Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

Η κατάσχεση μίας ολοκαίνουριας Λαμποργκίνι σε μία χώρα όπου η αστυνομία δεν αστειεύεται

  Δευτέρα, 1η Νοεμβρίου, 2021

Λίγες ώρες μετά την παραλαβή μίας Lamborghini Huracan ο οδηγός αποφάσισε να την «τρέξει».

ARND WIEGMANN VIA REUTERS
Ένα μοντέλο ποζάρει καθισμένο σε μία Lamborghini Huracan στο 84ο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, στις 4 Μαρτίου 2014.  REUTERS/Arnd Wiegmann (SWITZERLAND - Tags: TRANSPORT BUSINESS)

Η Δανία δεν συμπαθεί τους οδηγούς που παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας, ούτε καν αυτούς που βρίσκονται πίσω από το τιμόνι ενός ”εξωτικού” ιταλικού supercar. Ένας ιδιοκτήτης Lamborghini το διαπίστωσε με πικρία την περασμένη εβδομάδα.

Στην προσπάθειά τους να συνετίσουν τους άμυαλους οδηγούς, οι νομοθέτες στη Δανία εκχώρησαν αυξημένες αρμοδιότητες, που επιτρέπουν στην αστυνομία να κατασχέσει αυτοκίνητα, όταν οι οδηγοί παραβιάζουν το όριο ταχύτητας.

Αυτές οι νέες αρμοδιότητες δοκιμάστηκαν, όταν ένας κάτοικος της σκανδιναβικής γειτονικής Νορβηγίας πιάστηκε να παραβιάζει το όριο ταχύτητας, καθώς περνούσε από τη Δανία με τη νέα του Lamborghini Huracan. Με τις αυξημένες εξουσίες που παραχωρήθηκαν στην αστυνομία, οι αστυνομικοί αποφάσισαν να κατασχέσουν αμέσως το όχημα.

Σύμφωνα με το Associated Press (AP), οι νέες εξουσίες σημαίνουν ότι η αστυνομία μπορεί να κατασχέσει και να βγάλει σε πλειστηριασμό οποιοδήποτε όχημα, εφόσον ο οδηγός συλληφθεί ενώ οδηγεί με μη ασφαλή τρόπο. Σε σχετικό ρερπορτάζ του AP σημειώνεται επίσης, ότι τυχόν χρήματα που θα κερδίζονταν από τη δημοπρασία θα κατέληγαν στο κρατικό ταμείο της Δανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατασχεθείσα Lamborgini Huracan αγοράστηκε λίγες ώρες νωρίτερα στη Γερμανία. Ο οδηγός ταξίδευε στη συνέχεια με προορισμό το σπίτι τους στη Νορβηγία, όταν αποφάσισε να δοκιμάσει την ισχύ του νέου αυτοκινήτου. Όμως, επέλεξε να υπερβεί τα όρια ταχύτητας σε λάθος χώρα...

ARND WIEGMANN VIA REUTERS
Μοντέλο ποζάρει πλάι σε μία Lamborghini Aventador LP 700-4 , ενώ στο βάθος διακρίνεται μία λευκή Lamborghini Huracan LP 610-4 , στο 85ο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης. REUTERS/Arnd Wiegmann (SWITZERLAND - Tags: TRANSPORT BUSINESS)

Όταν η αστυνομία σταμάτησε το αυτοκίνητο, ο ιδιοκτήτης, που αναφέρεται ότι είναι Ιρακινός υπήκοος που κατοικεί στη Νορβηγία, έτρεχε με ταχύτητα 147 μίλια / ώρα (236 χιλιόμετρα!). Το όριο ταχύτητας στην περιοχή ήταν σχεδόν το μισό από αυτό, στα 80 μίλια / ώρα.

Εκτός από την απώλεια της νέας του Lamborghini, το AP ανέφερε ότι ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου θα καταβάλει επίσης πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα.

Huffpost Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου