Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Εδώ είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι στη Μασσαχουσέτη, σύμφωνα με το Forbes

 Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου, 2021

Σε μια χρονιά με την αύξηση της ανεργίας και την αστάθεια των κατοικιών που προκλήθηκε από την πανδημία, οι πλουσιότεροι του έθνους έγιναν ακόμη πλουσιότεροι.

Την Τετάρτη, το Forbes δημοσίευσε την ετήσια λίστα "Forbes 400" με τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Αμερική. Συνολικά, αυτοί οι Αμερικανοί αύξησαν την περιουσία τους κατά 40% τον τελευταίο χρόνο, στα 4,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, και σχεδόν όλοι είναι πλουσιότεροι από ό, τι ήταν πριν από ένα χρόνο. Αυτό το έτος, η λίστα απαιτούσε ελάχιστη καθαρή αξία 2,9 δις δολαρίων, από 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο έτος.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Τζεφ Μπέζος ονομάστηκε για άλλη μια φορά ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Αμερική, με τον Έλον Μασκ και τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ στο νούμερο δύο και τρεις. Δεν υπήρχαν γυναίκες στο top 10, με την κληρονόμο της Walmart Alice Walton να είναι η πιο υψηλόβαθμη γυναίκα στο νούμερο 12.

Ένα πράγμα που πρέπει να σημειωθεί: σύμφωνα με το Forbes, η φιλανθρωπία των κορυφαίων 400 δεν αυξήθει, αν και ο πλούτος τους αυξήθηκε.

"Τι δεν έχει αυξηθεί; Η γενναιοδωρία τους", ανέφερε το Forbes. "Ο αριθμός των 400 μελών του Forbes που έδωσαν πάνω από το 20% της καθαρής αξίας τους από τη λίστα του περασμένου έτους μειώθηκε από δέκα σε οκτώ, ενώ εκείνοι που έδωσαν λιγότερο από το 1% του πλούτου τους αυξήθηκαν από 127 σε 156".

Υπάρχουν 44 νέες προσθήκες στη λίστα, και 5 από αυτές είναι από τη Μασαχουσέτη. Η Μασσαχουσέτη  είχε 16 ντόπιους συνολικά στον κατάλογο, πολλοί που έχουν κάνει τις περιουσίες τους από Fidelity, Moderna, και Wayfair. Τα τέσσερα άτομα στη λίστα που συγκέντρωσαν την περιουσία τους μέσω της Fidelity είδαν τον πλούτο τους να αυξάνεται σημαντικά από το 2020 έως το 2021: η αξία της Abigail Johnson αυξήθηκε από 15 δισεκατομμύρια δολάρια σε 25,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όσον αφορά τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Νέα Αγγλία, κανένας κάτοικος του Μέιν, του Βερμόντ, του Ρόουντ Άιλαντ ή του Νιου Χάμσαϊρ δεν έκανε το Forbes 400. Πέντε δισεκατομμυριούχοι του Κονέκτικατ έκαναν τη λίστα, με τους διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου Ray Dalio (20 δισεκατομμύρια δολάρια) και Steve Cohen (16 δισεκατομμύρια δολάρια) να έρχονται σε 36 και 48 αντίστοιχα.

Εδώ είναι οι 16 πλουσιότεροι άνθρωποι της Μασαχουσέτης.

27 - Αμπιγκέιλ Τζόνσον, 59, 25,2 δισεκατομμύρια δολάρια

Κύρια πηγή: Fidelity Investments – Η Τζόνσον είναι Διευθύνων Σύμβουλος και ανέλαβε τον πατέρα της, Edward Johnson III.

Νο 60 - Έντουαρντ Τζόνσον, ΙΙΙ, 91, 11,5 δισεκατομμύρια δολάρια

Κύρια πηγή: Fidelity Investments – Ο Τζόνσον ηγήθηκε της Fidelity για 37 χρόνια ως Διευθύνων Σύμβουλος μετά την ανάληψη της θέσης του από τον πατέρα του, ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία το 1946.

No. 102 – Robert Kraft, 80, $8.3 billion

Main source: New England Patriots – Kraft bought the team, now valued at $5 billion, in 1994.

No. 124 — Edward Johnson, IV, 56, $7.2 billion

Main source: Fidelity Investments, Pembroke Real Estate – Johnson is Abigail Johnson’s brother, and serves as president of Pembroke Real Estate, which is owned by Fidelity’s parent company.

No. 134 — Jim Davis and family, 78, $6.9 billion

Main source: New Balance – Davis is the chairman, and his wife is the vice chairman, of athletic brand New Balance.

Αρ. 168 — Ελίζαμπεθ Τζόνσον, 58, 6,1 δισεκατομμύρια δολάρια

Κύρια πηγή: Fidelity Investments – είναι η αδελφή της Αμπιγκέιλ Τζόνσον και κατέχει μερίδιο στη μητρική εταιρεία της Fidelity. Ίδρυσε επίσης έναν στάβλο αλόγων που πηδούν στη Φλόριντα.

No. 176 — Τίμοθι Σπρίνγκερ, 73, $5.9 δισεκατομμύρια (νέος)

Κύρια πηγή: Moderna – Ο Σπρίνγκερ ήταν ιδρυτικός επενδυτής στη Moderna με έδρα το Κέμπριτζ.

Αρ. 188 — Άλαν Τρέφλλερ, 65, 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια

Κύρια πηγή: Pegasystems – Η εταιρεία λογισμικού pegasystems της Trefler φέρνει τώρα περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως.

No. 212 — Νουμπάρ Afeyan, 59, $5 δισεκατομμύρια (νέο)

Κύρια πηγή: Moderna, Ναυαρχίδα Pioneering – Afeyan συνιδρυτής και προεδρεύει της Moderna, και είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας επιστημονικής καινοτομίας Flagship Pioneering.

Αρ. 222 — Ρόμπερτ Λάνγκερ, 73, 4,9 δισεκατομμύρια δολάρια (νέα)

Κύρια πηγή: Η Moderna – Langer ίδρυσε από κοινού τη Moderna και κατέχει μερίδιο 3% στην εταιρεία.

Αρ. 289 — Έιμος Hostetter, νεώτερος, 84, $3.9 δισεκατομμύρια

Νο 318 — Τζον Χένρι, 72, 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια

Κύρια πηγή: Fenway Sports Group – Ο Χένρι απέκτησε μια περιουσία τη δεκαετία του '80 από την εμπορική του εταιρεία και στη συνέχεια αγόρασε τους Red Sox το 2002. Είναι επίσης ιδιοκτήτης της Boston Globe και της Boston.com, την οποία αγόρασε για 70 εκατομμύρια δολάρια το 2013.

No. 340 — Στιβ Κόνιν, 49, 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια

Κύρια πηγή: Η Wayfair – Conine είναι συμπρόεδρος και συνιδρυτής του διαδικτυακού λιανοπωλητή Wayfair. 

No. 340 — Φρανκ Λάουκιεν, 61, 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια (νέα)

Κύρια πηγή: Bruker Corporation – Laukien είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος και πρόεδρος του κατασκευαστή επιστημονικών οργάνων.

Αρ. 340 — Νιράτζ Σαχ, 47, 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια

Κύρια πηγή: Wayfair – Shah συνιδρυτής της εταιρείας με Conine.

Αρ. 363 — Ρόμπερτ Χέιλ Τζούνιορ, 55, 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια (νέα)

Κύρια πηγή: Τηλεπικοινωνίες – Ο Hale είναι Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής του παρόχου χονδρικής τηλεπικοινωνιών.

Κύρια πηγή: Continental Cablevision – Hostetter πούλησε την καλωδιακή εταιρεία για 11 δισεκατομμύρια δολάρια το 1996.

Το Forbes κατέταξε τη φιλανθρωπική προσφορά σε κλίμακα ενός έως πέντε, με πέντε να είναι οι υψηλότερες και να σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι έδωσαν το ένα πέμπτο του εισοδήματός τους. Μόνο ένας ντόπιος πέτυχε πέντε: ο πρωτοπόρος της καλωδιακής τηλεόρασης Amos Hostetter.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου