστηρίου.

«Ο κατηγορούμενος, επαγγελματίας γιατρός, παραδέχθηκε πως χρησιμοποίησε εκατομμύρια δολάρια οικονομικής ενίσχυσης από την καταστροφή που προκάλεσε η Covid-19 για να χρηματοδοτήσει έναν πολυτελή τρόπο ζωής που περιλάμβανε την αγορά ακριβών ρολογιών και οχημάτων, καθώς και την προκαταβολή για ένα γιοτ», δήλωσε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας για την Ανατολική Περιφέρεια της Νέας Υόρκης Μπρέον Πις.

«Το Γραφείο θα διώξει σθεναρά όσους κλέβουν από κυβερνητικά προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τις ταλαιπωρημένες μικρές επιχειρήσεις και οικογένειες να παραμείνουν βιώσιμες κατά τη διάρκεια της πανδημίας», πρόσθεσε.

Οπως έγινε γνωστό στο δικαστήριο, εν μέσω της πανδημίας, μεταξύ του Μαρτίου και του Ιουλίου του 2020, ο Δρ Ζαρκάδας υπέβαλε με δόλιο τρόπο αίτηση και έλαβε τουλάχιστον 11 δάνεια στο πλαίσιο των προγραμμάτων PPP και EIDLP, ύψους περίπου $3,7 εκατομμυρίων, για λογαριασμό εταιρικών οντοτήτων που ήλεγχε.

Ο Ζαρκάδας ξέπλυνε τα έσοδα από τα δάνεια μέσω διαφόρων τραπεζικών λογαριασμών που έλεγχε, χρησιμοποιώντας τελικά τα κεφάλαια για εξωφρενικές προσωπικές αγορές και άλλους μη επιτρεπτούς σκοπούς. Για παράδειγμα, τον Ιούλιο του 2020, ο Ζαρκάδας χρησιμοποίησε περίπου $194.915 για να χρηματοδοτήσει την προκαταβολή σε ένα γιοτ 1,75 εκατομμυρίων δολαρίων, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Για να αποκρύψει τον δόλιο χαρακτήρα της αγοράς, ο Ζαρκάδας κατέστησε την επιταγή πληρωτέα σε ένα μέλος της οικογένειας που δεν ήταν ο τελικός δικαιούχος των κεφαλαίων και, στο υπόμνημα της επιταγής, ανέφερε ψευδώς ότι τα κεφάλαια ήταν για «εξόφληση μισθοδοσίας».

Ο δικηγόρος του ομογενή γιατρού, Ρόναλντ Ρούσο (Ronald Russo) δήλωσε: «Ο πελάτης μου ανέλαβε την ευθύνη από την πρώτη μέρα. Η υπόθεση είναι πολύ περίπλοκη και ελπίζω να τα παρουσιάσω όλα στο δικαστήριο πριν την επιβολή της ποινής την ερχόμενη Ανοιξη». Ο Ρούσο επεσήμανε ακόμη πως ο πελάτης του είναι γιατρός από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 και έχει ιδιωτικό ιατρείο στο Μανχάταν. «Ο Δρ Ζαρκάδας φρόντιζε τους φτωχότερους από τους φτωχούς καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας», πρόσθεσε ο Ρούσο.

Ο ειδικός πράκτορας του IRS, Τόμας Φατορούσο (Thomas Fattorusso), σχολιάζοντας την απάτη του Ζαρκάδα, είπε μεταξύ άλλων: «Είναι κρίμα να βλέπουμε την αχαλίνωτη κατάχρηση προγραμμάτων που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν απλούς ανθρώπους που παλεύουν με την πανδημία. Ο Ζαρκάδας επέλεξε την απληστία αντί της ειλικρίνειας χρηματοδοτώντας έναν πολυτελή τρόπο ζωής στις πλάτες των φορολογουμένων της Αμερικής».

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου