Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Η πρώτη χώρα που φεύγει από το Βρετανικό Στέμμα μετά από 30 χρόνια

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, 2021

Από το 1992 και την αποχώρηση του Μαυρίκιου

Φωτ. AP

Την πρώτη απώλεια μετά από τουλάχιστον τρεις δεκαετίες θα υποστεί στα τέλη Νοεμβρίου η Βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία θα δει μία από τις περιοχές της κοινοπολιτείας να αποχωρεί από τη βρετανική μοναρχία. 

Ο λόγος για το νησί Μπαρμπάντος στην Καραϊβική, το οποίο από τις 30 Νοεμβρίου θέτει εαυτόν εκτός του βασιλικού στέμματος, με νέα επικεφαλής του κράτους να ορίζεται η γενική κυβερνήτρια, Σάντρα Μέιζον. 

«Είναι μια ιστορική στιγμή» δήλωσε ο Suleiman Bulbulia, μέλος της ειδικής επιτροπής, η οποία έχει συσταθεί στο νησί για την αποκοπή του ομφάλιου λώρου με το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Η εν λόγω απόφαση κινείται περισσότερο στο πεδίο του συμβολικού, καθώς η Μπαρμπάντος αποτελεί ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος από το 1966.  

«Ήρθε η ώρα να αφήσουμε οριστικά πίσω την εποχή των αποικιών» είχε επισημάνει πέρυσι η Μέιζον, κατά την ανακοίνωση της αλλαγής. 

Η αποχώρηση από την κοινοπολιτεία δεν πρόκειται να επηρεάσει οικονομικά το νησί των 287.000 κατοίκων, ενώ το κόστος της μετάβασης είναι εξαιρετικά μικρό και εξαντλείται στην αλλαγή ορισμένων πινακίδων.  

Το τελευταίο κράτος, το οποίο είχε αποχωρήσει από το βασιλικό στέμμα, ήταν ο Μαυρίκιος το 1992. Σχετικό δημοψήφισμα δεν αποκλείεται να πραγματοποιήσουν το επόμενο διάστημα και οι Παρθένοι Νήσοι. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου