Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Όλο και περισσότεροι ζητούν νεκροψία των νεκρών από Covid – Η «αρχή» είχε γίνει στον Πύργο

 Σάββατο, 2 Οκτωβρίου, 2021

Περισσότερες νεκροτομές πραγματοποιούνται στην Αχαΐα εδώ και μερικούς μήνες εξαιτίας του κορωνοϊού, γεγονός που έχει δημιουργήσει πρόβλημα στο ήδη επιβαρυμένο πρόγραμμα των ιατροδικαστών.

Κλειστό το νεκροτομείο για 24 ώρες

Σύμφωνα με το OPEN, τα αιτήματα των συγγενών των ανθρώπων που χάθηκαν από Covid όλο και αυξάνονται. Έπειτα όμως από κάθε νεκροτομή σε άτομο που «έφυγε» από την πανδημία, το νεκροτομείο κλείνει για 24 ώρες ώστε να πραγματοποιηθεί η απαραίτητη απολύμανση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις σε άλλα περιστατικά.

Τη Δευτέρα ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στην Πάτρα και σύμφωνα με τον Νίκο Γιαπρακά κηδεύτηκε την Τετάρτη, καθώς δεν μπορούσε να γίνει άμεσα η νεκροτομή, εξαιτίας ενός περιστατικού Covid.

Φόβος για αδυναμία λειτουργίας

Οι ιατροδικαστές ωστόσο κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και επισημαίνουν πως αν αυτό συνεχιστεί, τα νεκροτομεία θα πάθουν ασφυξία και δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν.

Σημειώνεται ότι η αρχή για την πραγματοποίηση νεκροτομών λόγω κορωνοϊού έγινε την περασμένη άνοιξη στον Πύργο. Αυτό το διάστημα 4,5 περιπτώσεις έχουν απασχολήσει τους ιατροδικαστές στην Αχαΐα.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου