Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Αθήνα για δηλώσεις Ερντογάν: Όταν απειλούμαστε, θα απαντάμε πάντα με αποφασιστικότητα

Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου, 2021

«Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος Δικαίου. Προστατεύει τα σύνορά της που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταυτόχρονα σώζει ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος Δικαίου. Προστατεύει τα σύνορά της που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταυτόχρονα σώζει ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος νωρίτερα κατηγόρησε την Αθήνα για τη στάση της στο μεταναστευτικό και απείλησε με άνοιγμα των συνόρων.

«Και όταν απειλείται από χώρες που χρησιμοποιούν απελπισμένους ανθρώπους για να πετύχουν γεωπολιτικούς σκοπούς θα απαντά πάντα με αποφασιστικότητα. Αυτό έκανε στον Έβρο τον Μάρτιο του 2020, με τη συμπαράσταση της Ευρώπης» πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στα σύνορα Λευκορωσίας- Ε.Ε., στην Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής, υπογραμμίζουν γι΄ άλλη μια φορά ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να ανεχθεί εργαλειοποίηση του Προσφυγικού.

«Και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει όλοι να λάβουν σοβαρά υπόψιν», κατέληξε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα αν ανοίξουμε τα σύνορα»

Νωρίτερα, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι «είναι αχαριστία να λέγεται πως “η Τουρκία είναι η πηγή του προβλήματος” ενώ η χώρα μας φιλοξενεί 5 εκατομμύρια πρόσφυγες. Εμείς αν ανοίξουμε τα σύνορα μας, δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα, τι θα κάνει η Ελλάδα δεν ξέρω. Και επιπλέον, η Ελλάδα είναι η χώρα η οποία στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο βυθίζει τα σκάφη των προσφύγων και τους καταδικάζει σε θάνατο».

Κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, είπε επίσης ότι «ο κ. Μητσοτάκης και οι παρατρεχάμενοί του περνούν τις ημέρες τους λέγοντας ψέματα, δεν συμπεριφέρονται έντιμα και γι’ αυτό στην περιοχή δεν προκαλούν εμπιστοσύνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου