Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Ελληνικός Χρυσός: Το νέο κέντρο τεχνικής εκπαίδευσης στο Στρατώνι ενισχύει τις δεξιότητες του εργατικού δυναμικού

 Τρίτη, 2 Νοεμβρίου, 2021

Μετά από μία μακρά περίοδο οικονομικής ύφεσης και ασταθούς επαγγελματικού περιβάλλοντος, οι σημαντικές επενδύσεις και η βελτίωση των δεξιοτήτων των εργαζομένων μπορούν να συνθέσουν το «φάρμακο» που θα βάλει σε τροχιά ανάπτυξης την ελληνική οικονομία.

Τέτοιου είδους επενδύσεις «ξεκλειδώνει» ο Στρατηγικός Οδικός Χάρτης από την «Ελληνικός Χρυσός», με γνώμονα, παράλληλα, την Υπεύθυνη Μεταλλευτική Δραστηριότητα. Πρωταρχικός στόχος είναι ο μετασχηματισμός των Μεταλλείων Κασσάνδρας σε μια υγιή και κερδοφόρο επιχείρηση, με σύγχρονες τεχνολογίες στη μεταλλευτική που απαιτούν νέες γνώσεις για τους εργαζόμενους. Αναγνωρίζοντας τις αυξημένες απαιτήσεις, η «Ελληνικός Χρυσός» προχωρά στη δημιουργία ενός νέου πρότυπου Κέντρου Τεχνικής Κατάρτισης & Εκπαίδευσης στο Στρατώνι Χαλκιδικής, προκειμένου να ενισχύσει τις δεξιότητες του εργατικού δυναμικού εν όψει της λειτουργίας του νέου σύγχρονου μεταλλείου στις Σκουριές. Το μεταλλείο των Σκουριών, θα είναι πλήρως ηλεκτρικό και θα εφαρμόζει τεχνολογίες αιχμής ειδικά σχεδιασμένες για να δίνουν τη δυνατότητα απομακρυσμένης εξόρυξης (χρήση RMT - Τεχνολογία Απομακρυσμένης Εξόρυξης). Μέσω του Κέντρου αυτού, οι εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός - καθώς και ευρύτερα οι κάτοικοι των τοπικών κοινωνιών μακροπρόθεσμα - θα έχουν πρόσβαση σε σύγχρονη τεχνογνωσία και υψηλής ποιότητας κατάρτιση και θα έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν για να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα που απαιτεί η σύγχρονη μεταλλευτική δραστηριότητα, αλλά και το άκρως απαιτητικό έργο των Σκουριών.

Το κέντρο τεχνικής εκπαίδευσης θα προσφέρει, μεταξύ άλλων, υψηλή τεχνική κατάρτιση και προγράμματα δεξιοτήτων ηγεσίας και διοίκησης σε εργαζόμενους της εταιρείας, παρέχοντας ταυτόχρονα γνώσεις που θα ανταποκρίνονται στις μελλοντικές ανάγκες της εταιρείας, εκπαιδεύοντας το προσωπικό στις νέες ειδικότητες που θα χρειαστούν στο state-of-the-art μεταλλείο των Σκουριών. Οι εκπαιδεύσεις θα σχεδιάζονται με οδηγό τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές, ενώ η πρακτική εφαρμογή θα υλοποιείται στα ίδια τα μεταλλεία, με τους εκπαιδευόμενους να λαμβάνουν τις σχετικές πιστοποιήσεις. Με τη λειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης, θα δίνεται η δυνατότητα στους κατοίκους των τοπικών κοινωνιών να συμμετέχουν με στόχο την ανάπτυξη γενικών δεξιοτήτων που μπορεί να φανούν χρήσιμες στο επαγγελματικό τους περιβάλλον.

Χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και αύξηση παραγωγής

Σημαντικό μέρος μιας επενδυτικής διαδικασίας είναι αναμφισβήτητα ο συνεχής διάλογος με τα ενδιαφερόμενα μέρη, καθώς με αυτόν τον τρόπο οι εμπλεκόμενοι έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν προβληματισμούς, να αναγνωρίσουν τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, αλλά και να εδραιώσουν ουσιαστικές σχέσεις.

Ο Στρατηγικός Οδικός Χάρτης της «Ελληνικός Χρυσός» είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μίας τέτοιας επενδυτικής διαδικασίας, προβλέποντας σημαντικές κεφαλαιακές επενδύσεις οι οποίες θα τροφοδοτήσουν τον λειτουργικό μετασχηματισμό καθώς και την επιτυχή υλοποίηση των κρίσιμων ορόσημων για το άνοιγμα του μεταλλείου στις Σκουριές. Υπενθυμίζεται ότι κατά την πλήρη ανάπτυξη της επένδυσης, 70 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν σε Κοινωνικές Επενδύσεις για την ευημερία της τοπικής κοινωνίας στην ΒΑ Χαλκιδική, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού εμβληματικών αναπτυξιακών έργων στην περιοχή.

Η αποτελεσματική υλοποίηση του στρατηγικού οδικού χάρτη θα οδηγήσει στη δημιουργία 3.000 θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια της αναπτυξιακής πορείας, εκτιμώντας ότι 1.000 νέες θέσεις θα προστεθούν κατά το πρώτο έτος των κατασκευαστικών εργασιών στις Σκουριές. Το πλάνο θα οδηγήσει επίσης στην καταβολή αυξημένων μεταλλευτικών τελών, φόρων και κοινωνικών εισφορών στο ελληνικό δημόσιο, ύψους 2 δις ευρώ, καθώς και σε αυξημένα έσοδα για τους τοπικούς προμηθευτές.

Με την επένδυση σε προπαρασκευαστικές κατασκευαστικές εργασίες στις εγκαταστάσεις των Σκουριών, καθώς και με την ολοκλήρωση του εργοστασίου εμπλουτισμού, η τοπική απασχόληση και η τοπική ανάπτυξη αναμένεται να επηρεαστούν θετικά ήδη από τις αρχές του 2022. Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση πρόκειται να δοθεί στην αξιοποίηση των μεταλλείων σε Ολυμπιάδα και Μαύρες Πέτρες, με στόχο την αύξηση της παραγωγής. Πρόσθετοι πόροι και περαιτέρω επενδύσεις θα κατευθυνθούν σε νέες τεχνολογίες και σύγχρονες πρακτικές για την ενίσχυση της ασφάλειας, της ψηφιοποίησης και της παραγωγικότητας στο μεταλλείο της Ολυμπιάδας, καθώς και την αύξηση των σημερινών επιπέδων παραγωγής του, από 400ktn/έτος σε 650ktn/έτος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία του προσωπικού από το μεταλλείο των Μαύρων Πετρών θα μεταφερθεί στην Ολυμπιάδα ώστε να ενισχυθεί ακόμε περισσότερο. Ταυτόχρονα, το μεταλλείο των Μαύρων Πετρών που αντιμετωπίζει έλλειψη αποθεμάτων μεταλλεύματος, αναμένεται να εισέλθει πλήρως σε Φάση Γεωλογικής Έρευνας με στόχο την επιβεβαίωση νέων βιώσιμων αποθεμάτων που θα παρατείνουν τη διάρκεια της ζωής του μεταλλείου.

HuffPost Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου