Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

Πώς αλλάζουν οι κανόνες των ΗΠΑ για τα διεθνή ταξίδια

Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου, 2021

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («ΑΡ»). Περισσότερο από ενάμιση χρόνο αφότου οι ανησυχίες για τον Covid-19 ώθησαν τις ΗΠΑ να κλείσουν τα σύνορά τους σε διεθνείς ταξιδιώτες από χώρες όπως η Βραζιλία, η Κίνα, η Ινδία, η Νότια Αφρική, το Ηνωμένο Βασίλειο και μεγάλο μέρος της Ευρώπης, οι περιορισμοί επικεντρώνονται στην κατάσταση του εμβολίου.

Από τη Δευτέρα λήγουν οι απαγορεύσεις ταξιδιών από συγκεκριμένες χώρες. Οι ΗΠΑ θα επιτρέψουν την είσοδο σε διεθνείς ταξιδιώτες, αλλά πρέπει να έχουν εμβολιαστεί – με λίγες εξαιρέσεις. Η άρση απαγόρευσης αφορά εμβολιασμένους αεροπορικούς ταξιδιώτες από 33 χώρες και στα χερσαία σύνορά τους με το Μεξικό και τον Καναδά.

Αν κάποιος αναρωτιέται γιατί συμβαίνουν αυτές οι αλλαγές, η απάντηση είναι διότι στόχος είναι να αποκατασταθούν πιο κανονικά ταξίδια περιορίζοντας ταυτόχρονα την εξάπλωση του Covid-19, λέει η κυβέρνηση. Η ταξιδιωτική βιομηχανία και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι πίεσαν για τον τερματισμό των απαγορεύσεων για συγκεκριμένες χώρες. Επιτρέπεται στους Αμερικανούς να πετούν στην Ευρώπη εδώ και μήνες και οι Ευρωπαίοι πίεζαν τις ΗΠΑ να αλλάξουν τις πολιτικές τους.

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου το ένα πέμπτο των σχεδόν 79 εκατομμυρίων επισκεπτών στις ΗΠΑ προέρχονταν από την Ευρώπη.

Ως προς τα κριτήρια, όλοι οι ενήλικες αλλοδαποί υπήκοοι που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ πρέπει να έχουν εμβολιαστεί πλήρως πριν επιβιβαστούν στην πτήση τους. Οπως και πριν, οι ταξιδιώτες θα πρέπει και πάλι να αποδείξουν ότι ένα αρνητικό τεστ Covid-19 έγινε εντός 72 ωρών από την αναχώρηση για τις ΗΠΑ.

Ολοι πρέπει να είναι εμβολιασμένοι, με κάποιες εξαιρέσεις. Τα παιδιά κάτω των 18 ετών δεν χρειάζεται να εμβολιαστούν, αλλά πρέπει να κάνουν τεστ Covid. Τα παιδιά 2 ετών και κάτω εξαιρούνται από τις απαιτήσεις εξετάσεων.

Δεδομένου ότι ο μισός κόσμος παραμένει μη εμβολιασμένος και η διανομή των εμβολίων είναι τόσο άνιση στις πλούσιες χώρες, η κυβέρνηση Μπάιντεν αφήνει ένα κενό για τους ανθρώπους που ζουν σε χώρες όπου τα εμβόλια είναι σπάνια. Αυτή η λίστα περιλαμβάνει περίπου 50 χώρες όπου λιγότερο από το 10% των ανθρώπων έχουν εμβολιαστεί. Οι ταξιδιώτες από αυτές τις χώρες θα χρειαστούν άδεια από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να έρθουν, και δεν μπορεί να είναι μόνο για τουρισμό ή επαγγελματικά ταξίδια.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ λέει ότι θα επιτρέψει σε μη εμβολιασμένους διεθνείς επισκέπτες να εισέλθουν στη χώρα εάν υπάρχει ανθρωπιστικός ή έκτακτος λόγος, όπως επείγουσα ιατρική ανάγκη. Αυτές οι εξαιρέσεις θα εφαρμοστούν «εξαιρετικά αυστηρά» και απαιτούν έγκριση από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Θα μπορούσε επίσης να υπάρχει ιατρική εξαίρεση, με τεκμηρίωση από γιατρό.

Οι Αμερικανοί που δεν είναι εμβολιασμένοι πρέπει να αποδείξουν αρνητικό τεστ Covid-19 εντός μίας ημέρας από το διεθνές ταξίδι. Εάν είναι εμβολιασμένοι, πρέπει να κάνετε μια εξέταση εντός τριών ημερών από την αναχώρηση, τόσο οι Αμερικανοί, όσο και οι πολίτες άλλων χωρών. Αυτό δεν ισχύει για πτήσεις εντός των ΗΠΑ.

Ο ρόλος του ελεγκτή εναπόκειται στις αεροπορικές εταιρείες. Θα πρέπει να επαληθεύσουν τα αρχεία εμβολίων και να τα ταιριάξουν με την ταυτότητα και, αν δεν το κάνουν, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πρόστιμα έως και σχεδόν $35.000 ανά παράβαση. Οι αεροπορικές εταιρείες θα συλλέγουν επίσης πληροφορίες σχετικά με τους επιβάτες για προσπάθειες εντοπισμού επαφών. Θα υπάρχουν εργαζόμενοι του CDC που θα ελέγχουν επιτόπου τους ταξιδιώτες για συμμόρφωση στις ΗΠΑ.

Οποιοδήποτε εμβόλιο Covid-19 έχει εγκριθεί για επείγουσα χρήση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το οποίο περιλαμβάνει τα εμβόλια Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson που χρησιμοποιούνται στις ΗΠΑ καθώς και τα περισσότερα χρησιμοποιούμενα στο εξωτερικό, όπως το AstraZeneca και το Sinovac της Κίνας. Δεν επιτρέπεται επί του παρόντος το εμβόλιο Sputnik V της Ρωσίας, το οποίο είναι εγκεκριμένο σε 70 χώρες. Ο ΠΟΥ εξετάζει το Sputnik, αλλά δεν το έχει εγκρίνει.

Ενώ η διοίκηση το χαρακτηρίζει αυτό ως επαναλειτουργία, εμπόδια στην κανονική επανέναρξη των ταξιδιών είναι οι μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση βίζας για τις ΗΠΑ, τις οποίες οι άνθρωποι στις περισσότερες χώρες πρέπει να επισκεφθούν τις ΗΠΑ για επαγγελματικούς και τουριστικούς λόγους, και περιορισμοί σε άλλες χώρες που δυσκολεύουν τα ταξίδια.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου