Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Γυναίκα βιάστηκε σε τρένο μπροστά στα αδιάφορα βλέμματα των επιβατών

 Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Οι αξιωματικοί εξέτασαν πλάνα παρακολούθησης από τρένο της Νοτιοανατολικής Πενσυλβάνια (SEPTA) που δείχνει έναν άνδρα να επιβιβάζεται λίγο μετά από μια γυναίκα και να κάθεται δίπλα της, σύμφωνα με τον επιθεωρητή της Αστυνομίας του Άνω Ντάρμπι, Τίμοθι Μπέρνχαρντ, (Timothy Bernhardt). Ο άντρας της μίλησε, αλλά σύμφωνα με το βίντεο στη συνέχεια «σταδιακά» έγινε επιθετικός, και αφού της έσκισε τα ρούχα, της επιτέθηκε σεξουαλικά.

«Κάθισε δίπλα της για μια συζήτηση…» είπε ο Μπέρνχαρντ. «Και τότε απλώς εξουδετέρωσε εντελώς τη γυναίκα και τη βίασε».

Οι Αρχές ειδοποιήθηκαν από μια γυναίκα υπάλληλο της SEPTA, δήλωσε ο Αντριου Μπους (Andrew Busch), εκπρόσωπος της SEPTA. Αξιωματικός του αστυνομικού τμήματος του SEPTA παρενέβη αφού το τρένο στη γραμμή Market-Frankford σταμάτησε στο Κέντρο Μεταφορών 69th Street στο Upper Darby. Μεταξύ 80.000 και 90.000 ατόμων την ημέρα επιβαίνουν στη γραμμή Market-Frankford. Η επίθεση, είπε, κράτησε περίπου οκτώ λεπτά - αλλά οι θεατές δεν βοήθησαν τη γυναίκα.

«Εάν κάποιος που ήταν μάρτυρας είχε καλέσει το 911, είναι πιθανό ότι θα μπορούσαμε να παρέμβουμε ακόμη νωρίτερα», δήλωσε ο Μπους. «Επειδή αυτό προφανώς είχε ξεκινήσει προτού ο υπάλληλος τρένου παρατηρήσει το τι συνέβαινε».

Ο ύποπτος, Φίστον Νγκιόι (Fiston Ngoy), 35 ετών, έχει κατηγορηθεί για πολλά εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού και της βίαιης απρεπούς επίθεσης, σύμφωνα με τη δικογραφία. Κρατείται στη φυλακή του Delaware County με εγγύηση 180.000 δολαρίων. Μόλις ο Νγκιόι συνελήφθη, η γυναίκα -η οποία δεν έχει ταυτοποιηθεί δημόσια- μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για θεραπεία.

«Μίλησα με το θύμα χθες και είναι μια απίστευτα δυνατή γυναίκα», δήλωσε το Σάββατο ο Μπέρνχαρντ (Bernhardt), ο επόπτης του Άνω Ντάρμπι. «Δεν μπορώ να πω αρκετά για αυτήν, πώς μπόρεσε να αναγνωρίσει τον βιαστή της και να μας πει τι συνέβη. Τώρα παλεύει ... για να το ξεπεράσει αυτό».

Μετά από αυτή τη σεξουαλική επίθεση, είπε, η εταιρεία εξετάζει την αύξηση της ασφάλειάς της.

Για τον Μπέρνχαρντ, το πιο «φρικτό» μέρος του συμβάντος ήταν η έλλειψη ενσυναίσθησης από τα άλλα άτομα που επέβαιναν στο τρένο. Οι ερευνητές μελετούν το βίντεο παρακολούθησης και η Αστυνομία έλαβε αναφορές για επιβάτες που κατέγραψαν βίντεο ή έβγαλαν φωτογραφίες ενώ γινότανε ο βιασμός.

«Είμαι απλά άφωνος», είπε. «Το να είσαι θύμα εγκλήματος όπως αυτό και να γίνεις θύμα και για δεύτερη φορά είναι απολύτως φρικτό».

Ο Μπέρνχαρντ είπε ότι υπάρχουν διάφορα βήματα που μπορούν να λάβουν οι μάρτυρες για να παρέμβουν. Οι άνθρωποι μπορούν να καλέσουν το 911, να ειδοποιήσουν τον ελεγκτή του τρένου ή να ουρλιάξουν για να αποσπάσουν την προσοχή ενός επιτιθέμενου.

«Δεν ξέρω πού βρισκόμαστε σαν κοινωνία όταν οι άνθρωποι δεν μπορούν να βοηθήσουν άλλους ανθρώπους σε μια στιγμή ανάγκης», είπε. «Αν δείτε κάτι φρικτό όπως αυτό το φρικτό περιστατικό, πρέπει να κάνετε κάτι, πρέπει να παρέμβετε. Νομίζω ότι ξεκινάει εδώ όταν πρέπει οπωσδήποτε να επιστρέψουμε σε κάποια αξιοπρέπεια, όπου βοηθάμε ο ένας τον άλλον και προσέχουμε ο ένας τον άλλον».

Εθνικός Κήρυξ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου