Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

Η αεροπορική εταιρεία Delta ξεκινά απευθείας πτήση από Βοστώνη για Αθήνα, από τον Μαϊο, 2022

  Κυριακή, 3 Οκτωβρίου, 2021

 Του Θεοδώρου Καλμούκου 

Αssociated Press

Αεροσκάφος της Delta στο Διεθνές Αεροδρόμιο Σεντ Πολ της Μινεάπολις. (AP Photo/John Minchillo)


ΒΟΣΤΩΝΗ. Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία Delta αναμενόταν να ανακοινώσει επίσημα την Κυριακή 3 Οκτωβρίου, στις 3 η ώρα το απόγευμα, ότι από τον Μάιο του 2022 θα ξεκινήσει απευθείας πτήση από Βοστώνη προς Αθήνα και το αντίθετο. Η πτήση θα γίνεται τρεις φορές την εβδομάδα με αεροσκάφος Airbus 330-300.

Την είδηση αυτή πληροφορήθηκε ο «Εθνικός Κήρυκας» αποκλειστικά εκ των έσω, και την επιβεβαίωσε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνη, Στράτος Ευθυμίου, ο οποίος υπήρξε ο πρωτεργάτης της προσπάθειας κατά τα περασμένα τρία χρόνια, πλην όμως η πανδημία του κορωνοϊού λειτούργησε ανασταλτικά για την πραγματοποίησή της.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Ευθυμίου, αφού εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά και ικανοποίηση που η προσπάθεια ευδοκίμησε, δήλωσε στον «Ε.Κ.» πως «ένα όνειρο του Ελληνισμού της Βοστώνης για το οποίο δουλεύει το Γενικό Προξενείο με τους ομογενείς ασταμάτητα επί 3 χρόνια γίνεται πραγματικότητα.

Πράγματι η Delta θα ανακοινώσει επίσημα, την Κυριακή, απευθείας πτήση Αθήνας-Βοστώνης από το Μάιο του 2022. Θερμές ευχαριστίες σε όλη την ομάδα εργασίας του Γενικού Προξενείου Βοστώνης και στους εθελοντές που μας συνέδραμαν στην προσπάθεια αυτή».

Σημειώνεται πως είχαν γίνει βολιδοσκοπήσεις και προς τη μεριά της Norwegian Airlines αλλά δεν καρποφόρησαν. Απευθείας πτήση έχει να δει η Ομογένεια της Βοστώνης και της Νέας Αγγλίας γενικότερα από την εποχή της Ολυμπιακής Αεροπορίας, η οποία είχε θεσπίσει μία μεσάζουσα λύση, την εξής: Το αεροσκάφος της Ολυμπιακής από Νέα Υόρκη προς Αθήνα σταματούσε στη Βοστώνη και επιβίβαζε τους επιβάτες από Βοστώνη. Δεν έλλειπαν και τα πολλά και συχνά προβλήματα των καθυστερήσεων και της υπέρβασης έκδοσης εισιτηρίων πέραν του κανονικού αριθμού χωρητικότητας του αεροσκάφους που ταλαιπωρούσαν τους ομογενείς, οι οποίοι παρόλα αυτά εξακολουθούσαν να προτιμούν την Ολυμπιακή τόσο για πρακτικούς λόγους διότι απέφευγαν την ταλαιπωρία της μεταβίβασης μέσω Ευρώπης, αλλά και για συναισθηματικούς λόγους επειδή η Ολυμπιακή συμβόλιζε την Ελλάδα.

Από τη μελέτη – έρευνα που έχει διεξαχθεί προκύπτει πως υπάρχει η αγορά η οποία θα μπορέσει να στηρίξει την απευθείας πτήση σίγουρα για τους θερινούς μήνες, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα τύχει της υποστήριξης της Ομογένειας. Πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν πως κατά το φετινό καλοκαίρι οι ομογενείς της Βοστώνης και Νέας Αγγλίας ταξίδεψαν στην Ελλάδα παρά τη συνεχιζόμενη ύπαρξη της πανδημίας.

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου