Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Το Μαλιώτειο ανοίγει την αγκαλιά του στους Ελληνες και φιλέλληνες φοιτητές

Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου, 2021 

Του Θεοδώρου Καλμούκου  


ΒΟΣΤΩΝΗ. Το Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού, το ερχόμενο Σάββατο 23 Οκτωβρίου ανοίγει την αγκαλιά του στους Έλληνες και φιλέλληνες φοιτητές και φοιτήτριες όλων των βαθμίδων συμπεριλαμβανομένων και των μεταπτυχιακών των κολεγίων και πανεπιστημίων της Βοστώνης, σε μία ελληνική βραδιά αλληλογνωριμίας, συνεστίασης και αναψυχής.

Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 6 το εσπέρας και θα διαρκέσει μέχρι τις 9 το βράδυ στον περίβολο του Μαλιωτείου Κέντρου και θα προσφέρει ελληνικά φαγητά συμπεριλαμβανομένων και σουβλιστών αρνιών, γλυκισμάτων, ελληνική μουσική και χορό. Η εκδήλωση είναι ανοικτή σε όλους χωρίς καμία χρέωση. Εκφράζεται θερμή παράκληση, ει δυνατόν, η ένδυση να έχει τα χρώματα του μπλε και του άσπρου τα οποία προσιδιάζουν στα χρώματα της Ελλάδας.

Τονίζεται πως όλες αυτές τις δεκαετίες λειτουργίας του Μαλιωτείου Κέντρου το άνοιγμα και η φιλοξενία προς τους Έλληνες και φιλέλληνες φοιτητές γίνεται για πρώτη φορά, ενώ η ιδέα και η διοργάνωση οφείλεται στην διευθύντρια του Μαλιωτείου Κέντρου, Χρυσούλα Κουρκουντή.

Οι επισκέπτες φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να δουν την ιστορική έκθεση για την 200ή επέτειο από την Ανεξαρτησία της Ελλάδος η οποία φιλοξενείται στους χώρους του Μαλιωτείου.

Εθνικός Κήρυξ

Η Εκθεση για την 200η Επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ "Ε.Κ."/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Επισημαίνεται ότι το Μαλιώτειο Κέντρο έχει ανακαινισθεί πλήρως με καινούργια χαλιά, βιβλιοθήκη, χώρους συναντήσεων, χώρους αναψυχής, ενώ γίνεται ευρεία χρήση από την Ομογένεια. Εχει καθιερωθεί απαράμιλλη φιλοξενία, ενώ όλες οι ακαδημαϊκές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, προγράμματα και συνέδρια του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής γίνονται στο Μαλιώτειο.

Η Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας έχει γραφείο εντός του Κέντρου, ενώ σ' αυτό πραγματοποιεί τις μηνιαίες συνεδριάσεις της, αλλά και τις εκδηλώσεις της όπως λόγου χάρη την ερχόμενη Κυριακή διοργανώνει γιορτή για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 με κεντρικό ομιλητή τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, καθηγητή της Εδρας «Καραμανλή» στη Σχολή Fletcher του πανεπιστημίου Tufts της Βοστώνης και πρώην υπουργό Παιδείας της Ελλάδος.

Υπενθυμίζεται ότι το Μαλιώτειο Κέντρο βρίσκεται εντός του αύλειου χώρου του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής, στη διεύθυνση 50 Goddard Avenue, Brookline MA.

E.K.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου