Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

Στο τιμόνι οι 17χρονοι από το καλοκαίρι του 2022

 Δευτέρα, 1η Νοεμβρίου, 2021

Με προσωρινή άδεια οδήγησης αυτοκινήτου και παρουσία συνοδού

Το νομοσχέδιο «Οδηγώντας με ασφάλεια», προωθεί το υπουργείο Μεταφορών το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά αλλαγών στη διενέργεια των εξετάσεων για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης αλλά και των προϋποθέσεων που πρέπει να πληρούνται έτσι ώστε να οδηγούν ακόμη και 17χρονοι νέοι εντός της Περιφέρειάς τους.

Με το νομοσχέδιο επιχειρείται μεταξύ άλλων, η αναμόρφωση του πλαισίου που διέπει την εκπαίδευση, τη θεωρητική εξέταση, την πρακτική δοκιμασία των υποψηφίων οδηγών κ.ά.

Βασική καινοτομία του νομοσχεδίου το οποίο παρουσιάστηκε και συζητείται στη Βουλή, είναι η χορήγηση διπλώματος οδήγησης στους 17άχρονους νέους κάτι που αναμένεται να εφαρμοστεί από το καλοκαίρι του 2022. Πρόκειται για προσωρινή άδεια οδήγησης μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους ηλικίας τους, οπότε και τους χορηγείται το τελικό δίπλωμα οδήγησης.                                                                                                                     

Η σπουδαιότητα της κυκλοφοριακής αγωγής περιλαμβάνει την κατανόηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας και ταυτόχρονα συμβάλλει  στην πρόληψη ατυχημάτων καθώς τα παιδιά μαθαίνουν να συμμετέχουν σωστά σαν πεζοί, σαν οδηγοί και σαν επιβάτες οχημάτων. Για τη γνώση οδήγησης και του Κ.Ο.Κ. από τα 17, επικοινωνήσαμε με εκπαιδευτές οδήγησης που είναι οι αρμόδιοι και κοινή διαπίστωση όλων είναι η αναγκαιότητα εισαγωγής από το Δημοτικό σχολείο κιόλας, ειδικού μαθήματος κυκλοφοριακής αγωγής.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου