Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

ΗΠΑ – Βουτιά στον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης

 Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου, 2021

Βουτιά, μεγαλύτερη από την αναμενόμενη,  σημείωσε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου Μίτσιγκαν,στην προκαταρκτική μέτρηση του Νοεμβρίου

Βουτιά, μεγαλύτερη από την αναμενόμενη,  σημείωσε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου Μίτσιγκαν, ο οποίος μειώθηκε στο 66,8 στην προκαταρκτική μέτρηση του Νοεμβρίου, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2011, και πολύ πιο κάτω από την τελική καταμέτρηση  στις 71,7 μονάδες για το μήνα Οκτώβριο.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει το δείκτη να διαμορφώνεται στο 72,4.

Το καταναλωτικό κλίμα στις ΗΠΑ υποχώρησε στις αρχές Νοεμβρίου στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας, καθώς ο αυξανόμενος πληθωρισμός μείωσε το βιοτικό επίπεδο των νοικοκυριών, με λίγους καταναλωτές να θεωρούν ότι λαμβάνονται επαρκή μέτρα για να μετριάσουν το πρόβλημα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

«Ένας στους τέσσερις καταναλωτές ανέφερε πληθωριστικές μειώσεις στο βιοτικό του επίπεδο τον Νοέμβριο, με τους μεγαλύτερους σε ηλικία και με αυτούς που έχουν χαμηλότερα εισοδήματα να βιώνουν τις σημαντικότερες επιπτώσεις χαμηλότερο εισόδημα», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Κέρτιν, διευθυντής της έρευνας.

Κατέληξε μάλιστα με την διαπίστωση πως «υπάρχει αυξανόμενη πεποίθηση μεταξύ των καταναλωτών ότι δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμη αποτελεσματικές πολιτικές για τη μείωση της ζημίας από τον αυξανόμενο πληθωρισμό».

O.T.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου