Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

Μάικ Πομπέο – Ανησυχούσα για ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο

Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου, 2021

«Ατυχήματα συμβαίνουν και πράγματα που κανένα από τα δύο έθνη που βρίσκονται σε ένταση δεν μπορεί να επιλύσει από εκεί και πέρα» αναφέρει ο τέως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ


Στην ανησυχία που ένιωσε όταν ανέβαινε επικίνδυνα η ένταση ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα αναφέρεται σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή ο τέως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

«Πάντα ανησυχείς όταν υπάρχουν πλοία που κινούνται σε επικίνδυνες περιοχές. Ατυχήματα συμβαίνουν και πράγματα που κανένα από τα δύο έθνη που βρίσκονται σε ένταση δεν μπορεί να επιλύσει από εκεί και πέρα. Πάντα ανησυχούσα για ένα ατύχημα που θα οδηγούσε σε μια δίνη αντιδράσεων», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο κ. Πομπέο, σημειώνοντας πως ο ίδιος και ο τέως Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «εργαζόμασταν επιμελώς πάνω σε αυτό, για να διασφαλίσουμε ότι οι εντάσεις, ο κίνδυνος που υπήρχε, αντιμετωπίζονταν με τρόπο που να συνάδει με τον τρόπο που θα έπρεπε να επιλύονται αυτού του είδους οι διαφορές».

Οι Τούρκοι θα καταλάβουν ότι είναι καλύτερο να παραμείνουν κοντά στη Δύση

Ο Μάικ Πομπέο είναι καυστικός σε σχέση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τονίζει ότι οι Τούρκοι θα καταλάβουν ότι είναι πολύ καλύτερο για τους ίδιους να παραμείνουν κοντά στη Δύση. «Ελπίζω να κατανοούν ότι η συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο έχει μεγάλη σημασία», υπογραμμίζει, δε, αναφερόμενος στη συμπεριφορά της Άγκυρας.

Παράλληλα, ο Αμερικανός τέως υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη χαρά του για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας, η οποία είχε ξεκινήσει επί των ημερών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου