Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Κορωνοϊός: Τριπλή παρέμβαση μετά το «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων

Τρίτη, 2 Νοεμβρίου, 2021

Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος και λήψη μέτρων για τους ανεμβολίαστους περιλαμβάνονται στη φαρέτρα της κυβέρνησης προκειμένου να ανασχεθεί η έξαρση της πανδημίας

koronoios-tripli-paremvasi-meta-to-mayro-rekor-kroysmaton-561566515

Ανησυχία σε κυβέρνηση και ειδικούς προκαλεί το «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων, καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 5.449 νέες μολύνσεις

Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος και λήψη μέτρων για τους ανεμβολίαστους περιλαμβάνονται στη φαρέτρα της κυβέρνησης προκειμένου να ανασχεθεί η έξαρση της πανδημίας

Αναφορικά με τη στήριξη του συστήματος υγείας, η κυβέρνηση εξετάζει τη θέσπιση νέων κινήτρων για την ένταξη γιατρών σε νοσοκομεία της περιφέρειας, ιδιαίτερα της Β. Ελλάδας που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος. Επίσης στο τραπέζι βρίσκεται η επίταξη ιατρών σε περίπτωση που δεν τελεσφορήσει η πρακτική των κινήτρων, ενώ στις «κόκκινες» περιοχές σχεδιάζεται εκ νέου συνεργασία με ιδιωτικές κλινικές για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση των εμβολιασμών με τη συμμετοχή και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην προσπάθεια να πειστούν οι πολίτες που διστάζουν να εμβολιαστούν. Σημειώνεται ότι η συντριπτική πλειονότητα των ασθενών στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.

Τέλος, κυβέρνηση και ειδικοί εξετάζουν περαιτέρω μέτρα για τους ανεμβολίαστους, μεταξύ των οποίων καλύτερη ιχνηλάτηση, περισσότερα διαγνωστικά τεστ, αλλά και αποκλεισμός από περισσότερους χώρους.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη στο Μαξίμου, ενώ την Τετάρτη θα συνεδριάσει η επιτροπή των λοιμοξιολογιών. Την ίδια ημέρα αναμένεται πιθανότατα και η ανακοίνωση των μέτρων.

Έκρηξη κρουσμάτων

Σε 5.449 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 52 θάνατοι. Παράλληλα, σε 430 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Το τελευταίο 24ωρο διενεργήθηκαν 82.593 τεστ (PCR και rapid), με τη θετικότητα να ανέρχεται σε 6,59% (1,72% χθες). Η πλειονότητα των κρουσμάτων (1.021) εντοπίζονται στην Αττική. 828 κρούσματα καταγράφονται στη Θεσσαλονίκη.

Μ. Θεοδωρίδου: Υπερτερεί η ανοσία του εμβολιασμού

Μήνυμα πως η ανοσία από τον εμβολιασμό είναι «ισχυρότερη» σε σύγκριση με τη φυσική νόσηση έστειλε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19. Σύμφωνα με την κ. Θεοδωρίδου, από την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος είχαν ξεκινήσει και οι προβληματισμοί για τη διάρκεια της ανοσίας, ωστόσο πρόσθεσε πως αυτήν τη στιγμή γνωρίζουμε πως η ανοσία κρατά περίπου 6 μήνες. «Η σύσταση που διατυπώνεται πλέον είναι η χορήγηση μίας δόσης εμβολίου μετά τους 6 μήνες από την τελευταία δόση. Η ανοσία και από τα εμβόλια και από τη νόσηση δεν είναι 100%, εξαιτίας διαφόρων παραγόντων. Το μεγάλο ερωτηματικό ήταν το εάν υπερτερεί η ανοσία από το εμβόλιο σε σχέση με τη φυσική ανοσία. Σύμφωνα με μελέτη από το CDC, ο εμβολιασμός υπερτερεί της φυσικής ανοσίας», πρόσθεσε.

«Από τις αρχές του Σεπτεμβρίου είχε ξεκινήσει η χορήγηση της 3ης δόσης για ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες στην Ελλάδα και πλέον εξετάζεται η χορήγηση και σε άλλες ηλικιακές ομάδες», επεσήμανε.

Παράλληλα, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών τόνισε πως «σύμφωνα με μελέτη για την τρίτη δόση στο Ισραήλ, κατά την οποία άτομα που είχαν κάνει ενισχυτική δόση με εμβόλιο συγκρίθηκαν με άτομα που είχαν κάνει 2 δόσεις σε χρονική απόσταση 5 μηνών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα άτομα που έκαναν τρίτη δόση είχαν 93% μικρότερη πιθανότητα εισαγωγής στο νοσοκομείο. Όπως προκύπτει η τρίτη δόση είναι αποτελεσματική για σοβαρές μορφές της νόσου, σε σύγριση με όσους έχουν κάνει δύο δόσεις», σημείωσε.

Μ. Θεμιστοκλέους: Στο τραπέζι η τρίτη δόση για τους κάτω των 50 ετών

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε πως έχουν πραγματοποιηθεί 12.900.000 εμβολιασμοί στη χώρα. Επιπλέον, 6.640.000 πολίτες (63,4% του γενικού πληθυσμού) έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση, ενώ 6.380.000 πολίτες (60,8%) έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό. Όσον αφορά την τρίτη δόση o γ.γ. του υπ. Υγείας επεσήμανε πως αύριο θα εξεταστεί από την επιτροπή το ζήτημα ενισχυτικής δόσης για τους κάτω των 50 ετών, που έχουν περάσει 6 μήνες από την τελευταία δόση.

Μ. Γκάγκα:  Έως 11 Νοεμβρίου στην Ελλάδα οι πρώτες 2.000 δόσεις μονοκλωνικών φαρμάκων

Την ίδια ώρα, όπως τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, γίνονται προσπάθειες προκειμένου η παραγγελία των πρώτων 2.000 δόσεων μονοκλωνικών φαρμάκων να έρθει στη χώρα μας έως τις 11 Νοεμβρίου

Τα κριτήρια, σημειωσε η κ. Γκάγκα, εξετάζονται από την αρμόδια Επιτροπή, ενώ υπογράμμισε ότι σε όλες τις χώρες τα φάρμακα αυτά δίνονται, με προτεραιότητα, σε άτομα που είναι ανοσοκατεσταλμένα.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου