Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Αυτοί φταίνε για την πτώση τους

Σάββατο, 6 Νοεμβρίου, 2021 

Ηττα του Ολυμπιακού από την Αϊντραχτ, ήττα του ΠΑΟΚ από την Κοπεγχάγη. Και οι δύο στο «σπίτι» τους και η Ελλάδα έπεσε στην 19η θέση. Και από κει που -ιδίως- ο Ολυμπιακός, το καλοκαίρι έκανε σχέδια και όνειρα για τα ψηλά του Τσάμπιονς Λιγκ και στη συνέχεια για κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ, τώρα υπάρχουν σκέψεις «μήπως είναι καλύτερα να πάμε… τρίτοι για να συνεχίσουμε στο σαφέστατα πιο εύκολο Κόνφερενς Λιγκ». Κι ο ΠΑΟΚ που του «έκατσε» όμιλος με έναν βασικό αντίπαλο βρίσκεται τώρα με την πλάτη στον τοίχο και με το ένα πόδι… εκτός συνέχειας.

Από τα ψηλά στα χαμηλά και από τα πολλά στα λίγα, οι ομάδες μας και τα καλοκαιρινά όνειρα τα πήρε ο άνεμος… Ηδη αρχίζουν μουρμούρες για προπονητή και παίκτες, αλλά και για τα παιχνίδια της Κυριακής που αποτελούν… τεστ για πολλούς. Ετσι είναι τα πράγματα, «η νίκη έχει πολλούς πατεράδες, αλλά η ήττα είναι ορφανή». Ομως… όπως στρώνεις κοιμάσαι κ. Ολυμπιακέ και κ. ΠΑΟΚ. Και την… κατάντια σας εσείς οι ίδιοι την έχετε φέρει.

Κάποιος θα σκεφτεί ότι δεν έκαναν καλές μεταγραφές, ή δεν τους βγήκαν οι μεταγραφές, ή έχουν παίκτες που ζωγραφίζουν στο μαλλί τους αντί για το γήπεδο και άλλα τέτοια. Ομως αυτά είναι η γρήγορη και εντελώς ακούραστη ερμηνεία. Η αλήθεια όμως είναι εντελώς άλλη.

Η σημερινή πτώση του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ ήρθε επειδή αυτές οι δύο ομάδες, που ηγούνται σε όλους τους τομείς του ελληνικού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια είχαν σκοπό αφενός να δυναμώσουν και αφετέρου να αδυνατίσουν τους… αντιπάλους τους, ενισχύοντας κάποιες άλλες ομάδες. Γι αυτό είδαμε κάποιες χρονιές παίκτες που αγόραζαν αυτές οι ομάδες να παίζουν σε συγκεκριμένες ομάδες και μάλιστα αρκετά σεβαστός αριθμός. Ή, το άλλο που έχουμε πει, ότι αγόραζαν ποδοσφαιριστές απλά και μόνο για να μην πάνε σε «αντίπαλη» ομάδα. Ολο αυτό το… αρρωστημένο σύστημα έδωσε σε συγκεκριμένες ομάδες 1-2 καλές χρονιές αλλά μετά… τέλος. Ξεφούσκωσαν και μαζί τους ξεφούσκωσαν και οι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ.

Για να δυναμώσουν πραγματικά αυτές οι δύο ομάδες που τα τελευταία χρόνια ξεχωρίζουν πρέπει να είναι δυνατές και οι ομάδες που τις «χτυπάνε». Οταν περνάνε αέρα από συγκεκριμένες έδρες, ή δεν αφήνουν άλλες ομάδες να αποκτήσουν παίκτες που πραγματικά θα τις βοηθήσουν να δυναμώσουν ουσιαστικά είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα φέρει μαρασμό σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ομάδες και τελικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οπως και γίνεται τα τελευταία χρόνια.

Η κόντρα που έχουν σε όλα τα επίπεδα τείνει να «φάει» και τις ίδιες τις ομάδες. Ο Ολυμπιακός για παράδειγμα από τότε που είναι στα… χαρακώματα με τον ΠΑΟΚ, τα τελευταία τρία χρόνια, χάνει σε αγωνιστικότητα στην Ευρώπη και κάθε χρόνο έχει πτώση, με αποκορύφωμα την φετινή χρονιά. Τι έχει παρουσιάσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο Ολυμπιακός; Τίποτα παραπάνω από μία συνέχιση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ… Είναι ευχαριστημένος; Σίγουρα όχι. Αλλά δεν κάνει και τίποτα να πάει παραπάνω… Για τον ΠΑΟΚ δεν αναφέρομαι σε ευρωπαϊκούς στόχους γιατί το… φωνάζει ότι δεν τον ενδιαφέρει και πως το μόνο που σκέφτεται είναι η κόντρα με τον Ολυμπιακό.

Αξιοι της μοίρας τους, αλλά δυστυχώς παρασύρουν και την μοίρα των ελληνικών ομάδων εντός και εκτός Ελλάδας.

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου