Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Συνελήφθη ο Στιβ Μπάνον από τις ομοσπονδιακές αρχές

Τρίτη, 16 Νοεμβρίου, 2021


ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο Στιβ Μπάνον (Steve Bannon), ο οποίος διετέλεσε για μεγάλο διάστημα σύμμαχος του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, παραδόθηκε στις ομοσπονδιακές αρχές την Δευτέρα, καθώς βρίσκεται κατηγορούμενος για την άρνησή του να συμβάλει στην έρευνα της επιτροπής της Βουλής για τα γεγονότα που οδήγησαν στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου, 2021.

Στον 67χρονο αποδόθηκαν την Παρασκευή δύο κατηγορίες για εγκληματική περιφρόνηση των Αρχών – μία για άρνηση να εμφανιστεί για κατάθεση στο Κογκρέσο και η άλλη για άρνηση να παράσχει έγγραφα ως απάντηση στην κλήτευση της επιτροπής.

Ενας ακόμα μάρτυρας, ο πρώην προσωπάρχης του Λευκού Οίκοι Μαρκ Μίντοους (Mark Meadows), αρνήθηκε την Παρασκευή να συμμετάσχει την έρευνα που αφορά το πρόσωπό του, την ίδια στιγμή που ο κ. Τραμπ εντείνει τις δικαστικές του μάχες για τη μη δημοσιοποίηση εγγράφων και τη μη κατάθεσή του στο Κογκρέσο.

Ενας ακόμα μάρτυρας, ο πρώην προσωπάρχης του Λευκού Οίκοι Μαρκ Μίντοους (Mark Meadows), αρνήθηκε την Παρασκευή να συμμετάσχει την έρευνα που αφορά το πρόσωπό του, την ίδια στιγμή που ο κ. Τραμπ εντείνει τις δικαστικές του μάχες για τη μη δημοσιοποίηση εγγράφων και τη μη κατάθεσή του στο Κογκρέσο.

Εάν η Βουλή ψηφίσει να καταδικαστεί για περιφρόνηση ο Μέντοους, αυτή η σύσταση θα σταλεί επίσης στο υπουργείο Δικαιοσύνης για πιθανή απαγγελία κατηγορίας.

Αξιωματούχοι τόσο των Δημοκρατικών όσο και των Ρεπουμπλικανών έχουν θεωρηθεί υπόλογοι από το Κογκρέσο, αλλά οι ποινικές κατηγορίες για περιφρόνηση είναι εξαιρετικά σπάνιες.

Το κατηγορητήριο κατά του Μπάνον έρχεται μετά από μια σειρά αξιωματούχων της κυβέρνησης Τραμπ -συμπεριλαμβανομένου του Μπάνον- που αψήφησαν αιτήματα και απαιτήσεις του Κογκρέσου τα τελευταία πέντε χρόνια με ελάχιστες συνέπειες, ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας έρευνας παραπομπής. Η κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα αρνήθηκε επίσης να κατηγορήσει δύο αξιωματούχους της που αψήφησαν τις απαιτήσεις του Κογκρέσου.

Το κατηγορητήριο λέει ότι ο Μπάνον δεν επικοινώνησε με την επιτροπή καθ’ οιονδήποτε τρόπο από τη στιγμή που έλαβε την κλήτευση στις 24 Σεπτεμβρίου έως τις 7 Οκτωβρίου όταν ο δικηγόρος του έστειλε επιστολή, επτά ώρες μετά την εκπρόθεσμη ημερομηνία.

Ο Μπάνον, ο οποίος εργαζόταν στον Λευκό Οίκο στην αρχή της διακυβέρνησης Τραμπ και επί του παρόντος λειτουργεί ως οικοδεσπότης του συνωμοσιολογικού podcast «War Room», είναι ιδιώτης που «αρνήθηκε να εμφανιστεί για να καταθέσει ως μάρτυρας όπως απαιτείται από μία κλήτευση», λέει το κατηγορητήριο.

Οταν ο Μπάνον αρνήθηκε να εμφανιστεί για την κατάθεσή του τον Οκτώβριο, ο δικηγόρος του είπε ότι ο πρώην σύμβουλος Τραμπ είχε λάβει οδηγίες από δικηγόρο του Τραμπ, επικαλούμενος το προνόμιο της εκτελεστικής εξουσίας να μην απαντήσει σε ερωτήσεις.

Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου