Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Συνελήφθη στη Λευκορωσία η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ραμανούσκαγια

Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου, 2021

Η Ραμανούσκαγια είναι ένα από τα ηγετικά πρόσωπα του κινήματος των Λευκορώσων

Η Λευκορωσίδα αθλήτρια Αλιακσάντρα Ραμανούσκαγια, παγκόσμια πρωταθλήτρια στο ελεύθερο σκι το 2019 κι επικριτής του Προέδρου Λουκασένκο, συνελήφθη στο σπίτι της.

Το ανέφερε το Λευκορωσικό Ίδρυμα Αθλητικής Αλληλεγγύης (BSSF), στο οποίο ανήκει η 25χρονη Ραμανούσκαγια. Ακόμη και το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik -αναφέρει το γερμανικό Der Spiegel- επιβεβαίωσε τη σύλληψη, με αναφορά στην αστυνομία του Μινσκ.

Από εκπρόσωπο της οργάνωσης, η γερμανική εφημερίδα έμαθε ότι η σκιέρ επρόκειτο να οδηγηθεί ενώπιον δικαστή στο Μινσκ σήμερα. Οι κατηγορίες σε βάρος της είναι άγνωστες.Η Ραμανούσκαγια είναι ένα από τα ηγετικά πρόσωπα του κινήματος των Λευκορώσων αθλητών που έκαναν εκστρατεία για τη δημοκρατία στη Λευκορωσία μετά τις εκλογές, για τις οποίες πιστεύουν ότι νοθεύτηκαν από τον Πρόεδρο Λουκασένκο.

Εκτός από το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2019, η Αλιακσάντρα Ραμανούσκαγια έχει κερδίσει δύο φορές το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων (2015, 2016). Συμμετείχε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018 στην Πιονγκτσάνγκ και, σύμφωνα με το BSSF, σχεδίαζε να συμμετάσχει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου (2022).

Το ίδρυμα της Λευκορωσίας έστειλε στη ΔΟΕ έναν κατάλογο με περισσότερες από 65 περιπτώσεις αθλητών, προπονητών και αξιωματούχων που έχουν πέσει θύματα συστηματικής καταστολής: από φυλάκιση, χρήση βίας και απώλεια εργασίας, έως αποκλεισμό από αθλητικές δραστηριότητες κι εθνικές ομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου