Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Καλή πρωτοβουλία

 Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου, 2021 

Θεόδωρος Καλμούκος


Καλή, άριστη, θα έλεγα είναι η πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας να αφιερωθεί η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου που ετοιμάζει για την Κυριακή 24 Οκτωβρίου στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο, στην Ελληνίδα Γυναίκα, όπως γράψαμε στην έκδοσή μας της Δευτέρας 18 Οκτωβρίου. Η σκέψη και η πρόταση ήταν του προέδρου της Ομοσπονδίας Βασίλη Καυκά την οποία υιοθέτησε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο πολύ ορθά και σοφά πράξαν διότι η Ελληνίδα Γυναίκα συμβάλλει τα μέγιστα με θάρρος και αυτοθυσία στους αγώνες για την ελευθερία της Ελλάδος.

Ηταν οι Ελληνίδες Γυναίκες οι ηρωίδες εκείνες οι οποίες έπλεκαν ολονυχτίς μάλλινες κάλτσες και φανέλες για τους αγωνιστές που έδιναν μάχες αποφασιστικές «πάνω εκεί στης Πίνδου μας τις κορφές» μέσα στα κρύα, στα χιόνια και τους παγετώνες. Εκείνες που μετέφεραν ρουχισμό και φαγητά στα παληκαριά, αυτά τα ηρωϊκά παιδιά, «της Ελλάδας τα παιδιά» που τραγουδούσε η Βέμπο με την μεταλλική φωνή της.

Ηταν αυτές οι Ελληνίδες Γυναίκες οι οποίες γονατιστές προσεύχονταν στην Παναγιά την Αγία Σκέπη, να σκέπει και να προστατεύει τους αγωνιστές μέσα στις καρδιές των οποίων έκαιγε η φλόγα της φιλοπατρίας και των ιδανικών. Είναι πικρό να το πει κανείς, αλλά ωμή πραγματικότητα όμως, πως πολλοί σήμερα και μάλιστα οι νέοι ούτε καν γνωρίζουν για την 28η Οκτωβρίου, την οποία συγχέουν με την 25η Μαρτίου χασκογελώντας μάλιστα όταν ερωτώνται. Ας αφήσουμε πια τους λογής-λογής διεθνιστές και εθνομηδενιστές που δεν λένε ούτε καν τη λέξη πατρίδα. Εμείς εδώ στην Ομογένεια καλά κρατούμε δόξα τω Θεώ.

 Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου