Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Κορονοϊός: To πειραματικό χάπι molnupiravir της Merck «μειώνει τον κίνδυνο θανάτου ή νοσηλείας κατά 50%»

  Σάββατο, 2 Οκτωβρίου, 2021

Κώστας Μαυραγάνης

«Αυτό θα αλλάξει τον διάλογο ως προς τη διαχείριση της Covid-19».

MERCK & CO INC VIA VIA REUTERS
.

Το molnupiravir (μολνοπιραβίρη)πειραματικό χάπι για την Covid-19 της Merck & Co, μειώνει κατά περίπου 50% τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου για ασθενείς με αυξημένο ρίσκο βαριάς νόσησης, σύμφωνα με αποτελέσματα κλινικών δοκιμών που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή.

Η Merck και η Ridgeback Biotherapeutics σχεδιάζουν να ζητήσουν άδεια για έκτακτη χρήση στις ΗΠΑ για το εν λόγω χάπι το συντομότερο δυνατόν, και να υποβάλουν αιτήσεις σε αρμόδιες αρχές ανά τον κόσμο. Λόγω των θετικών αποτελεσμάτων, οι δοκιμές φάσης 3 σταματούν πρόωρα, κατόπιν σύστασης εξωτερικών παρατηρητών.

«Αυτό θα αλλάξει τον διάλογο ως προς τη διαχείριση της Covid-19» είπε στο Reuters ο Ρόμπερτ Ντέιβις, διευθύνων σύμβουλος της Merck.

Εφόσον λάβει σχετική άδεια, το molnupiravir, που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να εισάγει λάθη στον γενετικό κώδικα του ιού, θα είναι το πρώτο αντιικό φάρμακο κατά της Covid-19 που λαμβάνεται από το στόμα.

  
360p geselecteerd als afspeelkwaliteit

Άλλες εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Pfizer και η ελβετική Roche Holding AG, επιδίδονται και αυτές σε κούρσα για την ανάπτυξη ενός εύκολου στην χορήγηση αντιικού χαπιού για την Covid-19, ωστόσο μέχρι τώρα μόνο κοκτέιλ αντισωμάτων (που χορηγούνται ενδοφλεβίως) έχουν εγκριθεί για χρήση σε ασθενείς με Covid-19 που δεν νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο.

Ανάλυση που έγινε σε 775 ασθενείς στο πλαίσιο της έρευνας της Merck έδειξε πως το 7,3% αυτών που έλαβαν molnupiravir είχαν νοσηλευτεί ή πεθάνει μέσα στις επόμενες 29 ημέρες, τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό για ασθενείς που είχαν λάβει placebo ήταν 14,1%. Σημειώνεται πως στην ομάδα που είχε λάβει molnupiravir δεν υπήρξαν θάνατοι, ωστόσο σε αυτήν με το placebo υπήρξαν οκτώ θάνατοι.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η αλληλούχιση που έχει γίνει μέχρι τώρα δείχνει πως το molnupiravir είναι αποτελεσματικό απέναντι σε όλες τις παραλλαγές του ιού, μεταξύ των οποίων η πολύ μεταδοτική Δέλτα. Επίσης, τόνισε πως τα δεδομένα δεν δείχνουν ότι το χάπι μπορεί να προκαλέσει γενετικές αλλαγές σε ανθρώπινα κύτταρα, ωστόσο οι άνδρες που συμμετέχουν στις δοκιμές πρέπει να συμφωνήσουν να απέχουν από ετεροφυλοφιλική σεξουαλική επαφή ή να χρησιμοποιούν αντισύλληψη. Οι γυναίκες σε ηλικία που μπορούν να μείνουν έγκυες δεν επιτρέπεται να το κάνουν, και πρέπει επίσης να χρησιμοποιούν μεθόδους αντισύλληψης.

HuffPost Greece, Με πληροφορίες από Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου