Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Θεωρούμαι πλήρως εμβολιασμένος χωρίς την τρίτη δόση;

  Σάββατο, 2 Οκτωβρίου, 2021

Τι απαντά η διεθνής κοινότητα.

Είμαι πλήρως εμβολιασμένος χωρίς αναμνηστική δόση του εμβόλιο κατά της COVID-19;

Είναι ένα ερώτημα που απασχολεί πολύ κόσμο και το Associated Press δίνει την απάντηση, βάσει του τι ισχύει στις άλλες χώρες.

Ναι, τα άτομα που έλαβαν εμβόλιο δύο δόσεων ή το εμβόλιο Johnson & Johnson μίας δόσης θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένα - ακόμη και χωρίς αναμνηστικό εμβόλιο.

  
360p geselecteerd als afspeelkwaliteit

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ λέει ότι είστε πλήρως εμβολιασμένοι δύο εβδομάδες μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου Pfizer ή Moderna ή μιας δόσης του εμβολίου της J&J.

Τα εμβόλια προσφέρουν ισχυρή προστασία από σοβαρή ασθένεια. Όμως, αρκετές χώρες συνιστούν τώρα ενισχυτικά εμβόλια για ορισμένα άτομα που διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο σοβαρής νόσησης από τον κορονοϊό, βάσει στοιχείων που δείχνουν ότι η προστασία από ηπιότερες ασθένειες μπορεί να εξασθενίσει, ιδίως μεταξύ των ηλικιωμένων.

Το CDC λέει ότι τα άτομα 65 ετών και άνω και άλλοι ηλικίας 50 έως 64 ετών με προβλήματα υγείας όπως ο διαβήτης ή η καρδιακή νόσος, θα πρέπει να κάνουν ενισχυτικά εμβόλια εάν η ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους με Pfizer ήταν πριν από τουλάχιστον έξι μήνες.

Ο οργανισμός απέφυγε να συστήσει ενισχυτικά εμβόλια για άτομα 18 έως 49 ετών με προβλήματα υγείας, αλλά λέει ότι μπορούν επίσης να κάνουν το εμβόλιο αφού δουν ατομικά εάν διατρέχουν κίνδυνο. Το ίδιο ισχύει και για όσους είναι από 18 έως 64 ετών και η εργασία τους θα μπορούσε να τους θέσει σε υψηλότερο κίνδυνο μόλυνσης, όπως οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι στη γεωργία και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τα άτομα που έλαβαν τα εμβόλια Moderna και J&J δεν είναι ακόμη επιλέξιμα για αναμνηστικό εμβόλιο, αλλά αυτό είναι πιθανό να γίνει σύντομα.

Η διαθεσιμότητα των ενισχυτικών δόσεων ποικίλλει ανά τον κόσμο. Η Βρετανία και το Ισραήλ έχουν επίσης χορηγήσεις ενισχυτικές δόσεις στον πληθυσμό τους, παρά τις ενστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις φτωχές χώρες που δεν διαθέτουν ακόμη αρκετά εμβόλια ούτε για τις αρχικές δόσεις.

Huffpostgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου